Karell: jak jsem Ti uz psal, na prvotinu moc pekny vysledek (az tedy na tu prehnanou redukci sumu, rozmazani pozadi) a vitej v klubu serioznich CCD foticu
z mych prozatimnich zkusenosti s foceni Newtonem: zcela zasadni je mit tubus ze silneho karbonu. Zcela zasadni je mit spickovy focuser. Tecka. O montazi nemluvim, to je preci jasne, ale ty pry mas nejakou extra squelou EQ-6...
Z čipu8300 lze po binování 2x2 dostat ještě pškně velký snímek, z Atika už to zase není ono.
tady jsem se zasmal uplne nejvice. Zaprve, o binningu 8300 vime sve, vsichni... za druhe, kdyz zbinuji Atika, tak mam 1.3 megapixelu (1375x1100 px). Jesteze je ta kamerka tak draha (2.500,- EUR), ze si ji nemuze dovolit uplne kazdy "jouda", protoze pak bysme MY nedelali tak pekne snimky, zejmena se mi libi Vabrovo nove vysledky, beru si ho jako dukazni material
jinak, kdo me zna vi, ze kazdymu rad poradim (nejcasteji telefonicky) podle sveho nejlepsiho vedomi a svedomi a dle aktualnich znalosti a zkusenosti (zkusenosti pribyvaji kazdou foto seanci). Nejradeji radim tem, kteri chteji poradit, kteri maji zajem neco se dozvedet. Nejde mi vubec o to, abych ja byl nejlepsi na svete a ostatni delali osklive obrazky a ja si rikal, jaky jsem king. Jesitnost jde stranou a je to o cloveku, jaky je uvnitr, zda zavistivy egoista s ceskymi vlastnostmi, nebo "idiot a blazen" jako ja (fakt jsem jinej), ktery chce to lepsi pro blizneho sveho nez pro sebe sama. Naopak, kdyz ostatni delaji neco dobre, tak me to samotneho inspiruje ke zlepseni sebe sama.