MODIFIKACE DSLR CANON-DOPORUČENÍ
Ok, ďakujem za odpovede 
NEQ6 Pro, Newton SW 150/750, Canon 550D mod., Astronomik CLS CCD, Travelscope 70mm, QHY5L-II
netusi nekdo, k cemu slouzi cerny konektor na obrazku, ktery se zapojuje do bileho na desce (black part a plastic pin)? nedavno jsem znovu rozebiral svuj stary Canon 1000D a podarilo se mi ten cerny konektor ulomit z kabelu. doufam, ze vterinove lepidlo to napravi, ale stejne by me zajimalo, k cemu to je a je-li to k astrofoceni vubec potreba.
Ondřej Kozáčik
Dalekohledy: SW Esprit 80
Montaz: HEQ-5 Syntrek
CCD: ATIK 383L+, QHY5, ZWO ASI 2600 MC Pro
Filtry: IDAS P2, Baader Ha 3,5nm
Cerny kabel neni kabel ale opticke vlakno 
Slouzi pravdepodobne k synchronizaci anebo mereni interniho blesku.. takze na astrofoto netreba..
Martin
Slouzi pravdepodobne k synchronizaci anebo mereni interniho blesku.. takze na astrofoto netreba..
Martin
- MMys
- Věk: 52
- Kontaktovat uživatele:
A asi jsi ho ani neulomil. U některých kusů v té černé kostičce optický kabel skoro nedrží.
Ale stačí ho tam pouze zastrčit na doraz, ani se nemusí lepit a vše funguje (tedy pokud bys chtěl používat blesk).
Ale stačí ho tam pouze zastrčit na doraz, ani se nemusí lepit a vše funguje (tedy pokud bys chtěl používat blesk).
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
Diky za odpovedi panove, jde tam jen vlozit jak pise Martin, ja ho tam vcera pro jistotu prilepil a zda se, ze drzi a vse funguje vcetne blesku. Vcera se mi stejne podarilo zlikvidovat sensor, takze momentalne zrcadlovka nefoti ... jeste ze se da na ebayi poridit za "par" korun 
Ondřej Kozáčik