Chtel bych se zeptat, jestli je moznost se treba i jen na chvili prijet podivat pro cloveka se zajmem, ale bez vlastniho dalekohledu. Jeste jsem na zadne takove akci nebyl a do jineho teleskopu nez na Stefanikove hvezdarne nekoukal, takze zvedavost je velka )
Přidal bych se s dotazem k DavidU-ovi ... může mezi vás – "staré harcovníky" – dorazit taky začátečník? Docela rád bych se přijel podívat ... nejen na chvíli, na celý víkend ...
SW 150/750 na CG-4; okuláry 3,5; 5; 8; 13; 21; a 28 mm
Jirka tu asi neni, tak odpovim já NEautoritativně - začátečníci vždy byli a jsou vítání, a to jako normální účastníci. Nijak se při prihlášení nerozlišuje, kdo je jak "pokročilý". Stejně tak dalekohled není podmínkou.
Jestli Jirka dovolí návštěvu na kratší dobu nepřihlašeným, to záleží na jeho posouzení kapacity (ale tupnul bych, že nebude proti, pokud to nebude tři sta lidí), ale rozhodně je vždycky možné přijít na návštěvu hradu, který bude mít přes den otevřeno
Taurus 500/2100, Paracorr, 24 a 14 mm ES 82 st., Nagler 9, Radian 6, Kasai 4, UHC, OIII a Hbeta. 200D a 250D, Canon 10-18/4.5-5.6, 24/2.8, 50/1.8, 85/1.8, 70-200/4L, 400/5.6L, SW MAK 127 a 90, TAL MT-3S
Ahoj,
Přesně jak psal Honza... všichni zájemci jsou vítáni bez rozdílu. Naopak pro někoho, kdo se chce třeba teprve rozhodovat co koupit a má prostě zájem si o astronomii popovídat s ostatními je tato akce určitě to pravé.
Co se týká navštěvy na jeden den... není vůbec problém se zastavit jako většina ostatních návštěvníků hradu zcela bez omezení. Pokud by se pak někdo chtěl zdržet, budem to řešit individuálně podle okolností.
Takže přijďte bez rozdílu věku,pohlaví,zkušeností či vybavení (astronomického) ;D ... rádi vás uvidíme.
JB
Díky za rychlou reakci ... zeptám se ještě – mám s sebou brát svého miláčka šestipalec Newton na EQ mezi ty velké a ještě větší dobsony?
Jasně ... jen ho vem.
techniky není nikdy dost
JB
Pokud jeste nekdo dalsi pojedete z Brna, muzu nabidnout par mist v aute za nejaky ten prispevek na benzin. Mam kombika, takze i vetsi vybaveni by se vlezlo, zalezi od poctu lidi.
Rob
Zrovna jsem hledal jestli bude tedkom nekdy nejaky Astro sraz a huurraaaa nasel jsem. Rad bych se pripojil ale nevim jestli zrovna v tomto terminu budu moct prijet.
Tak přihlášek už je 43 ... takže bohužel musím uzavřít registraci.
pokud by se někdo ještě chtěl přihlásit, prosím pošlete zprávu ... jestli někdo odřekne bude možně doplnit účastníky.
Děkuji všem, kdo se přihlásili a budu se na vás všechny těšit v Liticích.
Ještě info k baště..
v pátek bude domácí sekaná a v noci pak nejspíš bude v provozu na místě udírna a v ní po zbytek noci... pokud to nesež...em se budou douzovat a ohřívat klobásky, buřtíky a tak
v sobotu bude k obědu gulášek a večer a v noci divočáček na rožni
snídaně a svačinky nerozepisuji... domácí sulcík, něco sladkého... buchtičky.. a tak.
pondělí a úterý upřesníme podle počasí a počtu zůstavších.
pivko (2sudy) bude čepovaný Podkováň.
Ahoj,
mam prosbu na ucastniky Litic. Jesli byste nekdo byli tak hodni a vzali s sebou 2" okulary o ohnisku 40 mm a delsim (pokud je neberete standardne). Planuji nejaky podobny poridit, ale mam MAKa s mini sekundarem a potreboval bych to nejdrie vyzkouset, po konzultaci se SIRIUSem vim, ze u meho MAKa jsem omezen prave velikosti sekundaru.
Dekuji!
Rob
Ahoj,
mam prosbu na ucastniky Litic. Jesli byste nekdo byli tak hodni a vzali s sebou 2" okulary o ohnisku 40 mm a delsim (pokud je neberete standardne). Planuji nejaky podobny poridit, ale mam MAKa s mini sekundarem a potreboval bych to nejdrie vyzkouset, po konzultaci se SIRIUSem vim, ze u meho MAKa jsem omezen prave velikosti sekundaru.
Dekuji!
Rob
1.25" 40mm
2" homemade 50mm a 80mm na ozkoušení. Standartně skladem
SW102/500, SW ED100/900, R100/1500, R125/1583, N127/646, R140/1543, R150/1800, C150/2250, N152/1178, N170/1022, NCN310/1768/5970,... + další sklíčka do 0,75m.