Přátelé, kdybyste věděli, kolik proměnných ovlivňuje správně zvolený (nikoli přesně spočítaný) průměr kuželovité clony, tak byste se na podobné vtípky vykašlali

Pokud za sebe mohu shrnout: ze 3 otázek mi nikdo ani s jednou nepomohl, jenom jeden člen tady (bohužel) dostal prostor pro exhibici. Mám od moderátora zákaz útočit na členy tohoto ctěného fóra, takže prosím ty, kteří mne osobně znají, a vědí, jaká jsem prudká povaha, nechť si za slovo člen dosadí pejorativa, která bych asi tak po pěti pivech, v čase 23:15, použil.
Ale jak již jsem psal výše: udělal jsem si nějaký rozsah průměrů, které by mohly vyhovovat, a tyto jsem včera zadal ke zhotovení s krokem 0,1 mm. Další případné kroky povedou zjemňováním té části škály, která bude vykazovat nejlepší výsledky.
Vše nyní dále nasvědčuje tomu, že onoho Bressera 102L (F1350) dedikuji relativně historickým postupům, a střídavě za něj budu umisťovat buďto protuberanční nástavec, a nebo průmětku na zákres skvrn. Ale tohle vše asi v budoucnu v nějakém samostatném vláknu.
Meade LX200 16", 14", 12", 8" ... Dobson Obsession 20" ... Celestron Rasa 8" ... eVscope Unistellar ... APM Bino 120 ... Coronado PST