to Vladimír Kocour a další:
Jen velmi zřídka reaguji na otázky vážného typu(z mého pohledu), ale teď prostě musím. "Vivat Shodam" jsem napsal já a věř, že nevím nic víc než ty, spíše méně. Byl jsem ve stavu zkouškového zatížení a astrofórum pro mě bylo, je a bude, takovým odpočinkovým bodem přes den. Takže jsem byl nadšen když jsem po mnoha dnech čekání konečně spatřil to na co jsem byl zvyklý. Navíc si myslím, že lidé kteří by se případně podíleli na řešení problému se Shodamem, by mu vyjádřili dík stejnou cestou přes kterou nabídli pomoc, tj. přes soukromý mail.
Toho upozornění na spodku stránky jsem si hned všiml a myslím, že přítomnost a hlavně znění té věty říka dost o tom o co asi šlo a není třeba vizvídat více podrobností.
To že někdo ví více je jasné ze Shodamovy zprávy o znovu zprovoznění fóra, kde mimo jiné děkuje některým za podporu. A to že někdo není mezi nimi ho ještě neopravňuje vyzvídat, si myslím. Já jsem během vysazení fóra z provozu Shodamovi žádnou podpůrnou zprávu neposlal a ani nemám nutnost vědět o co šlo.
Zanechte prosím těchto diskuzí, mnohem podstatnější se mi jeví astronomie. např. kometa C/2003 T4 LINEAR