Hrátky s kompaktem
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Hrátky s kompaktem
Ďakujem 
Bol to boj. Aj fotenie aj PP. Všetko improvizované. Hlavne "filter" ;D

Bol to boj. Aj fotenie aj PP. Všetko improvizované. Hlavne "filter" ;D
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Hrátky s kompaktem
Medzi dvomi filtrami (PL a UV) dve vrstvy fólie z autolekárničky. ;D ;D ;D
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Hrátky s kompaktem
Do série zatmenie z dnešnej noci

Hrátky s kompaktem
Čaute.
Včera som skúsil namontovať namiesto závažia svoj kompakt. Pri pokusoch som cvakol aj toto:
Dúfam že ma neukameňujete, ale ja som bol príjemne prekvapený, že tam vobec niečo vidieť. ;D
Včera som skúsil namontovať namiesto závažia svoj kompakt. Pri pokusoch som cvakol aj toto:
Dúfam že ma neukameňujete, ale ja som bol príjemne prekvapený, že tam vobec niečo vidieť. ;D
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Hrátky s kompaktem
Včera som chcel ísť po dlhom čase nakamerovať Jupík, ale seeing veľmi neprial, tak som skúsil, čo ten panasonic dokáže cvaknúť na nočnej oblohe. Zameral som to na Orla:
Fotené cez Panasonic fz-18 pri ohnisku 190mm/f3.6 (ekv. kinofilmu), expozičky 8x60s @ ISO800 do formátu RAW (asi len marketingový ťah, RAW je 8-bitový a skôr si myslím, že je to len TIF) + 10x60s DF. Fotené to bolo z balkóna sídliska hneď pri hlavnej ceste...
--------------------
edit:
fotené na EQ-5 bez pointácie (montáž nastavená od oka, keďže na polárku nevidím ;D)
Fotené cez Panasonic fz-18 pri ohnisku 190mm/f3.6 (ekv. kinofilmu), expozičky 8x60s @ ISO800 do formátu RAW (asi len marketingový ťah, RAW je 8-bitový a skôr si myslím, že je to len TIF) + 10x60s DF. Fotené to bolo z balkóna sídliska hneď pri hlavnej ceste...
--------------------
edit:
fotené na EQ-5 bez pointácie (montáž nastavená od oka, keďže na polárku nevidím ;D)
Hrátky s kompaktem
rick01 napsal: Včera som chcel ísť po dlhom čase nakamerovať Jupík, ale seeing veľmi neprial, tak som skúsil, čo ten panasonic dokáže cvaknúť na nočnej oblohe. Zameral som to na Orla
To není zlé, jsou tam pěkně vidět temné mlhoviny u Tarazedu (gamma Aql)! Někdy zkus nasnímat těch expozic tak padesát, přeci jen ty kompakty šumí a šumí ...
To není zlé, jsou tam pěkně vidět temné mlhoviny u Tarazedu (gamma Aql)! Někdy zkus nasnímat těch expozic tak padesát, přeci jen ty kompakty šumí a šumí ...

- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Hrátky s kompaktem
To áno, pôvodne som chcel fotiť, pokým mi Orol nezájde za strechu, ale ešte pred tým mi to prekazili oblaky. Nabudúce to skúsim za mestom a nacvakať aspoň tých 30 expozičiek na ISO800.
Hrátky s kompaktem
Shodou okolnosti jsem totez snimal minuly vikend DSLR Canon 20D pres Makroobjektiv 150mm 6x240s a v nahledu to neni moc jine.
Na kompakt velmi dobra prace...
Nedas link na fotku v plnem rozliseni?
Na kompakt velmi dobra prace...

Nedas link na fotku v plnem rozliseni?
Pavel Vabrousek
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Hrátky s kompaktem
Tak teda hej, ale dopredu upozorňujem, že šum bude dosť brutálny, keďže to chcelo oveľa viac fotiek nacvakať :)
Prvá fotka má len mierne upravené krivky, druhá razantnejšie:
(plné rozlíšenie na klik):
foto1
foto2
Fotky nechám visieť zopár dní, potom ich zmažem.
edit: ale ako si sám napísal: "v nahledu to neni moc jine". Myslím, že originál už bol o dosť horší ;D
Prvá fotka má len mierne upravené krivky, druhá razantnejšie:
(plné rozlíšenie na klik):
foto1
foto2
Fotky nechám visieť zopár dní, potom ich zmažem.
edit: ale ako si sám napísal: "v nahledu to neni moc jine". Myslím, že originál už bol o dosť horší ;D
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Hrátky s kompaktem
Pred hodinkou som sa vrátil z vonku, kde som bol vyskúšať ten môj kompakt na foto súhvezdí. Fotiť som bol len 500m za sídlisko, aby mi nesvietili lampy. Nacvakal som 20 záberov po 1 minúte na ISO 1600 do RAW na najkratšom ohnisku 27mm. Zatiaľ som spracoval len 7 light snímkov v DSS, ale výsledok sa mi aj tak páči:
(väčší na klik)
Zajtra dofotím DF a hodím to tam celé.
(väčší na klik)
Zajtra dofotím DF a hodím to tam celé.
Hrátky s kompaktem
Dnes navečer, když jsem pálil na zahradě větve jsem koukal na zapadající srpek Měsíce. Jak se víc setmělo vylezla náhle z modré tmavnoucí oblohy Venuše a Jupiter. Chtěl jsem to zkusit vyfotit, ale ten můj bídný kompaktík tu tmu nebral. Řek jsem si, že zkusím metodu vyzkoušenou z planet a tak jsem natočil aspoň z ruky cca minutové video a to jsem složil v Registaxu. Není to zázrak, ale účel byl splněn a ty dvě planety tam vidět jsou
.
P.S. dnes jsem si objednal kompakt s 15s, tak to příště bude lepší ;D ;D ;D.

P.S. dnes jsem si objednal kompakt s 15s, tak to příště bude lepší ;D ;D ;D.
EQ 6R na pilíři + achromát Bresser 127/1200 na hvězdárně, ASI 224 barevná
Hrátky s kompaktem
ahojte
mna dnes tiez ocarila vecerna kompozicia, a fotit detaily tak nizko som pokladal za neucelne, tak som si aspon zvecnil kopmpaktom tuto peknu trojku
http://kepfeltolto.hu/i/?276611
mitovka
mna dnes tiez ocarila vecerna kompozicia, a fotit detaily tak nizko som pokladal za neucelne, tak som si aspon zvecnil kopmpaktom tuto peknu trojku
http://kepfeltolto.hu/i/?276611
mitovka
mitovka