krejca85 napsal: zacal jsem tvorit stranky
http://orbiter.kx.cz zatim tam je par tutorialu pro delta glider postupne zde bude pribyvat trocha teorie tutorialy na shuttle a apolo, pripadne dalsi zalezi jaky bude zajem :)
Ja záujem rozhodne mám, naozaj ma potešilo, že je o tom písané aj niečo v češtine (i keď mi to akosi priveľmi dlho načítava).
Zatiaľ sa učím len za pomoci skúseností a logiky čo je dosť rozvláčny spôsob. Napríklad odšatrtovať s raketoplánom a na obežnú dráhu sa mi podarilo dostať až na tretí pokus. Moja prvá obežná dráha je však dosť šialená 2 500 - 260 km. Zatiaľ som spokojná aj s tým, teším sa, že ma to už zase nehodilo o Zem... Avšak zatiaľ nemám šajnu, ako budem z takejto dráhy pristávať. To by som totiž musela mať perigeum kdesi nad Austráliou, lenže ja tam mám apogeum. A ozaj, mení sa časom obežná dráha tak ako v skutočnosti? Nastáva tam postupné brzdenie odporom atmosféry, alebo stáčanie perigea?
Inak, ja mám radšej raketoplán ako Delta Glider, alebo ten ShuttleA (ktorému som dala meno "Lietajúca krava"

). Delta Glidera dokáže riadiť každý blbec, navyše to ani nie je skutočná vesmírna loď. Pri Atlantise mám však dobrý pocit, že je to ako naozaj...s istými zjednodušeniami oproti reálu, samozrejme

. Možno prejdem aj na Apollo, keď sa skončia tieto horory s maturitami, prijímačkami na výšku a absolventskými prácami.