Na 120s vypada ustaveni velmi slusne (male nepreexponovane hvezdy jsou relativne bodove, kulate).
Problem je jednoznacne v objektivu, pricloneninim o dve clonova cisla mu hodne pomuzes i za ceny skladat vice ci delsi expozice.
PS: Jinak se daji sehnat i relativne levna a na astro pouzitelna sklicka (Canon 50/1,8 nebo treba Sonnar CZJ 135/3,5), ktera budou kreslit vyrazne lepe nez tvuj zoom (ale i ty se muzi clonit).
USTAVENI PARALAKTICKE MONTAZE A PROBLEMY
- pavelseb
- Věk: 41
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji za radu. Až bude počasí vyzkouším to přiclonit. Aspoň si to všechno vyzkouším.
GSO 150/750, EQ6 Pro, SW 70-500 + QHY5L-II, QHY 294MM, Canon 450D, TS Comacorrector 0.95x
Ahoj, skoušel jsem nedávno Tamron 90/2,8 macro a se stejným výsledkem. V podstatě bylo i jedno, jak jsem ho přiclonil, furt z toho lezlo jedno a to samé. Prostě Tamrony na astrofoto asi vhodný nebudou 
C6 SCT, CG5-GOTO Adv, okuláry OMNI 32mm, 20mm, 15mm, 9mm a jeden setový E-Lux 25mm... a Lidlskop
Ahoj, skoušel jsem nedávno Tamron 90/2,8 macro a se stejným výsledkem. V podstatě bylo i jedno, jak jsem ho přiclonil, furt z toho lezlo jedno a to samé. Prostě Tamrony na astrofoto asi vhodný nebudou
Jsme tady uz trocu dost mimo tema... Ale jinak mne to dost prekvapuje Tamron 90/2.8 patri mezi velmi chvalene objektivy a po pricloneni na 5,6 by mel mit rozumnou barevnou vadu...
Jsme tady uz trocu dost mimo tema... Ale jinak mne to dost prekvapuje Tamron 90/2.8 patri mezi velmi chvalene objektivy a po pricloneni na 5,6 by mel mit rozumnou barevnou vadu...
Pavel Vabrousek
Ahoj vabro, já jsem byl právě výsledkem dost sklamaný. Ale je možný, že to je spíš mýma rukama, než objektivem. Bohužel, poslední dobou není čas, tak zatím nebyla možnost ho otestovat znovu. Jakmile se k tomu dostanu, dám vědět. A dost OT
C6 SCT, CG5-GOTO Adv, okuláry OMNI 32mm, 20mm, 15mm, 9mm a jeden setový E-Lux 25mm... a Lidlskop