material na stavbu dalekohledu
Michale našel jsem adresu těch popelníku " Import ATC holding a.s. Gen. Stefánika40 750 02 Přerov.
axel napsal: Nevim proč vstupuješ do debaty když chceš jednoznačně škodit lidem co žádají o pomoc a to jen proto že jsi neinformovaný .Vím že humor je uplně něco jiného,ale to cos provedl tou tvoji nejapnou poznámkou je pěkná lumpárna . axelUmím si představit, jak vypadá dno popelníku, jenom nevím, po čem Ti to bude klouzat. Už to máš hotové a funguje to ?
Milan
Milan
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Michale určitě budeš také potřebovat velké azimutální ložisko poradim ti ložisko o pruměru 300mm je to dvouřadé axialní ložisko s velmi dobrým radialním vedením a jeho cena je 299 kč a100kč poštovného.Prodávají ho v Liberci to by všehoznalec Milan měl vědět a nabídnout ti ho.Až budeš tak daleko napiš dám Ti další radu. axel.
Michale ty popelníky jsuo určeny jako vertikální ložiska jejích povrch je leštěný na teflonu budeš mít spíš problém je ubrzdit . Jinak to ložisko co jsi asi myslel jsem ti psal před malou chvíli. axel.
MilAN napsal:
Umím si představit, jak vypadá dno popelníku, jenom nevím, po čem Ti to bude klouzat. Už to máš hotové a funguje to ?
Milan Milane neumíš si představit vubec nic teprv když Ti to někdo polopatě vysvětlí seš King a všechno schodíš.axel
Umím si představit, jak vypadá dno popelníku, jenom nevím, po čem Ti to bude klouzat. Už to máš hotové a funguje to ?
Milan Milane neumíš si představit vubec nic teprv když Ti to někdo polopatě vysvětlí seš King a všechno schodíš.axel
axel napsal:
Milane neumíš si představit vubec nic teprv když Ti to někdo polopatě vysvětlí seš King a všechno schodíš.axelMohl bys, prosím Tě, vložit obrázek svého dalekohledu i s detaily, o kterých píšeš?
Díky,Milan
Milane neumíš si představit vubec nic teprv když Ti to někdo polopatě vysvětlí seš King a všechno schodíš.axelMohl bys, prosím Tě, vložit obrázek svého dalekohledu i s detaily, o kterých píšeš?
Díky,Milan
- MMys
- Věk: 53
- Kontaktovat uživatele:
Dno popelníku ? Nebavíte se každý o něčem jiném ? Na co to má být, na ložiska ve výšce předpokládám. V azimutu asi dost těžko. Ale na větší dalekohled mi to připadá průměrem dost malé. Navíc pokud je tubus kulatý, vyžaduje to nějaký mezikus mezi válec tubusu a dno popelníku. Na osmiúhelníkový tubus snad...
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
BTW moje loziska v elevaci maji prumer 30cm a jsou resena, stejne jako v azimutu, hlinikem klouzajicim po teflonu.
UL 16" F/4 a spousta drobotiny.
Světelné znečištění
Západočeská pobočka ČAS
Manětínská oblast tmavé oblohy
Světelné znečištění
Západočeská pobočka ČAS
Manětínská oblast tmavé oblohy
Pro snížení tření se u TS upravují azimutální ložiska pro GSO dobsony tak, že v kovové kleci jsou též kovové válečky roznášející hmotnost na kovovou desku.
http://www.teleskop-service.de/gsseiten ... nlager.jpg
P.S. opraven původní text, ach ta moje němčina.
Habl
http://www.teleskop-service.de/gsseiten ... nlager.jpg
P.S. opraven původní text, ach ta moje němčina.
Habl
"Krása a rozmanitost ve vesmíru je jedinečná, ale proměnná v čase".
N 150/750 EQ MON2, Coronado PST, binokl 10 x 50,TV Panoptik 24 mm,Lumicon UHC
N 150/750 EQ MON2, Coronado PST, binokl 10 x 50,TV Panoptik 24 mm,Lumicon UHC
Pavle, není to tak . Válečky jsou kovové, umístěné v kovové kleci a odvalují se po kovové desce, která je součástí dodávky
Text je vpravo od obrázku.
http://www.teleskop-service.de/Selbstba ... enlagerung
Při montáži tohoto ložiska se odstraňují původní teflonové "špunty".
Text je vpravo od obrázku.
http://www.teleskop-service.de/Selbstba ... enlagerung
Při montáži tohoto ložiska se odstraňují původní teflonové "špunty".
axel napsal: .Až budeš tak daleko napiš dám Ti další radu. axel.
Dal bych Ti zdarma jednu radu již dopředu. Ale je nutno postupovat přesně podle návodu :
Vymyslet - udělat - odzkoušet - publikovat - radit
Dal bych Ti zdarma jednu radu již dopředu. Ale je nutno postupovat přesně podle návodu :
Vymyslet - udělat - odzkoušet - publikovat - radit
To MiLAN:
Asi jsi to špatně pochopil, dle mého úsudku, ty popelníky nahrazují třecí kola v elevaci.
Asi jsi to špatně pochopil, dle mého úsudku, ty popelníky nahrazují třecí kola v elevaci.
to: Duk:
Nepředpokládám, že by micha.b stavěl něco menšího než 350 až 450 mm, a tam se hodí pro výšková ložiska průměry 300 až 600 mm, proto byla ta moje první připomínka. Hřídelka o průměru 80 nebo 120 mm není zrovna to pravé pro větší Dobson.
Nepředpokládám, že by micha.b stavěl něco menšího než 350 až 450 mm, a tam se hodí pro výšková ložiska průměry 300 až 600 mm, proto byla ta moje první připomínka. Hřídelka o průměru 80 nebo 120 mm není zrovna to pravé pro větší Dobson.
MilAN napsal: to: Duk:
Nepředpokládám, že by micha.b stavěl něco menšího než 350 až 450 mm, a tam se hodí pro výšková ložiska průměry 300 až 600 mm, proto byla ta moje první připomínka. Hřídelka o průměru 80 nebo 120 mm není zrovna to pravé pro větší Dobson.Michal staví dobsona pro primár 250mm.
Nepředpokládám, že by micha.b stavěl něco menšího než 350 až 450 mm, a tam se hodí pro výšková ložiska průměry 300 až 600 mm, proto byla ta moje první připomínka. Hřídelka o průměru 80 nebo 120 mm není zrovna to pravé pro větší Dobson.Michal staví dobsona pro primár 250mm.
New 170/1020 i s paralaktickou montáží, vše vlastní výroba&&Rf WO Megrez 90/621 FD APO, CG-5, HEQ-5 SynScan&&Okuláry Tele Vue, Vixen&&Triedr Celestron SkyMaster 12x60&&Canon 300D