Astronomický humor
- Psion
- Věk: 62
- Kontaktovat uživatele:
Astronomický humor
Lidé vždy hledali tajemno a záhady, hezky se o tom čte, ale je to spíše takové ohýbání skutečnosti. Například to co nazývají souhvězdím Andromeda, je ve skutečnosti vybraný soubor hvězd ze souhvězdí Andromedy a Pegase, prostě se to tak hodilo.
Astronomický humor
Některé lidi to baví. Nedávno, Bůh ví proč, mne navštívil člověk, který se léta zabývá Krakonošem..."Vyzkoumal", že zkazkám o Krakonošovi dal vzniknout jeden z pohanských bohů, zobrazovaný s parohy. Tento člověk o tom zkouší vážně debatovat s lidmi od Horské služby, přes umělce až po historiky a vědce z dalších oborů.
Snad je to u nich až takové masochistické potěšení ze zneuznání okolím a z rozčilování nad tupostí ostatních lidí, kteří nejsou schopni pochopit "evidentní" pravdy.
Zde viz debaty o údajné fikci přistání na Měsíci a další.
Toto téma je opět jen jednou z variací téhož...
Snad je to u nich až takové masochistické potěšení ze zneuznání okolím a z rozčilování nad tupostí ostatních lidí, kteří nejsou schopni pochopit "evidentní" pravdy.
Zde viz debaty o údajné fikci přistání na Měsíci a další.
Toto téma je opět jen jednou z variací téhož...
Astronomický humor
Jo jo, ono kdyz se to sikovne pospojuje carama, tak se da najit podobnost s kde cim 
http://www.youtube.com/watch?v=nAUCr9Oo ... age#t=248s
ad. odkaz od ganmiki podemnou: no ta diskuze je teda fakt vyzivna :o

http://www.youtube.com/watch?v=nAUCr9Oo ... age#t=248s
ad. odkaz od ganmiki podemnou: no ta diskuze je teda fakt vyzivna :o

Dobson 400/2000, Borg 101ED F4, Walimex 90/500, EQ6, MII G2-8300, Watec 120n+, TV Guider
http://astrofotky.cz/~Ondra.P/
http://astrofotky.cz/~Ondra.P/
-
Astronomický humor
No nekupte to http://www.ebay.com/itm/Broad-Band-X-Ra ... 507wt_1378
Peter Godovič
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Astronomický humor
Narazil jsem na neuvěřitelnou věc na webu tý holky, co dostala bronzový bludný balvan - jak doporučuje dívání do Slunce (samozřejmě jen u horizontu, ale nikde jsem nedohledal, že by to někde výslovně zdůrazňovala, pak se nedivím, co jí Sysifos vyčítá).
Každopádně jestli je ten web plný podobných věcí, kterým my, nebo prostě jiná skupina věci znalých lidí rozumí, pak se nelze divit, že má
a) velkou popularitu
b) velkou odvahu (udělat ze sebe blba)
Návod na pozorování UFO si klidně přečtěte celý (sice jí zvýšíme návštěvnost, ale aspoň bude ještě šťastnější, jak uvádí na titulce), ale tato pasáž nemá chybu:
Co sledovat?
1. Zářivý objekt, pohybující se po nebi. Objekt NESMÍ blikat, musí mít bílou barvu a být neslyšný. UFO se s letadlem nedá zaměnit, UFO nikdy nebliká a reaguje na to, že ho vidíte, protože ho řídí uvědomnělé bytosti. Nemyslete si, že o vás nevědí.
2. UFO má velmi často tendenci mizet. Uvidíte zářivý bod, identifikujete ho jako UFO a jakmile k němu pošlete myšlenku, blinke a zmizí, nebo zrychlí a odletí rychle pryč, případně začne pomalu mizet. Za prvé je to pro vás důkaz, že nevidíte letadlo, ale UFO, za druhé vidíte, že na vás reagují, za třetí vás to bude ze začátku strašně štvát, že vám mizí, ale po delším pozorování se (nechápu proč) talíře před vámi přestanou ztrácet, pravděpodobně proto, že odblokujete svůj strach a oni chtějí být viděni. Někdy zazáří velmi silně, proto je sledujte pozorně.
3. Zvání na pivo na ně nereaguje, nepřiletí k vám. Nenadávejte, když zmizí, ale dělejte smutné, pak jich uvidíte totiž víc.
4. Zářivé body létají různě rychle, někdy opravdu velmi, velmi rychle, někdy jsou velmi špatně vidět a letí pomalu, můžou být neuvěřitelně vysoko. Proto štelujte zrak opravdu bedlivě a když se vám zářivý bod začne ztrácet, nekoukejte na něj přímo, ale kousek nad něj, bokem oka ho uvidíte, ale přímým pohledem nikoliv. Paradoxně se díváme méně citlivou částí oka.
http://karolinaloskotova.blog.cz/1109/j ... fo-na-nebi
Každopádně jestli je ten web plný podobných věcí, kterým my, nebo prostě jiná skupina věci znalých lidí rozumí, pak se nelze divit, že má
a) velkou popularitu
b) velkou odvahu (udělat ze sebe blba)
Návod na pozorování UFO si klidně přečtěte celý (sice jí zvýšíme návštěvnost, ale aspoň bude ještě šťastnější, jak uvádí na titulce), ale tato pasáž nemá chybu:
Co sledovat?
1. Zářivý objekt, pohybující se po nebi. Objekt NESMÍ blikat, musí mít bílou barvu a být neslyšný. UFO se s letadlem nedá zaměnit, UFO nikdy nebliká a reaguje na to, že ho vidíte, protože ho řídí uvědomnělé bytosti. Nemyslete si, že o vás nevědí.
2. UFO má velmi často tendenci mizet. Uvidíte zářivý bod, identifikujete ho jako UFO a jakmile k němu pošlete myšlenku, blinke a zmizí, nebo zrychlí a odletí rychle pryč, případně začne pomalu mizet. Za prvé je to pro vás důkaz, že nevidíte letadlo, ale UFO, za druhé vidíte, že na vás reagují, za třetí vás to bude ze začátku strašně štvát, že vám mizí, ale po delším pozorování se (nechápu proč) talíře před vámi přestanou ztrácet, pravděpodobně proto, že odblokujete svůj strach a oni chtějí být viděni. Někdy zazáří velmi silně, proto je sledujte pozorně.
3. Zvání na pivo na ně nereaguje, nepřiletí k vám. Nenadávejte, když zmizí, ale dělejte smutné, pak jich uvidíte totiž víc.
4. Zářivé body létají různě rychle, někdy opravdu velmi, velmi rychle, někdy jsou velmi špatně vidět a letí pomalu, můžou být neuvěřitelně vysoko. Proto štelujte zrak opravdu bedlivě a když se vám zářivý bod začne ztrácet, nekoukejte na něj přímo, ale kousek nad něj, bokem oka ho uvidíte, ale přímým pohledem nikoliv. Paradoxně se díváme méně citlivou částí oka.
http://karolinaloskotova.blog.cz/1109/j ... fo-na-nebi
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Orion Optics CT8 200/900 s Paracorrem, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod, 30Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Orion Optics CT8 200/900 s Paracorrem, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod, 30Dmod
- Tomáš Grygarčík
- Věk: 36
- Kontaktovat uživatele:
Astronomický humor
Připomíná mi to některé perly z feministky.com, taky mi to pěkně potrápilo bránici. ;D
SW 200/1000, SW 200/800, TS Photoline 72mm f/5.5 APO, LUNT Ha 60/500 B1200
ZWO ASI1600MM Pro, 2×QHY-5 mono, OM-1 mark II, E-M1 mark III, E-M1 mark II mod
SW EQ6-R, SW HEQ-5 SS, TS AZGP, vlastní dobsonova montáž
FITS prohlížeč
ZWO ASI1600MM Pro, 2×QHY-5 mono, OM-1 mark II, E-M1 mark III, E-M1 mark II mod
SW EQ6-R, SW HEQ-5 SS, TS AZGP, vlastní dobsonova montáž
FITS prohlížeč
- hurá hvězda
Astronomický humor
Mag: zběžně jsem na ten web juknul a ten článek o tom pozorování UFA bude patřit ještě k tomu nejlepšímu ,co tam je . jinak jsem se z článku dověděl ,že jsem asi včera v dalekohledu viděl Ufony :) neblikali,neslyšel jsem je a bylo to bílý světlo co se prohánělo po obloze.
:)
:)
SW 254/1200 ,malokuk 80/400 na AZ3, triedr 15x70 , kukátko 15x30 , hypíci 13mm a 8mm, setové
okuláry,Radian 6mm.
okuláry,Radian 6mm.
Astronomický humor
Pánové, upozornění pro všechny! Zahoďte své dalekohledy, nechápu, proč je vlastně máme!
Přes sklo totiž fotony NEPRONIKNOU!!!
Kdo nevěří, přečtěte si 4. díl těch nehorázných nesmyslů o Slunci a léčivých schopnostech přímého pozorování něj. Velmi rád bych se té slečny zeptal, jak to ti lidé v Indii dělají, když přijde monzun - jak mohou "získávat energii" když nemohou vidět Slunce...

Přes sklo totiž fotony NEPRONIKNOU!!!
Kdo nevěří, přečtěte si 4. díl těch nehorázných nesmyslů o Slunci a léčivých schopnostech přímého pozorování něj. Velmi rád bych se té slečny zeptal, jak to ti lidé v Indii dělají, když přijde monzun - jak mohou "získávat energii" když nemohou vidět Slunce...

Astronomický humor
no jak, drží hladovku 
Mě by spíš zajímalo, když jsem několik let zakresloval Slunce, proč se mi to pozitivně neprojevilo na zraku Ale to bude asi nejspíše proto, že jsem koukal přes dalekohled a filtry

Mě by spíš zajímalo, když jsem několik let zakresloval Slunce, proč se mi to pozitivně neprojevilo na zraku Ale to bude asi nejspíše proto, že jsem koukal přes dalekohled a filtry

- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Astronomický humor
Když už jsem to rozpoutal - je tam i reakce - prý ne všechno, co se učíme ve škole je pravda.. Z této jistě pravdivé věty (učit pravdu by znamenalo žáky unudit) si vzala to špatné. Těm samým vědcům, co vyčítá, že se do ní navážej, může být vděčná za samotný pojem foton, kterým se tam ohání. Přitom význam toho slova vůbec nezná.
Martin Gembec, Astronomické události
Astronomický humor
no jak, drží hladovku
No to oni drží i tak, energii k životu získávají jako autotrofní organismy (rostliny např.) - přímo z energie fotonů, které do těla pronikají přes oko. Nic nejedí, žijí jen ze Slunce... A musí to být přímá radiace, rozptýlené světlo nestačí...
Nebo jsem Tě špatně pochopil a myslel jsi "fotonovou hladovku"

No to oni drží i tak, energii k životu získávají jako autotrofní organismy (rostliny např.) - přímo z energie fotonů, které do těla pronikají přes oko. Nic nejedí, žijí jen ze Slunce... A musí to být přímá radiace, rozptýlené světlo nestačí...
Nebo jsem Tě špatně pochopil a myslel jsi "fotonovou hladovku"

- Andrej
- Věk: 39
- Kontaktovat uživatele:
Astronomický humor
Noční sledování UFO talířů:
Nevyžaduje to žádnou složitou přípravu, ale přesto:
Noc musí být jasná, bez mráčku, čili ideální na sledování jsou letní noci, kdy je teplo a člověk může sedět u sklenice vína u baráku a hledět na noční oblohu. Za hodinku pečlivého pozorování jich bez problému napočítáte 5-10, tím si můžete být jistí. Pokud ne, určitě se špatně díváte, nebo je vidět nechcete.
Páni, a ja som si myslel, že UFO (rozumej v tomto prípade "lietajúce taniere" ) nikdy neuvidím a ja som ich už videl toľko. Takmer každú pozorovaciu noc ich vidím :D ;D
Či ona nespolupracuje so sektou Vesmírni lidé :)
By ma zaujímalo, čo by povedala na takéto video geostacionárnych družíc
Nevyžaduje to žádnou složitou přípravu, ale přesto:
Noc musí být jasná, bez mráčku, čili ideální na sledování jsou letní noci, kdy je teplo a člověk může sedět u sklenice vína u baráku a hledět na noční oblohu. Za hodinku pečlivého pozorování jich bez problému napočítáte 5-10, tím si můžete být jistí. Pokud ne, určitě se špatně díváte, nebo je vidět nechcete.
Páni, a ja som si myslel, že UFO (rozumej v tomto prípade "lietajúce taniere" ) nikdy neuvidím a ja som ich už videl toľko. Takmer každú pozorovaciu noc ich vidím :D ;D
Či ona nespolupracuje so sektou Vesmírni lidé :)
By ma zaujímalo, čo by povedala na takéto video geostacionárnych družíc
Lunt LS50THa/B600 | Sky-Watcher Evostar 72ED | Celestron SkyMaster 12x60 | Celestron AstroMaster 114/1000 | ZWO Seestar S50
https://www.astroandy.sk
https://www.astroandy.sk
Astronomický humor
No že to je důkaz a taky toto:
Nenadávejte, když zmizí, ale dělejte smutné, pak jich uvidíte totiž víc.
Nenadávejte, když zmizí, ale dělejte smutné, pak jich uvidíte totiž víc.
- Zbych
- Kontaktovat uživatele:
Astronomický humor
Jestli se často dívá do Slunce, pak se nedivím, že večer při sklenici vína pak vidí tolik ufo
.