Myzer napsal:
Ale prosim ta, takychto a podobnych veci su na internete tisicky, keby som sem mal kopirovat vsetko co cez den najdem, tak by som mal o polovicu viac prispevkov. A jedna sa o uzitocne veci, niektore z nich sa mi pacili, ale uz som aj zabudol akou cestou sa k nim dostat.
Uplne staci tych par liniek, co si tu uverejnil. Verim, ze tych map je neurekom, ale je to ako s tymi okularmi - naco plny kufrik - staci zopar klenotov - tak je to aj s mapkami.
Tento link som len tak prebehol a hned zavrel, pretoze mi nevyhovuju tie mapy. Hlavnym dovodom je, ze ja naopak pouzivam klasicky hladacik 9x50 a odmontoval som laserovy starpointer. Nechapem ako si starpointrom za 5 sekund nasiel napr. M51, ja cez neho do zorneho pola nenastavim ani Sirius. ;D Napriek tomu, s klasickym hladacikom mi nerobil tiez problem nastavit M51 za 5 sekund do zorneho pola pri 160x.
Preferujem podrobnejsie mapy na menej zname objekty, kde je evidentne i okolite zorne pole a chystam sa este zohnat nejake mapy na rychlejsiu orientaciu jasnejsich objektov.Vidis, to je zaujimave. Kolko ludi, tolko nazorov.
Mozeme si dat niekedy competition v hladani vybranych objektov na rychlost - moze to byt zaujimave