FLT98ALU+Reduktor WO typ IV+G2 8300
Já bych asi nehledal problém v nastavení vzdálenosti na reduktoru - jedině v okamžiku , kdy by uprostřed byly ostré body a na krajích něco symetrického neostrého. Jelikož je ale každý roh jiný, zaměřil bych se spíš na tu kolmost. Největší problém bych viděl ve spojení OV / reduktor, jelikož tenhle spoj je zatíže a páčen jednostranně nějakým 1 kg. Dokud to někdo nevymyslí- respektivě neudělá- na závitový pevný spoj, nedělám si iluze, že to v nejméně vhodném okamžiku neuhne.
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
To je taky asi pravda :/ ma to na OV pritlacne pero na 3 srouby "coz nepovazuji za pevny spoj", ale ta paka ma vcetne G2 a reduktoru atd dokonce celkem cca 1.8kg.
Já jsem po marném boji s upnutím vyřešil tak, že jsem do okulárového tubusu nechal vyfrezovat závit na který jsem připevnil rovnač s kamerou. V mém případě taky používám WO Flattener IV a spojení je vidět na snímku. Kvalita v rozích se diamentrálně zlepšila, pokud bude zájem můžu dát kontakt na člověka, který mi dělal závit s příslušným protikusem. Jde jen o to rozebrat celý okul. výtah ;D
Moje konfugurace: WO Zenithstar 110mm, WO Flattener IV, filtrové kolo a QHY9
Moje konfugurace: WO Zenithstar 110mm, WO Flattener IV, filtrové kolo a QHY9
http://www.astronom.cz/deavi/
EQ-8, Newton AG 300/1140mm, f:3,8, ASA OK3 focuser+ ASA 3'' Wynne 0.95x, ZWO OAG68 + ZWO ASI 174 mini, ZWO ASI 6200MC PRO. Powerbox Pegasus Advance
EQ-8, Newton AG 300/1140mm, f:3,8, ASA OK3 focuser+ ASA 3'' Wynne 0.95x, ZWO OAG68 + ZWO ASI 174 mini, ZWO ASI 6200MC PRO. Powerbox Pegasus Advance
Zrovna dneska jsem tuhle tvoji fotku a povidani studoval v praci. Pamatoval jsem si, ze jsem to jednou nekde cetl a nemohl jsem si vubec vzpomenout kde :/ Jsem vzdy rad, kdyz nekdo vyreseni svych problemu netutla a rad se podeli.
Rozebrany okularovy vytah tu na me vykukuje z police
Koukam, ze ty to mas i s tim "nosem" ja bych si predstavoval ten nos vyjmout a na redukci udelat vnejsi zavit do reduktoru a vnejsi do vytahu, nasledne samozrejme vnitrni do dalekohledu. Ty rotatory na vytahu nebo na reduktoru, taky nebudou uplne stastny reseni.... ostatne si o tom tusim psal taky.
Predem diky za ten kontakt...asi nejlepe do PM nebo mail.
Martin
Rozebrany okularovy vytah tu na me vykukuje z police
Koukam, ze ty to mas i s tim "nosem" ja bych si predstavoval ten nos vyjmout a na redukci udelat vnejsi zavit do reduktoru a vnejsi do vytahu, nasledne samozrejme vnitrni do dalekohledu. Ty rotatory na vytahu nebo na reduktoru, taky nebudou uplne stastny reseni.... ostatne si o tom tusim psal taky.
Predem diky za ten kontakt...asi nejlepe do PM nebo mail.
Martin
Používal jsem Megrez 90 APO (90/558mm), za něj byl našroubován rovnač pole WO AFR-IV nastavený na 86 mm, za něj mezikroužek T2/T2 o délce 15 mm a za něj CCD kamera G2-8300 s krátkým nástavcem T2.
Testování popsáno v http://hvezdarna.plzen.eu/technika/Dale ... Flat4.html
Testování popsáno v http://hvezdarna.plzen.eu/technika/Dale ... Flat4.html
Dik za info.
Koukal jsem na ten obrazek c.4 a tam to nevypada vubec spatne...
Takze je videt, ze to jde Zatim potrebuju vykorigovat ty nerovnosti a zacnu prisroubovanim reduktoru misto tech pritlacnych sroubu. Posleze asi vyradim ty dva rotatory v ceste... a pak se uvidi
Koukal jsem na ten obrazek c.4 a tam to nevypada vubec spatne...
Takze je videt, ze to jde Zatim potrebuju vykorigovat ty nerovnosti a zacnu prisroubovanim reduktoru misto tech pritlacnych sroubu. Posleze asi vyradim ty dva rotatory v ceste... a pak se uvidi
Chce si to s délkou mezikoužku pohrát. Ani ten obr. 4 není úplně dokonalý, chtělo by to o fous delší mezikroužek.
Co mi ale vadí více je nemožnost používat předsklopné zrcátko, když je použit reduktor. Ale s tím se už nic nenadělá.
Co mi ale vadí více je nemožnost používat předsklopné zrcátko, když je použit reduktor. Ale s tím se už nic nenadělá.
Tak se mozna pomalu doberu reseni.... Rozebral jsem uzasny DDG vytah a nasel jsem totalne "ozvejkanou" vodici listu vytahu a prasle jedno ze 4 vodicich kolecek te vytahove listy :/ to naprosto vysvetluje proc elektronicke ostreni fungovalo jen doma, protoze jsem ho zkousel nezatizene kamerou a reduktorem....pokud jsem venku tohle nalozill tak po par otoceni vytahu se rozehrala nesmyslna hra cisel na LCD o nasledne krivosti, kterou resim xx mesicu ani nemluvim :/ No nic objednal jsem jako posledni pokus Feathertouch za 690[ch163] a pokud to nepomuze, je dost pravdepodobne, ze to vsechno poleti z okna 
Proc ten dalekohled stal tolik :/ byt levnejsi na cele vylepseni bych se vyxxxx a jako hracku si za mensi cenu nez FT koupim 65 quadruplet od TS a mel bych klid...... Zkusenost mi to jednu dalo, uz si nikdy nic od WO nekoupim.
Proc ten dalekohled stal tolik :/ byt levnejsi na cele vylepseni bych se vyxxxx a jako hracku si za mensi cenu nez FT koupim 65 quadruplet od TS a mel bych klid...... Zkusenost mi to jednu dalo, uz si nikdy nic od WO nekoupim.
-
-karneades-
Cau, pokud nebudes potrebovat ten stary vytah, tak bych ho odkoupil.
Pokud to nekoho zajima, takhle vypada 3,5" upgrade Feathertouch focuser na WO FLT98. Za foto se omlouvam, byl jsem linej vytahnout fotak
Ja nejak nevim co jsem cekal, ale jsem pri pohledu na ten focuser za 22K trosku v rozpacich..... Ten puvodni DDG na me na pohled pusobil trosku lepe, ale snad je to jen prvni dojem.