- jaky kram (konfiguraci laptopu/notebooku) vlastne pouzivate pro foceni venku s CCD kamerami?
- kolik let Vam ten ktery pocitac vydrzi, pri provozu v nasich obvyklych podminkach vlhkosti 93%+ atd.?
proc se ptam - mi v unoru odesel (je na ceste) muj hlavni astrofoto laptop co pouzivam pro foceni venku v mrazu (bez ochrany) a tudiz po nem tece rano voda a tak ruzne, tak moje Toshiba to tentokrat vydrzela 5 let. No a zasadni problem ted mam, ze bych si mel koupit nejakou nahradu, jenze me se do astra uz nechce dat ani 1 EURo (hlavne, ze mam doma stale jeste 6 laptopu (uz jsem 2 vyhodil do elektroodpadu) ale zadny se mi nechce predelavat na astrofoto). Takze dusledkem toho (take toho) ted posledni pul rok nefotim

uz jsem se dival na aktualni moznosti, co lze koupit a hnus je, ze uz temer zadny nema expresscard slot ci jine rozsireni a malo ktery ma alespon 4 USB porty (pocitam s jednim radicem).
to by me zajimalo, cim konkretne kdo fotite a zda pouzivate tedy nejaky tfuj pasivni HUB (na poli, venku). Protoze 2 USB je hlavni CCD a pointacni CCD, dalsi USB port je montaz - guiding apod., a 4. USB je focuser...
diky za rozsahle odpovedi