FLT98ALU+Reduktor WO typ IV+G2 8300

Optika, montáže, autoguidery, elektronika...
MilAN
Věk: 77

Příspěvek od MilAN »

Já bych asi nehledal problém v nastavení vzdálenosti na reduktoru - jedině v okamžiku , kdy by uprostřed byly ostré body a na krajích něco symetrického neostrého. Jelikož je ale každý roh jiný, zaměřil bych se spíš na tu kolmost. Největší problém bych viděl ve spojení OV / reduktor, jelikož tenhle spoj je zatíže a páčen jednostranně nějakým 1 kg. Dokud to někdo nevymyslí- respektivě neudělá- na závitový pevný spoj, nedělám si iluze, že to v nejméně vhodném okamžiku neuhne.
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
stZ

Příspěvek od stZ »

To je taky asi pravda :/ ma to na OV pritlacne pero na 3 srouby "coz nepovazuji za pevny spoj", ale ta paka ma vcetne G2 a reduktoru atd dokonce celkem cca 1.8kg.
deavi

Příspěvek od deavi »

Já jsem po marném boji s upnutím vyřešil tak, že jsem do okulárového tubusu nechal vyfrezovat závit na který jsem připevnil rovnač s kamerou. V mém případě taky používám WO Flattener IV a spojení je vidět na snímku. Kvalita v rozích se diamentrálně zlepšila, pokud bude zájem můžu dát kontakt na člověka, který mi dělal závit s příslušným protikusem. Jde jen o to rozebrat celý okul. výtah  ;D

Moje konfugurace: WO Zenithstar 110mm, WO Flattener IV, filtrové kolo a QHY9
http://www.astronom.cz/deavi/
EQ-8, Newton AG 300/1140mm, f:3,8, ASA OK3 focuser+ ASA 3'' Wynne 0.95x, ZWO OAG68 + ZWO ASI 174 mini, ZWO ASI 6200MC PRO. Powerbox Pegasus Advance
stZ

Příspěvek od stZ »

Zrovna dneska jsem tuhle tvoji fotku a povidani studoval v praci. Pamatoval jsem si, ze jsem to jednou nekde cetl a nemohl jsem si vubec vzpomenout kde :/ Jsem vzdy rad, kdyz nekdo vyreseni svych problemu netutla a rad se podeli.
Rozebrany okularovy vytah tu na me vykukuje z police :D
Koukam, ze ty to mas i s tim "nosem" ja bych si predstavoval ten nos vyjmout a na redukci udelat vnejsi zavit do reduktoru a vnejsi do vytahu, nasledne samozrejme vnitrni do dalekohledu. Ty rotatory na vytahu nebo na reduktoru, taky nebudou uplne stastny reseni.... ostatne si o tom tusim psal taky.

Predem diky za ten kontakt...asi nejlepe do PM nebo mail.

Martin
JP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JP »

Používal jsem Megrez 90 APO (90/558mm), za něj byl našroubován rovnač pole WO AFR-IV nastavený na 86 mm, za něj mezikroužek T2/T2 o délce 15 mm a za něj CCD kamera G2-8300 s krátkým nástavcem T2.

Testování  popsáno v http://hvezdarna.plzen.eu/technika/Dale ... Flat4.html
stZ

Příspěvek od stZ »

Dik za info.

Koukal jsem na ten obrazek c.4 a tam to nevypada vubec spatne...

Takze je videt, ze to jde Zatim potrebuju vykorigovat ty nerovnosti a zacnu prisroubovanim reduktoru misto tech pritlacnych sroubu. Posleze asi vyradim ty dva rotatory v ceste... a pak se uvidi :)
JP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JP »

Chce si to s délkou mezikoužku pohrát. Ani ten obr. 4 není úplně dokonalý, chtělo by to o fous delší mezikroužek.
Co mi ale vadí více je nemožnost používat předsklopné zrcátko, když je použit reduktor. Ale s tím se už nic nenadělá. :(
stZ

Příspěvek od stZ »

Tak se mozna pomalu doberu reseni.... Rozebral jsem uzasny DDG vytah a nasel jsem totalne "ozvejkanou" vodici listu vytahu a prasle jedno ze 4 vodicich kolecek te vytahove listy :/ to naprosto vysvetluje proc elektronicke ostreni fungovalo jen doma, protoze jsem ho zkousel nezatizene kamerou a reduktorem....pokud jsem venku tohle nalozill tak po par otoceni vytahu se rozehrala nesmyslna hra cisel na LCD o nasledne krivosti, kterou resim xx mesicu ani nemluvim :/ No nic objednal jsem jako posledni pokus Feathertouch za 690[ch163] a pokud to nepomuze, je dost pravdepodobne, ze to vsechno poleti z okna :D

Proc ten dalekohled stal tolik :/ byt levnejsi na cele vylepseni bych se vyxxxx a jako hracku si za mensi cenu nez FT koupim 65 quadruplet od TS a mel bych klid...... Zkusenost mi to jednu dalo, uz si nikdy nic od WO nekoupim.
-karneades-

Příspěvek od -karneades- »

Cau, pokud nebudes potrebovat ten stary vytah, tak bych ho odkoupil.
stZ

Příspěvek od stZ »

Pokud to nekoho zajima, takhle vypada 3,5" upgrade Feathertouch focuser na WO FLT98. Za foto se omlouvam, byl jsem linej vytahnout fotak :)

Ja nejak nevim co jsem cekal, ale jsem pri pohledu na ten focuser za 22K trosku v rozpacich..... Ten puvodni DDG na me na pohled pusobil trosku lepe, ale snad je to jen prvni dojem.
Odpovědět