vkládání obrázků do odpovědi

Vaše náměty a připomínky k tomuto fóru.
voko

Příspěvek od voko »

Pochopitelně, že je mně jasné, že v tom vkládání obrázků z disku musí být nějaký fígl a nezkoumal jsem jaký. A nemám důvod ti nevěřit, že máš praavdu (ostatně jsem si to i ověřil a je to jak říkáš).
Ale z pohledu uživatele fóra mě to nakonec ani nemusí zajímat, důležité je, že by se tím rozšířily možnosti astrofóra - ale to je asi spíš otázka na shodama. Protože je nás tu jistě spousta bez vlastních stránek (i když Psion nebo i jiní nabízejí možnost tvorby galerií na serverech - dík za takové možnosti), ale přeci jen by bylo pohodlnnější (a také pohotovější a rychlejší), kdyby byla i takováto možnost. Nevím, je to tak složité udělat to jak na Cloudy Nights?
e-mail: vokope(at)cmail.cz
Rudy

Příspěvek od Rudy »

Taky sposob vkladania obrazkov by som uvital aj ja, pretoze nemam vlastnu web-stranku. Neda sa to nejako zjednodusit?
Rudy BASE ( Bojnice Amateur Space Ear ) "To invent, you need a good imagination and a pile of junk" - Thomas Alva Edison
alex.sky

Příspěvek od alex.sky »

Rudy napsal: Taky sposob vkladania obrazkov by som uvital aj ja, pretoze nemam vlastnu web-stranku. Neda sa to nejako zjednodusit?Spočiatku sa mi tiež nepáčilo, že príspevok je na serveri fóra, ale fotky nie, ale keď som pouvažoval nad tým, koľko diskového priestoru by to potrebovalo (všetky fotky každého člena) tak som sa s tým zmiernil, a teraz som toho názoru, že to takto má byť ;)
Samozrejme to má ďalšie nevýhody:
- človek si musí vytvoriť a udržiavať nenaký web priečinok pre takéto fotky >:( Keď by som chcel reorganizovať priečinkovú štruktúru, mal by som zmeniť všetky odkazy na svoje fotky, ak by som teda chcel, aby moje staré príspevky zostali plnohodnotné ???
- keď si to niekto zmyslí a zmaže svoj web-priestor, stratia sa všetky fotky z fóra a príspevky budú nezrozumiteľné :(

Napriek tomuto všetkému som za to, že pokiaľ nebudú k dispozícii terabájtové priestory pre takéto účely (či už sú?), nech to zostane takto, s externými odkazmi na fotky
Celestron NW 254/1200 na EQ-6 PRO, Canon EOS 400Dm, http://www.gymnz.sk/ameleg
voko

Příspěvek od voko »

Tak s předcházejícím názorem nemohu souhlasit. Vycházejme z toho, že by se přeci nevkládaly obrázky v plném rozlišení, ale redukované verze a jen určité typy souborů. A není problém stanovit pravidla (tak, jak je to třeba na jiných fórech), že velikost obrázku nesmí překročit třeba 100 kB s možností smazání velkého obrázku ze strany administrátora.
A co se týká serverů, nechme to na administrátorech. Já si myslím, že by se tím možnosti astrofóra jen zkvalitnily!
alex.sky

Příspěvek od alex.sky »

voko napsal: Vycházejme z toho, že by se přeci nevkládaly obrázky v plném rozlišení, ale redukované verze a jen určité typy souborů.Ak by sme do fóra umiestnili menšiu verziu s odkazom na vlastný server, tým by sa problém neriešil.
voko napsal: ...smazání velkého obrázku ze strany administrátora.Určite by som nechcel robiť administrátora takého fóra. ;)
Kedy bude reálny taký terabajtový server?
voko

Příspěvek od voko »

Proč hned terrabajtový server? ???

Tak přibližně počítej. Pokud by jedna fotka měla max. 100 kB, tak by 10 000 fotek zabralo (nepočítám ve dvojkové soustavě) 1 GB prostoru na disku. A 10 000 fotek na fórum určitě za rok nikdo nevloží a 1 GB prostoru dle mě není na server nic moc, nebo se mýlím? Vždyť sám máš možná 10 nebo 100 GB disk.
alex.sky

Příspěvek od alex.sky »

voko napsal: Proč hned terrabajtový server?  ???

Tak přibližně počítej. Pokud by jedna fotka měla max. 100 kB, tak by 10 000 fotek zabralo (nepočítám ve dvojkové soustavě) 1 GB prostoru na disku. A 10 000 fotek na fórum určitě za rok nikdo nevloží a 1 GB prostoru dle mě není na server nic moc, nebo se mýlím? Vždyť sám máš možná 10 nebo 100 GB disk.
Proste to je moja prognóza ;)
Možno to bude už o rok, o 2, momentálne mám taký pocit, že to nepôjde
MP

Příspěvek od MP »

voko napsal:
A co se týká serverů, nechme to na administrátorech. Já si myslím, že by se tím možnosti astrofóra jen zkvalitnily!Nejde jen o servery. Nemam rad, kdyz mi nejaky script z ciziho serveru leze do pocitace a taha si odtud nejake soubory. Podobne aktivity mam na vsech svych pocitacich zakazane, pokud server nepouzije SCP s jistou urovni zabezpeceni. Takze ja si radeji obrazky dam na web sam. Kde to bude ( u mne, nebo na serveru fora ), to uz je celkem jedno.

e-mail : mpec(at)cce(dot)cz&&
MaG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaG »

Tak a teď vám Shodam poděkuje za návrhy, protože víc s tím udělat nemůže Nebo ano? Z programového hlediska asi ano..

.. jestliže je nyní fórum na serveru ČAS bylo by vhodné se dovědět, kolik tam bude místa po té avizované změně disků. Pokud bych to já nějak spočítal, tak pokud bychom každému členovi fóra dali "schránku" o velikosti 5 MB, pak se mu do ní vejde 50 obrázků o 100 kB a počítejme, že ne každý by ji využil celou. Takže velmi aktivní by mohli mít třeba i větší. Suma sumárum, 1000 uživatelů zabere 5, max 10 Giga, to už v dnešní době nemůže být na závadu.

Cesta tedy vede asi přes tyto uživatelské schránky na obrázky. Shodam naprogramuje, Karel Mokrý zařídí diskový prostor a já si řeknu jak je fajn, že jsem nemusel na nic šáhnout :D

Hmm tak to je pěkně hloupý návrh.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
voko

Příspěvek od voko »

Nejde jen o servery. Nemam rad, kdyz mi nejaky script z ciziho serveru leze do pocitace a taha si odtud nejake soubory. Podobne aktivity mam na vsech svych pocitacich zakazane, pokud server nepouzije SCP s jistou urovni zabezpeceni. Takze ja si radeji obrazky dam na web sam. Kde to bude ( u mne, nebo na serveru fora ), to uz je celkem jedno.

Nevidím do toho až tak, ale přeci tady jde o možnost. Pokud nechceš, aby ti tam ten script šahal, tak to neumožníš. Nebo to může i bez tvého souhlasu? Asi ne. Já jsem tím chtěl jen dát šanci i nám, co nemáme webové stránky a třeba nechceme (ať už z jakéhokoli důvodu) zřizovat galerie. Nevím, ale jaké hrozí až takové velké nebezpečí, když si ten script pro ten daný soubor šáhne? Možná podceňuji nebezpečí, tak mi to prosím vysvětlete, oč je větší oproti běžné práci na internetu?
Rudy

Příspěvek od Rudy »

MaG napsal: .. jestliže je nyní fórum na serveru ČAS bylo by vhodné se dovědět, kolik tam bude místa po té avizované změně disků. Pokud bych to já nějak spočítal, tak pokud bychom každému členovi fóra dali "schránku" o velikosti 5 MB, pak se mu do ní vejde 50 obrázků o 100 kB a počítejme, že ne každý by ji využil celou. Takže velmi aktivní by mohli mít třeba i větší. Suma sumárum, 1000 uživatelů zabere 5, max 10 Giga, to už v dnešní době nemůže být na závadu.

.Presne takto by som si to predstavoval a myslim, ze nie len ja.
Rudy BASE ( Bojnice Amateur Space Ear ) "To invent, you need a good imagination and a pile of junk" - Thomas Alva Edison
MP

Příspěvek od MP »

voko napsal:
Nevidím do toho až tak, ale přeci tady jde o možnost. Pokud nechceš, aby ti tam ten script šahal, tak to neumožníš. Vtip je v tom, ze rada uzivatelu ruznych nejmenovanych webovych prohlizecu ani nevi, ze to lze neumoznit a uz vubec jak to neumoznit. Pak se divi, ze obsah jejich disku putuje internetem a kdejaky hacker si ho muze precist a pripadne cokoliv stahnout ( a kdyz je sikovny, tak i cokoliv pridat, nenapadne vymenit apod. ).

e-mail : mpec(at)cce(dot)cz&&
Lac

Příspěvek od Lac »

Zdravim pany.
Zmenila se moznost vlozeni obrazku,nebo stale plati,ze kdo nema web nevlozi nic?
Lac.
Lac
Cassi

Příspěvek od Cassi »

Lac napsal: Zdravim pany.
Zmenila se moznost vlozeni obrazku,nebo stale plati,ze kdo nema web nevlozi nic?
Lac.
Pokud nemáš web, tak to sem nevložíš, ale je tu ještě jedna možnost:
Založ si galerii pro obrázky na http://www.astro.cz/galerie a můžeš to dávat na forum z té galerie.
Objevy planetek (2): 2002 EL163 and 2002 GX187.
Objevy proměnných hvězd (130): CzeV #245, 270, 323, 365, 370; SvkV 23 a spousta dalších...
aquarius

Příspěvek od aquarius »

Z původní galerie astro.cz také nešlo vkládat fotky.
Po ztrátě indexů se zjednodušilo a bohužel i změnilo URL (proto jsou u starších příspěvků, které využívaly astro.cz galerii úplně jiné obrázky), ale lze fotky vkládat.
Murphyho zákon seeingu:     Seeing je nejhorší v okamžiku expozice.
dobson 400/1828, dobson 305/1500 na paralaktickém stolku, MAK 127, MTO, SKYMASTER 15x70
http://astrofotky.cz/~aquarius
Odpovědět