axel napsal: Risbene,Risbene a co svědomí.Neznáš náhodou toho co Ti poradil tu rosnici?Tomu nerozumím......
Co by mělo být s mým svědomím, provedl jsem snad něco? ??? Kdo mě zná osobně, ví že nejsem člověk, který by chtěl někoho schválně poškodit. Pokud to jde, tak se spíše snažím všemožně pomoci. V mém příspěvku přeci není napsáno nic tak hrozného, pouze mi přišlo na škodu neukázat pro inspiraci dalším tento výsledek, což nebylo ani z mého popudu a mohl to udělat kdokoli i předemnou (navíc, krom jiných nevýhod, považuji toto řešení po zkušenostech za nedostačující). Vžádném případě tuto myšlenku neoznačuji za svou, nechlubím se přeci cizím peřím, ale v příspěvku jasně uvádím kdo mě na tuto myšlenku prvotně přivedl (alespoň myslím, že správně, protože soukromou korespondenci k této otázce jsem již dávno vymazal). Pokud je tomu jinak, tak se velmi omlouvám a nejde z mé strany o žádný záměr

. Prosím kdyžtak o připomenutí soukromou zprávou (což mi mrzí, že se tak nestalo před touto reakcí), nerad bych někomu křivdil, ale od vseumela jsem tento podmět skutečně dostal a také ho tam jako mou inspiraci uvádím. Ne vždy se dá na lidskou paměť plně spolehnout (obvzlášťe na tu mou ;D), takže pokud byl námět od tebe, nebo od někoho dalšího dříve, tak je to má chyba, ještě jednou se omlouvám a rád vše uvedu na pravou míru

.
(večer mi to nedalo a ještě jsem prohlédl svou soukromou korespondenci a v odeslaných zprávách, o které se jinak nestarám a na rozdíl od došlých je tím pádem nevymazávám, jsem naprosto ve shodný den nalezl své poděkování za nápad s květináčovou rosnicí jak vseumelovi, tak Axelovi, čímž se tímto omlouvám, že jsem tvé jméno také u nápadu neuvedl a činím tak dodatečně

)
Risben
P.S. Pokud umíš poradit i s rosnicí na větší průměry, proč nedáš tyto nápady a podměty na fórum veřejně k dispozici? Je to jinak škoda, protože věřím, že by to tady zajímalo opravdu velmi početnou skupinu lidí a možná by se tak mnozí vyhnuli různému, nikam nevedoucímu experimentování (což je i můj případ a asi nakonec po zvážení pro a proti u mě vyhraje ta karimatka) a to je i jeden z důvodů proč jsem toto téma zakládal

.
New 170/1020 i s paralaktickou montáží, vše vlastní výroba&&Rf WO Megrez 90/621 FD APO, CG-5, HEQ-5 SynScan&&Okuláry Tele Vue, Vixen&&Triedr Celestron SkyMaster 12x60&&Canon 300D