Koníček No.1, No.2, No.3 ....
Kdysi dávno modelařina, o prázninách turistika, fotografie, fyzika a zde "obligátní" astronomie kterou studuji, tak díky tomu nezbývá moc času na další ........
Kreativec a VJ v Planetáriu Praha (Planetum)
Newton 150/750, Seestar S50 na zajíce, Canon M50, Rybí oko Samyang 8 mm, Lunt LS35THa, GoPro Hero 3, Bresser Lidlskop" Skylux 70/700 - na vrabce
https://tomaja.cz
Newton 150/750, Seestar S50 na zajíce, Canon M50, Rybí oko Samyang 8 mm, Lunt LS35THa, GoPro Hero 3, Bresser Lidlskop" Skylux 70/700 - na vrabce
https://tomaja.cz
Krome astronomie (prakticke i teoreticke) a dalekohledu je to taky jizda na kole a obcas blbnu s fotakem. Ostatni veci uz bych asi primo nenazyval konickem.
UL 16" F/4 a spousta drobotiny.
Světelné znečištění
Západočeská pobočka ČAS
Manětínská oblast tmavé oblohy
Světelné znečištění
Západočeská pobočka ČAS
Manětínská oblast tmavé oblohy
- Jakub
- Věk: 57
- Kontaktovat uživatele:
Hmmm, koníčků je vždy více než volného času, vezmu to podle času, který tomu věnuji : Foto, astro (teda spíše koukání nahoru), auta, letadla (teoreticky, foto), kolo, rybařina .... pak nějaká ta domácí havěť (pes, rybičky, andulka, agama, děti, manželka ;D). Občas se to všechno kombinuje dohromady, takže je to hned příjemnější 

CANON EOS 5D, 70 - 200, Sky-Watcher Star Adventurer
- Jakub
- Věk: 57
- Kontaktovat uživatele:
A to jsem ještě nepsal koníčky svých dětí, které "musíme" dělat společně, ale i to se dá kombinovat 

CANON EOS 5D, 70 - 200, Sky-Watcher Star Adventurer
- staring.at.antares
Je to ale pravda mělo by se to psát do velkých písmen,no nevadí pakliže to člověk nechce zrovna zkoumat o co se kdo zajimá astronomie,hudba (metal black techno punk vážná jazz a všejiljaká nekvalitní hudba,prostě hudba všeobecně...všecka a hlavně hrát na všechno ve všech kapelách) zlatokopectví mineralogie letadla literatura historie,mlýny,umění..v životě toho člověk stihne hodně, to je taky důvod proč píšu,to má být pointa mého astronomicky laděného příspěvku;D
(1) ASTRONOMIE a vse okolo pribuzne vedy, od 6-8let:)
(2) FREEDIVING - volne potapeni na nadech relativne mlady konicek teprve 5 mesicu aktivne (zadrzeni dechu: muj osobni rekord 4.59 minuty:), jinak priroda jako takova nejen podvodni koraly utesy atd..ale i exotika afrika egypt atd cestovani.
(3) HRANI HER NA PC : nyni Battlefield2 , Counter strike, Oblivion atd.., a vse okolo pocitacu hardware.
(4) FILMY scifi fantasy multikina v praze vcetne IMAX 3D, posledni shlednute Sunshine , 300 Bitva u thermopyl , chystam se na Transformers.
Staci ?
(5) Zajimam se o solarni enegrii, vetrnou, termalni, veda a technika vseobecne ze vsech oboru i biologie.
Na webu uz mam nejake fotky i o Freedivingu..
(2) FREEDIVING - volne potapeni na nadech relativne mlady konicek teprve 5 mesicu aktivne (zadrzeni dechu: muj osobni rekord 4.59 minuty:), jinak priroda jako takova nejen podvodni koraly utesy atd..ale i exotika afrika egypt atd cestovani.
(3) HRANI HER NA PC : nyni Battlefield2 , Counter strike, Oblivion atd.., a vse okolo pocitacu hardware.
(4) FILMY scifi fantasy multikina v praze vcetne IMAX 3D, posledni shlednute Sunshine , 300 Bitva u thermopyl , chystam se na Transformers.
Staci ?
(5) Zajimam se o solarni enegrii, vetrnou, termalni, veda a technika vseobecne ze vsech oboru i biologie.
Na webu uz mam nejake fotky i o Freedivingu..
Astronomie, to je jasné .. to je jednička. Jako dvojku bych dal kulturistiku, i když poslední dobou už opravdu nemám čas, občas kick-box. No a pak úplně zbožnuji procházky přírodou a blbnutí s fotákem, a mnoho dalších aktivit ... plavání, brusle, hudba skoro všeho druhu a vzdělávání se v oborech biologie, výživy, lékařství a informatiky)
..... zkrátka milion věcí a normální všední život ....
..... zkrátka milion věcí a normální všední život ....
Refraktory achromáty: Celestron C4-R 102/1000mm, Sky-Watcher 80/400mm, Hama 60/700mm. Triedry: Fomei 10x50, Bushnell 8x40
- css94381672
stabilní koníčky:
ASTROFYZIKA, PSYCHOLOGIE, BIOLOGIE, ... (+mnoho dalších oborů, ale obvykle jen povrchně, neb den je příliš krátký ???)
PŘÍRODA, FREEDIVING (živelně), PLAVÁNÍ (hlavně v rozbouřeném moři, když sou vlny)
ŠACHY, PIŠKVORKY
HUDBA (od vážné po pop)
...a potom plno dalších přechodných koníčků, který mě vždy chytnou a po čase třeba pustí (momentálně žonglování ;D )
ASTROFYZIKA, PSYCHOLOGIE, BIOLOGIE, ... (+mnoho dalších oborů, ale obvykle jen povrchně, neb den je příliš krátký ???)
PŘÍRODA, FREEDIVING (živelně), PLAVÁNÍ (hlavně v rozbouřeném moři, když sou vlny)
ŠACHY, PIŠKVORKY
HUDBA (od vážné po pop)
...a potom plno dalších přechodných koníčků, který mě vždy chytnou a po čase třeba pustí (momentálně žonglování ;D )
No tak taky přidam něco z mojich zálib.
No 1 - Elektronika(vysoké napětí,vysílací t.,slaboproud...)
No 2 - Chemie(sbírání prvků,anorganika..)
No 3 - Geologie,astronomie,astrofyzika
tedy vše,dá se říct přírodní vědy,taky rád poslouchám hudbu a to skoro vše(Hip-Hop,PoP,.),krom techna a podobnejch blábol..
No 1 - Elektronika(vysoké napětí,vysílací t.,slaboproud...)
No 2 - Chemie(sbírání prvků,anorganika..)
No 3 - Geologie,astronomie,astrofyzika
tedy vše,dá se říct přírodní vědy,taky rád poslouchám hudbu a to skoro vše(Hip-Hop,PoP,.),krom techna a podobnejch blábol..

REF.TS 110/660 ,10x50 triedr
MIZ napsal: Nechci vypadat jako rejpal, ale nebylo by to lepší nějakou formou ankety? I když by byla asi kapku složitější...
Taky mne to napadlo, ale vzhledem k (minimálně!) desítkám fixně daných odpovědí jsem variantu ankety pominul. Vlastní "keywords" jsou asi pro daný účel i hledání optimální. Já už tak vím o dalším "astro-kačerovi"
Taky mne to napadlo, ale vzhledem k (minimálně!) desítkám fixně daných odpovědí jsem variantu ankety pominul. Vlastní "keywords" jsou asi pro daný účel i hledání optimální. Já už tak vím o dalším "astro-kačerovi"

- Algol77 (Jakub Koukal)
- Věk: 48
- Kontaktovat uživatele:
1. Práce
2.-3. Astronomie
2.-3. Úpravy sportovních aut
4. Hudba - metal a hard´n ´heavy
;D
2.-3. Astronomie
2.-3. Úpravy sportovních aut
4. Hudba - metal a hard´n ´heavy
;D
Vybavení: Newton 240/1200+refraktor 110/1600 na paralaktice z dob krále klacka, Dobson 200/1200, 1 x Watec 902H2 Ultimate, 1 x VE 6047, 7 x KPF 131 HR...a spacáky s terénní plechovkou Peugeot 405
1. Moje pritelkyne Evicka
2. Moje deti
3. Moje firma
4. Pratele skutecni i virtualni
5. Astronomie
a pak uz ani nevim
2. Moje deti
3. Moje firma
4. Pratele skutecni i virtualni
5. Astronomie
a pak uz ani nevim

Celestron CGE1400 SC355mm,Celestron C11GPS SC280mm,Televue TV-NP127 127mm APO FlatField refraktor,SW-80ED 80mm ED refraktor SBIG-ST2000XM CCD kamera, StellaCamII TV kamera, 100mm H-alfa refraktor....
SKYMASTER napsal: 1. Moje pritelkyne Evicka
2. Moje deti
......

2. Moje deti
......

Zakov napsal: Krome astrofotografie se pokousim i o fotografii klasickou a mam rad stare motocykly Jawa, ale na ty mi nezbyva cas a hlavne finance
. Doma mi stoji 2 panelky s voziky, ktere uz by potrebovaly novy kabatek a jedna i GO na motoru. Preci jenom 98 tis. km je na Jawku docela dost. Uz v ni cinka jako ve zvonkohre ;D
Jsem na tom podobně jako Zakov. Astronomie je koníček č.1 Pak to jsou staré motocykly.Jezdím na Jawě-pérák z r.1952,druhej Pérák z r.1947 čeká na GO. Rád bych okusil i starší stroje,je to však o financích. :'(
Součástí Astronomie je i stavba dalekohledů a kutilství. Mezi mé koníčky patří i pěstování tropických a subtropických rostlin. Bohužel v činžáku to spíše živoří. :-[
Pak i další koníčky.........tak jako u ostatních. ;D

Jsem na tom podobně jako Zakov. Astronomie je koníček č.1 Pak to jsou staré motocykly.Jezdím na Jawě-pérák z r.1952,druhej Pérák z r.1947 čeká na GO. Rád bych okusil i starší stroje,je to však o financích. :'(
Součástí Astronomie je i stavba dalekohledů a kutilství. Mezi mé koníčky patří i pěstování tropických a subtropických rostlin. Bohužel v činžáku to spíše živoří. :-[
Pak i další koníčky.........tak jako u ostatních. ;D
SW102/500, SW ED100/900, R100/1500, R125/1583, N127/646, R140/1543, R150/1800, C150/2250, N152/1178, N170/1022, NCN310/1768/5970,... + další sklíčka do 0,75m.