Trubka NX tam nieje! To je MX a program tak oznacuje miesto s najvacsim posuvom...Ja tom mám také malé a rozmazané, že som to dobre nevidel. Hlavne že vieš, ktorú trubku som myslel.
PPos napsal:
...
Nemozes nahradzovat zatazenie votknutej trubky osamelou silou a spojitou tiazou, takouto sustavou. Nieje to to iste! ...A čo to teda Peťo je ???
1. Na trubku pôsobí tiaž.
2. Je upnutá k pevnému prstencu na pravej strane a ten je podopretý zo zeme. Tiaž na tejto strane je eliminovaná reakciou od podložky.
3. Na ľavej strane je na trubky uchytený sekundár, ktorý nie je podopretý zo zeme. Pôsobí svojou hmotnosťou na trubku.
Viac síl si tam neviem predstaviť. Ak vezmem do úvahy tieto sily, tak trubky sa musia prehnúť opačne ako to je znázornené. Ľavá strana bude najnižšie, pretože tam pôsobí sila na najväčšom ramene. Priehyb bude smerom na pravú stranu postupne menší a menší.
To čo vidím teraz mi pripomína priehyb reťaze medzi nejakými dvoma mostovými piliermi.
Strojarinu som neštudoval a modelovací program čo si použil neovládam. Napriek tomu si myslím, že moja úvaha je správna. Napokon strojári tu sú a fórum čítajú, tak nech sa niekto vyjadrí.