Doporučuji odkaz: Hubble - video DVD

Nezávazné povídání o všem, co se týka astronomie.
voko

Příspěvek od voko »

Díky za radu, v noci mi to nešlo ani tímto způsobem (dlouho nabíhal ten inicializační proces, až mě to po asi 5 min. čekání omrzelo - a to mám 2 MB WiFi), teď se to ale nějak umoudřilo a už to takto jde
e-mail: vokope(at)cmail.cz
kulhous

Příspěvek od kulhous »

Pokusim se vytvořit EN titulky. Pokud by mi někdo pomohl s překladem, nezlobil bych se. Docela rád bych totiž potřeboval odbornostní kontrolu a mohl bych tam nasekat chyby. Máte někdo zájem?
kulhous[at]seznam[dot]cz&&kulhous.blog.cz
MaG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaG »

To voko: taky mi to dělalo (Firefox) - řešil sem to tak, že sem stopl načítání, zkopíroval z adresního řádku adresu a použil Download Accelerator. Jednoduché a funkční.

To kulhous: skouknutí titulků - rád vypomohu.

To all: Tak to video v plný kvalitě je úplně super. Pořád se nemohu vynadívat a to sem si zatím stihl pustit jen n-sekundovéé úryvky a celý trailer. Právě trailer (800 MB) mám teď v plný kvalitě a tak s ním zkusím pracovat a slibuju, že z tohodle fakt udělám DVD :D
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Orion Optics CT8 200/900 s Paracorrem, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod, 30Dmod
LbA

Příspěvek od LbA »

Už som DVD spravil. Aj s menu. Len ho teraz nemam ako vystavit na sieť a to z dvoch dôvodov.
1. mám pomaly upload (len 32 kB/s)
2. nemám teraz k dispozícii žiadny server kde by som to mohol dať. Ľudia z BA a okolia pomôžete buď s nakopírovaním niekde na net alebo s distribuciou DVD ?
Už od pondelka totiž budem na expedičke na kolonici pozorovať Perzeidy...
MaG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaG »

V tom případě by mě zajímalo jaké si dělal (zda vůbec) úpravy.

Zrovna mě totiž napadlo, že by se ty videa v plný kvalitě vůbec nemusely měnit a vypálilo by se to na 2 DVD. Jinak si ale dovedu představit XVid s velmi vysokou bitrate, který bude k nerozeznání od orignálu.
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Orion Optics CT8 200/900 s Paracorrem, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod, 30Dmod
LbA

Příspěvek od LbA »

MaG napsal: V tom případě by mě zajímalo jaké si dělal (zda vůbec) úpravy.

Zrovna mě totiž napadlo, že by se ty videa v plný kvalitě vůbec nemusely měnit a vypálilo by se to na 2 DVD. Jinak si ale dovedu představit XVid s velmi vysokou bitrate, který bude k nerozeznání od orignálu.
Úpravy som robil. Video som natiahol do Virtualdubu a kódoval som to pomocou tmpegnc kóderu rovno do mpeg2. Snažil som sa to vopchat na jedno DVD, čo sa mi aj podarilo. Nastavil som variabilny prietok videa (asi 3mbit/s) a už len som nechal počítač cez noc makať. A DVD napálilo NERO :)

Virtualdub si stiahneš tu
http://virtualdub.sourceforge.net/

Tmpeg tu
http://www.tmpgenc.net/

Je tam aj verzia ktorá vie kódovať do mpeg2 ale je to len 14 dňový trial (plne funkčný)
kulhous

Příspěvek od kulhous »

To MaG: Nech to na 1 DVD. Je nesmysl to dávat v uncompressed AVI! Na tom DVD (co prodávaj) je to víceméně v identický kvalitě a vejde se to na 1 DVD! XViD ve vysoký kvalitě tu práci udělá stejně dobře. Akorát bych nechal to luxusní PAL rozlišení a bitrate, tak akorát do velikosti DVD. Chce si s tim pohrát. Místo wavka by to chtělo taky nějakou kompresi (MP3 VBR 192 kbit).
Než budeš pálit to DVD, měl bych stihnout ty titulky a to hned nebude. Dost času na to budu mít asi až od 10.9. Nejlepší by bylo, kdybychom to dělali najednou (já EN a ty překlad).

jinak hádám, že PALko ocení člověk teprv na plazmovce, 17 displej se rozdíli hledají těžko...
LbA

Příspěvek od LbA »

kulhous napsal: Místo wavka by to chtělo taky nějakou kompresi (MP3 VBR 192 kbit).
Keď robíte DVD disk pre stolné prehrávače, musíte použiť pri stereozvuku mp2 kodek (tá dvojka je správne) a bitrate 224kbit/s. Keď použijete mp3, DVD prehrávač vám to nemusí prehrať. Môžte však namiešať 6-kanálový ac3 zvuk (tam treba bitrate 384 alebo 448 kbit/s:)
S tým vám pomôže skvelý program besweet
http://besweet.notrace.dk/
Vynikajúci free koder audia. Audiofil sa tam dokonale vyblázni :P

Heh ale to už odbočujeme od témy :)
kulhous

Příspěvek od kulhous »

LbA napsal:
Keď robíte DVD disk pre stolné prehrávače, musíte použiť pri stereozvuku mp2 kodek (tá dvojka je správne) a bitrate 224kbit/s. Keď použijete mp3, DVD prehrávač vám to nemusí prehrať. Môžte však namiešať 6-kanálový ac3 zvuk (tam treba bitrate 384 alebo 448 kbit/s:)
S tým vám pomôže skvelý program besweet
http://besweet.notrace.dk/
Vynikajúci free koder audia. Audiofil sa tam dokonale vyblázni  :P

Heh ale to už odbočujeme od témy :)
Jo, jenže bych to osobně nedělal pro stolní přehrávač, ale raději pro PCčko. Jestli bych to dělal pro stolní přehrávač, tak bych si to snad i radši koupil a ušetřil bych si tu práci :-/
MIZ

Příspěvek od MIZ »

kulhous napsal:

Jo, jenže bych to osobně nedělal pro stolní přehrávač, ale raději pro PCčko. Jestli bych to dělal pro stolní přehrávač, tak bych si to snad i radši koupil a ušetřil bych si tu práci :-/
Právě jsem zvažoval nesměle navrhnout, zda by se těch 15 liber přeci jen nevyplatilo... ;)
Mé distribuované výpočty: BOINC, nonBOINC
kulhous

Příspěvek od kulhous »

Ten MPEG by stačil bohatě, takže asi by mě nepálilo zůstat s tím co mám. Ale jedná se dle mého soudu o trochu unikátní kousek ( vhodný pro rodiné příslušníky, přátelé či blízké duše). Chápu zájem udělat si to po svém. České titulky jsou v tomhle samozřejmostí. Bohužel nejsou na DVD ani na netu, budu muset zapojit sebe a pokud by mi někdo mohl pomoct, tak snad i někoho z fóra :)
Pokud se jedná o DVD verzi, já bych si s konverzí tu práci nedal, ale jestli se do toho někomu chce, tak si s radostí počkám na výsledek.  ;)
Mám skoro 1. desetinu z titulků (EN) ;)
MaG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaG »

LbA napsal:

Úpravy som robil. Video som natiahol do Virtualdubu a kódoval som to pomocou tmpegnc kóderu rovno do mpeg2. Snažil som sa to vopchat na jedno DVD, čo sa mi aj podarilo. Nastavil som variabilny prietok videa (asi 3mbit/s) a už len som nechal počítač cez noc makať. A DVD napálilo NERO :)

Virtualdub si stiahneš tu
http://virtualdub.sourceforge.net/

Tmpeg tu
http://www.tmpgenc.net/

Je tam aj verzia ktorá vie kódovať do mpeg2 ale je to len 14 dňový trial (plne funkčný)
Jaký to má zvuk LBA?

K VirtualDub - používám VirtualDub Mod a ten mi to origoš video odmítl otevřít. Chybí mi prej nějaký "dvsd" kodek a tak to nejde upravovat :-)

Mám to založeno na VDub 1.5.4 cz asi starší ale funkční ..

Zbytek TMPEG ok, to chápu. Na kódování do AC3 se mrknu, zda to z toho vůbec pude a jak. Dík za tip.

Proč si s tím chci hrát jsem napsal. Protože chci. Za celý léto jsem doposud na nic neměl čas a tak se na "něcoů už docela těším. Ještě to bude muset počkat tak týden.

kulhous

Příspěvek od kulhous »

http://sweb.cz/Kulhous/1%20THE%20HUBBLE ... Y%20en.srt

titulky v angličtině k 1. kapitole
MIZ

Příspěvek od MIZ »

V případě zájmu můžu nechat projet český překlad snad ani ne tak po stránce odborné, jako spíš po stránce češtinářské. Přeci jen - mohly by to číst i děti, tak aby tam nebylo moc překlepů... :)
Mé distribuované výpočty: BOINC, nonBOINC
MaG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaG »

Tak v Liberci to sice mohu stahnout ale nemaj tam po ruce DVD-RW, takže to bude nadýl doma..

Uvažuje už někdo o překladu titulků? Já moc AJ neumím :-)
Odpovědět