WO Flattener IV
WO Flattener IV
Ten horní šroub, který je vzadu je od rotátoru 360 stupňů. Asi opravdu jsou dvě verze a ta Tvoje byla první. Co je divný, že výrobce o ní nemá žádné informace na svých stránkách.
http://www.astronom.cz/deavi/
EQ-8, Newton AG 300/1140mm, f:3,8, ASA OK3 focuser+ ASA 3'' Wynne 0.95x, ZWO OAG68 + ZWO ASI 174 mini, ZWO ASI 6200MC PRO. Powerbox Pegasus Advance
EQ-8, Newton AG 300/1140mm, f:3,8, ASA OK3 focuser+ ASA 3'' Wynne 0.95x, ZWO OAG68 + ZWO ASI 174 mini, ZWO ASI 6200MC PRO. Powerbox Pegasus Advance
WO Flattener IV
Opravdu jsou dvě verze ja mám např. s čísli a tady je bez čísel http://www.a-p-o.ca/prod07.htm
WO Flattener IV
no kdybyste jeste nasli nekde nejaky test - referencni snimek, jak to vykresli full frame (uhlopricku 43mm), bylo by to fajn 

-
WO Flattener IV
to je fórek Pavle ? nebo to myslíš vážně ?
WO Flattener IV
Petre, to ja jen "aby rec nestala" ;D (mysleno tedy ten IV reduktor ne extender).
Vabra: tak jsem promeril ten nas spolecny snimek, cos mi poslal, a vychazi mi ohnisko 751.3mm
Vabra: tak jsem promeril ten nas spolecny snimek, cos mi poslal, a vychazi mi ohnisko 751.3mm

WO Flattener IV
Vabra: tak jsem promeril ten nas spolecny snimek, cos mi poslal, a vychazi mi ohnisko 751.3mm SmileyZ toho mi ergo kladivko vychazi, ze ten Nikkor 300/4,5 ma ohnisko opravdu 300mm. 

Pavel Vabrousek
Re: WO Flattener IV
Jak je to s nastavitelným backfocusem tohoto reduktoru? Mám ASI294 a ta má následující "položky" k dosažení backfocusu:
1) čip je 6,5mm hluboko v kameře
2) jako první je 11mm T2 tubusek
3) další je 21mm T2 tubusek
4) nakonec je T2-M48 redukce s optickou délkou 16,5mm
celkem tedy 6,5+11+21+16,5 = 55mm.
Poslední položku v kombinaci s tímto reduktorem nepoužiji, na konci reduktoru je rovnou T2 závit. Takže abych dosáhl minimálního backfocusu reduktoru, tedy 66mm, musím místo poslední položky použít T2 tubusek o délce 27,5mm.
To byla první úvaha...
A druhá je: když je ten backfocus variabilní, bude se s ním měnit i redukční faktor? Pokud ano, jakým způsobem? Bude s delším backfocusem redukce větší nebo menší?
1) čip je 6,5mm hluboko v kameře
2) jako první je 11mm T2 tubusek
3) další je 21mm T2 tubusek
4) nakonec je T2-M48 redukce s optickou délkou 16,5mm
celkem tedy 6,5+11+21+16,5 = 55mm.
Poslední položku v kombinaci s tímto reduktorem nepoužiji, na konci reduktoru je rovnou T2 závit. Takže abych dosáhl minimálního backfocusu reduktoru, tedy 66mm, musím místo poslední položky použít T2 tubusek o délce 27,5mm.
To byla první úvaha...
A druhá je: když je ten backfocus variabilní, bude se s ním měnit i redukční faktor? Pokud ano, jakým způsobem? Bude s delším backfocusem redukce větší nebo menší?
William Optics FluoroStar 110, AFR-IV, ASI533MM Pro, EQ-6 R, Berlebach Planet, SVBony SV305M Pro, Intel NUC, DeepSkyDad AF3 a pár dalších kravin vlastní výroby
Astrofotky
Astrofotky
Ještě přidám jeden poznatek: Když na tomto reduktoru měním backfocus tím kroužkem, tak při hodnotě 66 jsou čočky nejblíže zadní straně reduktoru, u kamery, a při maximální hodnotě 86 zase zasunuty nejhlouběji v těle reduktoru.
William Optics FluoroStar 110, AFR-IV, ASI533MM Pro, EQ-6 R, Berlebach Planet, SVBony SV305M Pro, Intel NUC, DeepSkyDad AF3 a pár dalších kravin vlastní výroby
Astrofotky
Astrofotky
Takto to vypadá, když korektor nastavím na 66 a dám na něj kameru ve vzdálenosti 55mm od zadního konce korektoru:
Takže mi z toho vychází, že bude potřeba tam těch dalších 11mm přidat, aby nebyly rohy protáhléWilliam Optics FluoroStar 110, AFR-IV, ASI533MM Pro, EQ-6 R, Berlebach Planet, SVBony SV305M Pro, Intel NUC, DeepSkyDad AF3 a pár dalších kravin vlastní výroby
Astrofotky
Astrofotky
Lukáši ,zeptej se Davida deavi, ten jej používal na tom ED80 . No pokud jsi to již neudělal?
To co jsi ukázal, vypadá jako by tam ten rovnač vůbec nebyl .
To co jsi ukázal, vypadá jako by tam ten rovnač vůbec nebyl .
SW 250/1000+EQ6 Pro, Achr 100/660, Achr 80/400 , ASI 294MC PRO i ASI 294MM PRO , ASI 2600MM Pro
A ty víš, jaký je správný BF pro tvůj dalekohled ? No těch 66 mm by to chtělo mezikroužky určitě dodržet, to je snad daná hodnota a asi s ní nebude potřeba dále experimentovat . A provést kontrolu měřením od čočky .hades píše:Takto to vypadá, když korektor nastavím na 66 a dám na něj kameru ve vzdálenosti 55mm od zadního konce korektoru:
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Astar: Budu muset ještě zkoušet. Davida se zeptám, díky
MilAn: No to je dobrá otázka, netuším jaký má mít backfocus FLT110. Zkusím to najít.
MilAn: No to je dobrá otázka, netuším jaký má mít backfocus FLT110. Zkusím to najít.
Astrofotky
Astrofotky
73,5 mm - podle údajů výrobce k rovnači
lepší rada žádná než špatná
Lukáši, pokud más FLT110 , tak nějaké nastavení pro něj je tady :
https://williamoptics.com/hot-tech-adju ... -flattener
Milan mne předběhl .
Milan mne předběhl .
SW 250/1000+EQ6 Pro, Achr 100/660, Achr 80/400 , ASI 294MC PRO i ASI 294MM PRO , ASI 2600MM Pro
Podle teto stránky bych mel mit backfocus 73,5mm. Takze budu potřebovat krouzky abych teto vzdálenosti dosáhl a na reduktoru si to tak i nastavim. Je ma uvaha spravna?
Podle teto stránky bych mel mit backfocus 73,5mm. Takze budu potřebovat krouzky abych teto vzdálenosti dosáhl a na reduktoru si to tak i nastavim. Je ma uvaha spravna?
Astrofotky
Astrofotky