Sky and Telescope

Povídání o astronomické literatuře, počítačových planetáriích, hvězdných mapách, atd.
MilAN
Věk: 77

Sky and Telescope

Příspěvek od MilAN »

Mohu porovnávat asi za delší dobu...
Nechtěl bych tvrdít, že úroveň šla rapidně dolů. Podle mne se trochu více přizpůdobila většímu počtu čtenářů- neodborníků. Co se spíše rapidně změnilo, je doba. Dříve jsme si půjčovali nová čísla S&T. prohlížei i inzeráty a barevné fotky. To byly ale doby, kdy to tu absolutně nebylo přístupné a kdy byl opravdu propastný rozdíl mezi našimi možnostmi a naší informovanosí oproti S&T. Dnes, kdy se nám zpřístupnila jak technika, tak i možnosti našich časopisů publikovat i ukazovat barevné fotky vesmíru z pozemskýh dalekohledů i sond, je již pohled na tento časopis trochu jiný.Navíc, význam časopisu jako zdroje informací o novinkách už absolutně , vzhledem k internetu a všeobecnému přístupu k němu, poklesl na minimum. To, co jsme dříve od toho časopisu očekávali a co nám také přinesl, máme dnes doma a okamžitě k dospizici.
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
pifo

Sky and Telescope

Příspěvek od pifo »

To MilAN:

Je to tak...

No mohli si aspon zachovat kvalitu tlace. Predsa to ma svoje caro, ked si nejaky ten snimok moze clovek pozriet nielen na obrazovke...
Kazdopadne dnes uz ziskavanie informacii tecie z ineho smeru a nie z casopisov, ale aj tak si vo volnej chvilke rad nieco precitam z S&T. Hlavne na dovolenke, to si beriem aj 12 cisiel :)
Konihlav
Kontaktovat uživatele:

Sky and Telescope

Příspěvek od Konihlav »

tak jsem dostal echo, ze pry do me postovni schranky dorazilo konecne prvni cislo casopisu Sky and Telescope a to APRIL'08 zaroven s March'08 nebot jsem reportoval zmeskane cislo... uz se tesim na vikend, az se k casopisu dostanu.
mpe

Sky and Telescope

Příspěvek od mpe »

To je zvláštní. Mě dneska přišlo květnové číslo (Messages from Mercury)
Konihlav
Kontaktovat uživatele:

Sky and Telescope

Příspěvek od Konihlav »

asi jsem holt nejak opozdeny a je to na me poznat uz z dalky nebo to bude tou adresou - Dobrany apod. ;D

taky mi to bylo divny, ptal jsem se v telefonu dvakrat, jaky to je opravdu cislo (cekal jsem april a may) a pry opravdu. No uvidim, az to budu mit v ruce (v patek).

kazdopadne ten scan byl super, uz davno jsem to precetl, jeste jednou diky!
achromat

Sky and Telescope

Příspěvek od achromat »

mpe napsal: To je zvláštní. Mě dneska přišlo květnové číslo (Messages from Mercury)
to na slovensku je k dostaniu este len aprilove cislo a majove cislo bude az tak najskor o 3 tyzdne ;( a aj ked je to bieda, to co ma najviac vytaca, nie je ani tak, ze do Interpressu ho dostavaju strasne neskoro, ale cena ! Chcu zan uz 345 Sk, to je ale zderstvo...asi prestanem podporovat zlodejov...

Janek
Věk: 61

Sky and Telescope

Příspěvek od Janek »

Potvrzuji, ani nám zatím květnová čísla nedorazila. S&T chodí naprosto nevyzpytatelně někdy kolem 5. v měsíci, ale klidně také 25.
Refraktor Baader 95/580mm CaF2, LZOS 180/1260mm, Celestron C-9.25/C-14 Hyperstar, 10Micron AZ-2000, Dobson LZOS 457/2025mm a spousta železářství.
achromat

Sky and Telescope

Příspěvek od achromat »

tak som to trochu s tymi 3 tyzdnami prehnal...

vybehol som do centra a Interpress na Michalskej (bratislava) ho uz ma, je k nemu prilozena nejaka karticka, tak idem prekladat, nech som mudrejsi, lebo aj ked anglicky nemam problemy s beznym textom, toto je na mna nejake odborne "Pohlad spat v case"...
Konihlav
Kontaktovat uživatele:

Sky and Telescope

Příspěvek od Konihlav »

tak me opravdu minuly tyden v pondeli prisla zasilka, uz jsem jim to reklamoval, ze mi nic neprislo a 14.4. jsem mel ve schrance jednak March (ktery mi puvodne ani poslat nemeli, nebot predplatne jsem mel az pozdeji) a jednak April. Vcera jsem prijel domu a nalezl jsem ve schrance i May, takze ted mam hned 3 casopisy najednou a jeste jsem nedocetl prvni ;-)
Odpovědět