Mag:
Ono je také otázka kam až doprava fotit, je mi už teď jasné, že to nestihnu všechno a asi bude lepší věnovat čas komplexu na hlavním pásu, než se hnát k řasám (alespoň tento rok). Když vidím ty slabé struktury táhnoucí se vpravo, rád bych pokračoval i dál, jenže z jednoho snímku navíc se potom stanou 2+ ve vertikálním směru. Navíc čím dále od zdrojového snímku přikládáš, tím více zdeformovaný obraz je. Tohle je asi takové rozumné maximum.
Ten levý snímek určitě vyfotím, Amerika je tam hodně natěsno. Jenže teď potřebuju hlavně zjistit, co se stane až připlácnu 2 nahoru, jak si s tím Registar+Autopano poradí, dost se toho bojím, protože vím, že ručně to s touto délkou nepůjde.
Ladis: řada dolů a nahoru samozřejmě v plánu je (myslel jsem to tak, že mám dokončenou 1 řadu, určitě ne celý snímek)
Technický dodatek: Hodně lidí zde tvrdilo, že DSS špatně zarovnává snímky. Ten problém se vyskytuje pouze pokud je ve snímku mraky hvězd (širokoúhláče nebo například poslední snímek v této mozajce). Posunováním prahu se toho moc nezmění ale je na to jeden 100% lék. Stačí nastavit v options zarovnávání z Automatiky na Bilineární. Pak si ten program poradí naprosto se vším
Teď jsem přibližně zde ...
Už se těším od října na Orion, to bude pohoda ... tam bude stačit pole 2×3

Web: http://www.space-walk.info
Technika: FSQ85ED, SW70/500,15×70, QHY9,QHY8L Color,QHY5,
QHY 2"m.FW, 2"L,R,G,B,C,Ha, HEQ5, budka, i7 16gb, SSD&NAS, Nexus S+G.Tab, Wacom 4 L
Cloud: DropBox