mirec95 napsal: No tak to by bolo vazne super keby to bolo na Slovensku... Aj ked ked sa to oplati pojdem kamkolvek...
Ono je to na Morave
Ale hezke misto, i kdyz znam tmavsi ...
Děkujeme za zatím došlé příspěvky, dáváme hlavy dohromady. Jen zopakuji, co tu již zaznělo v souvislosti s některou z minulých MHV.
Ohledně termínu: ať již jarní či podzimní MHV se snažíme zorganizovat na novoluní, Měsíc můžeme klidně pozorovat z měst. A další omezující podmínkou je (ne)kolize s některou další akcí, na kterých se naše "pořadatelská parta" podílí (Den Země, Noc vědců, Věda v ulicích atp.). A pokud se to sečte s volnými termíny ubytovacích zařízení - inu není to jednoduché ...
Ohledně lokality: zcela jednoznačně upřednostňujeme Vysočinu. Hlavním důvodem je "spravedlivá" vzdálenost ať Ostravy či Karlových Varů a poměrně slušné pozorovací podmínky. Ukazuje se, že kromě Zubří je asi ubytovací potenciál Vysočiny vyčerpaný a tak do budoucna dojde možná i na excentričtěji umístěná střediska.
Další postřehy, tipy a názory vítány. Rozetnout bychom jarní MHV měli do dvou týdnů.
Nasel jsem hotel cca 2km vzdusnou carou od Noveho mesta na Morave. Jmenuje se Hotel SKI. Ma velky areal a kdyz jsem tam volal, rekli mi, ze maji na 1.-4.5 volno cca 100 mist. Ubytovani je po 2,3,4 luzkach a nejake bungalovy. Zhasnuti osvetleni arealu by pry take nemel byt problem.
Myslim, ze by to mohlo byt velice zajimave a je to v podstate na stejnem miste
“Jakákoliv dostatečně pokročilá technika je k nerozeznání od magie.” A.C.Clarke
mirec95 napsal: No tak to by bolo vazne super keby to bolo na Slovensku... Aj ked ked sa to oplati pojdem kamkolvek...
Nie je to na Slovensku, je to ale blizo hranic. Je to v regione blizko Ostravy. http://www.8mag.net/doku.php/akcie:astr ... acka:start
na konci je par fotiek z arealu pre lepsiu predstavu ako aj stav osvetlenia v areali
Zakov napsal: Nasel jsem hotel cca 2km vzdusnou carou od Noveho mesta na Morave. Jmenuje se Hotel SKI.
Ahoj, děkujeme za tipy. Dávejte ale, prosím, pozor na následující věci:
V areálu musíme být sami protože jinak nám nikdo nezaručí skutečnou světelnou kázeň (s cizími jsme mohli jet i do Zubří). Je nutné dávat pozor i na zařízení v okolí (rekreační, soukromé chaty a pod)
Cena není zanedbatelná. Noc se snídaní v hotelu Ski je za cca 1000Kč (Zubří máme asi za polovinu i s plnou penzí)!
Areál by měl být "uprostřed" republiky jak pravil Honza.
Případně prosíme o zaslání odkazu na stránky, abychom nemuseli trávit čas hledáním po WEBu.
Ještě jednou díky za reakce i za pomoc při hledání!
Mirek Jindra
Po všech peripetiích a hledání jsme se dobrali definitivnímu termínu a to 3.-5.10.2008. Bohužel na jarní termín nám žádné vyhovující středisko nepotvrdilo volnou kapacitu. Podzimní MHV tak bude tradičně v Zubří.
Zablokujte si tedy termín v kalendáři, stálým účastníkům dojde zavčasu pozvánka, ostatní mohou poslat požadavek o informace na mhv@astro.cz.