Souhvězdí

Astronomické snímky pořízené členy našeho fóra, upozornění na nové snímky objektů, odkazy...
Odpovědět
MaG
Kontaktovat uživatele:

Souhvezdi

Příspěvek od MaG »

Posílám poslední update. Na webu je 50% verze, když se vám to tedy tak líbí, ale v místech přechodu musíte být shovívaví, beru to jako verzi 1, kde jsem se prostě pokusil je spojit a moc to nezkazit. Třeba u této verze zůstanu, jak je v poslední době u mně zvykem a nezbyde mi, než to přefotit lépe :-)

http://udalosti.astro.cz/obraz/foto/dee ... tta-v1.jpg

Mimochodem včera jsem se pohoršoval nad tou bídou, ukážu vám porovnání, co jsem si dělal a proč jsem se přeci jenom rozhodl použít všech 12 expozic i za cenu rovnání gradientů.
Ve srovnávačce je nahoře první snímek ze série (na dalších se reflektor stěhuje doleva nahoru) a pak poslední snímek série. Dole jsou 12, 4 a 2 snímky odzadu.

Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
Psion
Věk: 62
Kontaktovat uživatele:

Souhvezdi

Příspěvek od Psion »

Tohle je fakt super!
Roman (Rick)
Kontaktovat uživatele:

Souhvezdi

Příspěvek od Roman (Rick) »

Mne to nedá a musím pochváliť tento tvoj "výtvor", i keď  to nie je práve z môjho súdka. Ten snímok podľa mňa nemá chybu! Najviac sa mi páči ten "uhol pohľadu" - teda, že i bežné širokouhlé snímky dokážu poskytnúť takýto nádherný vizuálny pôžitok. Len tak ďalej!
ladis
Věk: 46

Souhvezdi

Příspěvek od ladis »

Martine, s uzasem ziram na nejhezci fotku souhvezdi Ori, jakou jsem kdy videl!

Dik za hi-res snimek, necham si jej vyvolat...

Gratuluju a urcite fot dalsi souhvezdi!
Obrázek
Ladislav Červinka
vizuální pozorování a fotometrie proměnných hvězd a zákrytů hvězd planetkami
FunTomas

Souhvezdi

Příspěvek od FunTomas »

Martin, tie fotky a hlavne oblohu ti môžeme len závidieť. Asi si spravím niekedy taký víkendový výlet do tamojšieho kraja. Hádam trafím počasie a mesačný nov zároveň. ;)
mail to:fun2mas(at)gmail.com
MaG
Kontaktovat uživatele:

Souhvezdi

Příspěvek od MaG »

Ještě jednou děkuji všem za krásná slova. Máte pravdu, když k nám přijedete, máte šanci trefit jak nov tak jasné počasí (ale jen do doby, než opravdu přijedete ;)) Někdy je to dost o nervy, v reálu ta obloha vypadala hrozně ostatně na podzim 25.10. jsem v hlavě Oriona měřil s SQM-L 21,15-20 zatímco teď v zenitu 21,06 :D
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
MilAN
Věk: 76

Souhvezdi

Příspěvek od MilAN »

Martin, tie fotky a hlavne oblohu ti môžeme len závidieť.
Tomáši, já si myslím, že si tu oblohu u nás zbytečně idealizuješ, protože daleko blíže od Tebe , než jsou Jizerky, máš oblohu lepší a s daleko stabilnějším počasím. :)
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
MaG
Kontaktovat uživatele:

Souhvezdi

Příspěvek od MaG »

Promiňte ještě malý spam, ale pokud by snad v minulých dnech někoho ten Orion demotivoval, pak bych tyto lidi rád povzbudil pohledem na obyčejné a postupně stále lepší fotky tohoto souhvězdí.

Najdete to v novém článku na mém webu, kde jsem udělal takové malé povídání i s ukázkami vývoje mého fotografování tohoto souhvězdí na film i digitálně v letech 1996 - 2010.

Připravuji ještě vložení jedné z mých prvních astronomických fotek vůbec, ještě fotoaparátem Smena a dále nějaké zajímavé náladovky. Všechno ale nejde hned ;)

http://udalosti.astro.cz/orion.htm
Cztwerec
Kontaktovat uživatele:

Souhvezdi

Příspěvek od Cztwerec »

Více takového spamu Unikát!!!
Lectorem iustus...
Konihlav
Kontaktovat uživatele:

Souhvezdi

Příspěvek od Konihlav »

jsem si dovolil jednu "ze sve zahradky" tak doufam, ze se neurazite, ze ji zde nasdilim. Bohuzel nemam pro DSLR CLS filtr, tak je to dost bida... (normalne totiz planuji fotit na tmave obloze, ale vzhledem k pocasi musim brat to co momentalne je a nemuzu si vyskakovat).
MaG
Kontaktovat uživatele:

Souhvezdi

Příspěvek od MaG »

Přiznám se že ti ten objektiv budu chtě nechtě závidět a CLS vem čert. To červený na Vrátence bude asi od vysílače co? Těším se na podobné fotky ze Šumavy, a hlavně s Mléčnou dráhou, to nám bude padat čelist. Na MD tu máme taky téma
Jinak ten Velký medvěd se tam vešel překrásně. Je to určitě dobře zaostřeno? Možná to bude jen barevná vada spíš než chyba ostření, co trošku vadí.. Mám pocit, že je to ta hračka, co jsme měli v létě v Chorvatsku, nebo není? Tam se dalo sice ostřit na nekonečno, ale úplně dokonalý to taky nebylo.
Konihlav
Kontaktovat uživatele:

Souhvezdi

Příspěvek od Konihlav »

prave, ze se s tim da zaostrit uplne snadno na uplne cokoli hloubka je fakt velka. Pres maly displej se to nekontroluje nic moc, lepsi by bylo pres laptop, ale ten jsem byl liny vytahovat. Celkove to byla zkouska jen DSLR a casovace a je to neuveritelna pohoda, zadny kabely...
Jo je to presne ten samy objektiv co jsme meli v Kroacii...
-karneades-

Souhvezdi

Příspěvek od -karneades- »

ten co jste vezli do Chorvatska byl můj kousek, do dneška jsem z něj neviděl jediný shot  :'( , to modré halo není barevná vada, je to špatně zaostřeno, nahraj si do té 1000 covky ruský firmware co umí 200x digitální zoom v módu LW, potom zaostříš perfektně Pavle

edit: ten firmware hack následně umí také nahrávat video  ;), neptejte se mne ale, kde to sosnout, jen jsem to viděl u kámoše

trošku jsem googlil, zřejmě je to tady http://valexvir.narod.ru/
tak to není ono, to je pouze nahrávání do PC, až ho uvidím, tak se zeptám
Konihlav
Kontaktovat uživatele:

Souhvezdi

Příspěvek od Konihlav »

diky.

no jo, ja zapomnel, ze to umi live-view a ze ho vlastne uz umim spustit a pouzivat jen jsem si na to nevzpomnel a po staru ze zvyku delal zkusebni snimky...

priste uz budu chytrejsi (snad) ;D
-karneades-

Souhvezdi

Příspěvek od -karneades- »

bacha ne jednu věc, obecně zde největší machři fotografové tvrdili, že LW je na nic :D
Odpovědět