HVĚZDOBRANÍ LITICE 2007
HVĚZDOBRANÍ LITICE 2007
Určitě dobrej nápad !
Záda bych nechal volná pro podpisy účastníků ;D
Záda bych nechal volná pro podpisy účastníků ;D
HVĚZDOBRANÍ LITICE 2007
Risben napsal:
Jelikož předpokládám, že se akce určitě zúčastníš, tak uvidíš sám (ty budeš vypadat) ;D.
Teď vážně, počítá se, že se nějaké to triko vezme navíc a v případě zájmu na akci se dotiskne (logo akce i se jménem, či přezdívkou účastníka). Z organizačního hlediska je však lepší si tričko předem objednat
.
To abych se pomalu bal prijet ;D Ale z organizacniho hlediska vam to ulehcim a objednavam predem.
Jelikož předpokládám, že se akce určitě zúčastníš, tak uvidíš sám (ty budeš vypadat) ;D.
Teď vážně, počítá se, že se nějaké to triko vezme navíc a v případě zájmu na akci se dotiskne (logo akce i se jménem, či přezdívkou účastníka). Z organizačního hlediska je však lepší si tričko předem objednat
To abych se pomalu bal prijet ;D Ale z organizacniho hlediska vam to ulehcim a objednavam predem.
UL 16" F/4 a spousta drobotiny.
Světelné znečištění
Západočeská pobočka ČAS
Manětínská oblast tmavé oblohy
Světelné znečištění
Západočeská pobočka ČAS
HVĚZDOBRANÍ LITICE 2007
Hlásím, že se v Liticích ukážu i se svojí třístovkou, mám přislíbený odvoz 
Objevy planetek (2): 2002 EL163 and 2002 GX187.
Objevy proměnných hvězd (130): CzeV #245, 270, 323, 365, 370; SvkV 23 a spousta dalších...
Objevy proměnných hvězd (130): CzeV #245, 270, 323, 365, 370; SvkV 23 a spousta dalších...
HVĚZDOBRANÍ LITICE 2007
Cassi napsal: Hlásím, že se v Liticích ukážu i se svojí třístovkou, mám přislíbený odvoz 
Rád tě zase uvidím Cassi. Konečně se tvojí 300 kouknu. ;D
Přístroje beru též.
Kdo ještě přijede z Liberce-Jablonce?
Přístroje beru též.
SW102/500, SW ED100/900, R100/1500, R125/1583, N127/646, R140/1543, R150/1800, C150/2250, N152/1178, N170/1022, NCN310/1768/5970,... + další sklíčka do 0,75m.
- Lightsscope
HVĚZDOBRANÍ LITICE 2007
Kami napsal:
Přístroje beru též.
Koukni se radsi svoji tristovkou, ne? ;D
Skoda, ze budu sluzebne v Nemecku, ze se tam nedostanu. Litice jsou kousek ode mne.
Přístroje beru též.
Skoda, ze budu sluzebne v Nemecku, ze se tam nedostanu. Litice jsou kousek ode mne.
HVĚZDOBRANÍ LITICE 2007
hora napsal:
Skoda, ze budu sluzebne v Nemecku, ze se tam nedostanu. Litice jsou kousek ode mne. :(
Rád bych,ale musím si ještě chvilku počkat. Aspoň se namlsám u Cassiho.
Skoda, ze budu sluzebne v Nemecku, ze se tam nedostanu. Litice jsou kousek ode mne. :(
Rád bych,ale musím si ještě chvilku počkat. Aspoň se namlsám u Cassiho.
SW102/500, SW ED100/900, R100/1500, R125/1583, N127/646, R140/1543, R150/1800, C150/2250, N152/1178, N170/1022, NCN310/1768/5970,... + další sklíčka do 0,75m.
HVĚZDOBRANÍ LITICE 2007
Kami napsal:
Rád bych,ale musím si ještě chvilku počkat. Aspoň se namlsám u Cassiho. ;)Akorát to bude chtít zabránit Cassimu, aby si udělal pozorovací program, protože pak ho od dalekohledu nikdo neodpáře ;D.
Rád bych,ale musím si ještě chvilku počkat. Aspoň se namlsám u Cassiho. ;)Akorát to bude chtít zabránit Cassimu, aby si udělal pozorovací program, protože pak ho od dalekohledu nikdo neodpáře ;D.
New 170/1020 i s paralaktickou montáží, vše vlastní výroba&&Rf WO Megrez 90/621 FD APO, CG-5, HEQ-5 SynScan&&Okuláry Tele Vue, Vixen&&Triedr Celestron SkyMaster 12x60&&Canon 300D
HVĚZDOBRANÍ LITICE 2007
Risben napsal:
Akorát to bude chtít zabránit Cassimu, aby si udělal pozorovací program, protože pak ho od dalekohledu nikdo neodpáře ;D.
To ani nemusi, staci kdyz nam udela kousek mista u okularu ;D
Akorát to bude chtít zabránit Cassimu, aby si udělal pozorovací program, protože pak ho od dalekohledu nikdo neodpáře ;D.
To ani nemusi, staci kdyz nam udela kousek mista u okularu ;D
UL 16" F/4 a spousta drobotiny.
Světelné znečištění
Západočeská pobočka ČAS
Světelné znečištění
Západočeská pobočka ČAS
HVĚZDOBRANÍ LITICE 2007
Jestli bude videt nejaka kometa, tak Cassiho neodtrhneme 

Ladislav Červinka
vizuální pozorování a fotometrie proměnných hvězd a zákrytů hvězd planetkami
- Martin Vyskočil
- Věk: 44
HVĚZDOBRANÍ LITICE 2007
Budem v presile ;D
TS 15x70, "Ostříží oko" 60/1040 (refraktor vlastní konstrukce)
HVĚZDOBRANÍ LITICE 2007
Kluci, máte to marný!! Jak půjde vidět na obloze nějaká planeta (třeba Saturn a k ránu Jupiter), tak zase neodtrhnete mě!!!
Tím jsem chtěl říct, že bych velmi rád přijel na akci a zase vás tam všechny vidět po téměř roce. Snad mi to všechno výjde.
Petr.
Tím jsem chtěl říct, že bych velmi rád přijel na akci a zase vás tam všechny vidět po téměř roce. Snad mi to všechno výjde.
Petr.
Refraktory achromáty: Celestron C4-R 102/1000mm, Sky-Watcher 80/400mm, Hama 60/700mm. Triedry: Fomei 10x50, Bushnell 8x40
HVĚZDOBRANÍ LITICE 2007
Tak, akce se nám pomalu přibližuje
, účastníci množí a datum pro zaslání přihlášek již končí za devět dnů 14.5.
.
Tak alespoň malé poodkrytí současných vyhlídek (bez záruky)
. Pokud vše co je zatím předjednáno vyjde i s počasím tak jak má, tak Bude k nahlédnutí na srazu 300mm dobson Cassiho (ten určitě), dojde na akci k předání 400mm dobsona 8) od Elbiho novému majiteli a jeho testování (předpokládám od Libora i osvětu s prezentací o výrobě zrcadel, jejich měření a výrobě dalekohledů) a pokud vše opravdu dopadne podle našich představ, tak přiveze různé "hračky" i Honza Zahajský včetně jednoho svého (velikého) překvapení ::).
Pro ty, kteří nebudou přes den chtít obdivovat krásy okolí a tajemno zdejších zřícenin hradů Litice, Potštejn a jin., tak bude za jasného počasí určitě probíhat i denní pozorování (nakonec se dají obě možnosti beztak nějak skloubit, že
)
Já osobně se těším, že se přes den budu vrtat v technice druhých, okukovat, vyzvídat a otravovat s dotazy (patřím k těm uchylům, kteří techniku, nápady, vynalézavost různých řešení a uvedení je v praxi, někdy upřednostňují i před samotným pozorováním (pozorování s pomocí onoho udělátka je pak jakousi třešničkou na dortu (když to funguje), je to asi deformace z mé profese :-/)).
Na akci proběhne určitě i burza, takže všechny Vaše přebytky vzít sebou i finanční rezervu na případný nákup doplňků své výbavy, jeden nikdy neví ;D (taky bych toho sakra dost potřeboval, to snad nemá konce :-[).
Risben
Tak alespoň malé poodkrytí současných vyhlídek (bez záruky)
Pro ty, kteří nebudou přes den chtít obdivovat krásy okolí a tajemno zdejších zřícenin hradů Litice, Potštejn a jin., tak bude za jasného počasí určitě probíhat i denní pozorování (nakonec se dají obě možnosti beztak nějak skloubit, že
Já osobně se těším, že se přes den budu vrtat v technice druhých, okukovat, vyzvídat a otravovat s dotazy (patřím k těm uchylům, kteří techniku, nápady, vynalézavost různých řešení a uvedení je v praxi, někdy upřednostňují i před samotným pozorováním (pozorování s pomocí onoho udělátka je pak jakousi třešničkou na dortu (když to funguje), je to asi deformace z mé profese :-/)).
Na akci proběhne určitě i burza, takže všechny Vaše přebytky vzít sebou i finanční rezervu na případný nákup doplňků své výbavy, jeden nikdy neví ;D (taky bych toho sakra dost potřeboval, to snad nemá konce :-[).
Risben
New 170/1020 i s paralaktickou montáží, vše vlastní výroba&&Rf WO Megrez 90/621 FD APO, CG-5, HEQ-5 SynScan&&Okuláry Tele Vue, Vixen&&Triedr Celestron SkyMaster 12x60&&Canon 300D
HVĚZDOBRANÍ LITICE 2007
Nazdárek,
nic méně s problémy, poslal jsem vám kuci (bartaj, risben), maila
nic méně s problémy, poslal jsem vám kuci (bartaj, risben), maila
HVĚZDOBRANÍ LITICE 2007
Zjistil jsem, že odeslání přihlášky, činí jisté problémy. Není nutné odeslat přímo přednastavený formulář, stačí jen potřebné údaje vypsat a zaslat buď formou soukromé zprávy, nebo e-mailem
.
Risben
Risben
HVĚZDOBRANÍ LITICE 2007
Rad bych jel s Vami ale v tomto terminu mam bohuzel vikend, ktery nemohu prelozit a posunout. A tak Vam popreji aspon jasne krasne noci a nekdy priste.
Celestron CGE1400 SC355mm,Celestron C11GPS SC280mm,Televue TV-NP127 127mm APO FlatField refraktor,SW-80ED 80mm ED refraktor SBIG-ST2000XM CCD kamera, StellaCamII TV kamera, 100mm H-alfa refraktor....