Obdiv a sympatie si však zaslouží autoři příspěvků, které mají hodnotný obsah i dokonalou formu (včetně pravopisu). Mám pocit, že těmto autorům záleží na tom, co si o nich čtenář pomyslí a proto věnují svým příspěvkům náležitou pozornost a péči.. Příspěvek je jejich osobní vizitkou po všech stránkách.
Jan
Re: Ach ta, gramatika !!!
« Odpověď #7 : 06/29/06 - 23:26:02 »
P.S.
S odstupem několika dní upřesňuji svůj příspěvek.
* Poznámka k citátu K tomuto příspěvku byla původně připojena i příliš osobní poznámka adresovaná To: Habl, která byla na žádost adresáta vymazána. Za tuto pasáž a nemístnou nadsázku se kolegovi Hablovi omlouvám. Nechtěl jsem nikoho urazit.
* Výzva ke korekci gramatických chyb by měla platit bez výjimky i pro autora této výzvy. Zakladatel tématu by měl jít příkladem a dodržovat zásady autocenzury, které doporučuje ostatním. Autor tak plamenné výzvy za správnou češtinu (se třemi !!!) by měl uhlídat chybu. která se mu vloudila do jeho výše citovaného příspěvku.
* Chyby děláme všichni a i v budoucnu je budeme dělat všichni bez výjimky. Proto je na AstroFóru všeobecně oprávněna tolerance gramatických chyb a stylistických nedostatků. Měla by obecně platit zásada, že obsah má prioritu před formou.
Jan