Alternativní popisy gravitace

Nezávazné povídání o všem, co se týka astronomie.
Odpovědět
hades
Věk: 42

Re: Alternativní popisy gravitace

Příspěvek od hades »

Odemykám téma
William Optics FluoroStar 110, AFR-IV, ASI533MM Pro, EQ-6 R, Berlebach Planet, SVBony SV305M Pro, Intel NUC, DeepSkyDad AF3 a pár dalších kravin vlastní výroby
Astrofotky
vicky79
Věk: 45
Kontaktovat uživatele:

Re: Doporučuji odkaz

Příspěvek od vicky79 »

Yarkho píše: 01. 12. 2024, 09:28
Seriózne, dávať kvantovú fyziku do zátvoriek
Yarkho - prosím povšimněte si že v uvozovkách není slovo fyzika ale fyzici. A zohledněte prosím i v jaké souvislosti to píšu. - díky
--------------------------------------
Dále to není určeno už vám Yarkho.
Již mnoho let zapáleně bojuji proti tvrzení, že meteority přinesly vodu na naši planetu. Stojím si za tím, že voda musela pocházet z jakéhosi "mraku, disku nebo kotouče" v blízkosti naší hvězdy.

Často upozorňuji na skutečnost, že gravitační stínění Jupitera prakticky znemožňuje bombardování Země asteroidy pocházejícími z vnějších částí Sluneční soustavy a tudíž je nemožné takto dopravovat vodu na zem. Když do Sluneční soustavy přiletí nějaké těleso obsahující vodu, Jupiter jej svou gravitací okamžitě odkloní z kolizní dráhy se Zemí.

Proto se také periodickým kometám mezi astronomy říká "Jupiterova rodina". Tyto komety sice obíhají Slunce, ale Jupiter je zároveň gravitačně ovlivňuje a kontroluje jejich dráhy.

Jednou jsem požádal syna, aby na počítači simuloval tuto situaci v programu Universe Sandbox. Nastavil jsem časovou škálu tak, aby každou minutu přiletěl nový asteroid, a nechal simulaci běžet přibližně 8 hodin. Výsledek? Ani jediný asteroid se nedostal do kolizní dráhy se Zemí. Jupiter skutečně funguje jako gravitační bodyguard naší planety.

Když sonda Rosetta odebrala vzorek z komety 67P/Čurjumov-Gerasimenko a objevila těžkou vodu (deuterium), okamžitě jsem si potvrdil, že pozemská voda musí pocházet z vnitřních částí Sluneční soustavy, nikoliv z vnějších oblastí, kde se teda podle tohoto zjištění zřejmě nachází těžká voda.

A teď se objevila studie francouzských vědců, která moje dlouholetá tvrzení potvrzuje výpočty. Tohle je podle mě pravá věda! Mám z toho radost a věřím, že opravdová věda si zaslouží uznání.

Když se o tom jen zmíním, okamžitě se setkávám s názory, že jde o bludy, spam, nebo flame. Někdy mám pocit, že jsem považován za teroristu, který buď lže, nebo musí být umlčen, pokud má pravdu.

Ale mně to nevadí. Už to není jen hypotéza, ale teorie potvrzená výpočty vědců, a to mě hřeje u srdce. Mezitím sleduji, jak lidé odmítají moje vodní disky jako výmysly, aniž by se podívali na odkazy a studie, které moje tvrzení podporují.
https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/zeme- ... ky/2604140

Mimochodem, zbytek tohoto vodního disku tvoří Kuiperův pás. U Slunce byl střed disku, který se rotací "utrhl" a propláchl planety.

Podívejte se například na Měsíc – dostal takovou ránu, že je celá jeho přivrácená strana "orvaná" až na plášť, zatímco odvrácená strana vypadá zcela jinak. Tato událost změnila těžiště Měsíce, a proto je od té doby vázán svou rotací na Zemi.

A co nedávno objevila sonda LCROSS (Lunar Crater Observation and Sensing Satellite)? Obrovské množství vody v kráterech na pólech Měsíce!

Z toho vyplývá, že původcem měsíčních kráterů byly pravděpodobně obrovské ledové bloky pocházející z tohoto zmrzlého disku, nikoliv asteroidy.

Omlouvám se, že musíte číst moje dlouhé "bláboly", které však už dnes mají vědecké základy díky výpočtům francouzských vědců.

Pravda bývá někdy skrytá v takových detailech, až je to k neuvěření.

----------------------------------------------------------------
Prosím moderátory zda je možné, aby to nepřesouvaly, má to gravitační souvislosti a já nevím kam to umístit abych nezatěžoval jiná vlákna.
Děkuji
„To že nedohlédneš na konec vesmíru, ještě neznamená že je nekonečný. Náš vesmír je totiž obrovská krabice, a hvězdy jsou dírky ve víku této krabice, abychom mohly dýchat, a až přijde Bůh, tak tu krabici otevře“
Yarkho
Věk: 43

Příspěvek od Yarkho »

A pravá veda je tá, ktorá potvrdzuje Vaše názory, a tá ostatná nie?
vicky79
Věk: 45
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vicky79 »

Yarkho píše: 07. 12. 2024, 13:23 A pravá veda je tá, ktorá potvrdzuje Vaše názory, a tá ostatná nie?
Pravá věda je ta, která potvrzuje přírodní zákony.
„To že nedohlédneš na konec vesmíru, ještě neznamená že je nekonečný. Náš vesmír je totiž obrovská krabice, a hvězdy jsou dírky ve víku této krabice, abychom mohly dýchat, a až přijde Bůh, tak tu krabici otevře“
Odpovědět