TV TIPY

Nezávazné povídání o všem, co se týka astronomie.
Odpovědět
LbA

TV TIPY

Příspěvek od LbA »

MaG napsal: Pokud ste nechytli ten pořad o Columbii a z nějakých důvodů byste si jej chtěli zkouknout, mám jej nahraný a uvažuji jej zatím zpracovat do 480x360 xvid+mp3 asi na jedno CD.
Záujem by som mal Skús to nejak nazdieľať cez torrent alebo nejak inak...
Nemohol som to pozerať, ale volalo mi pár ľudí, že sa to oplatilo pozrieť.
FunTomas

TV TIPY

Příspěvek od FunTomas »

LbA napsal:
Záujem by som mal ...Nazdar Laci. Mám to na DVD. Ešte je tam nejaké miesto a disk preto nie je uzavretý (nečitateľný pre iné mechaniky) ale to je len otázka času (ešte 1 - 2 také dokumenty). Ak ti ale vyhovuje sieť, tak kľudne ťahaj už teraz.
mail to:fun2mas(at)gmail.com
LbA

TV TIPY

Příspěvek od LbA »

FunTomas napsal:
Nazdar Laci. Mám to na DVD. Ešte je tam nejaké miesto a disk preto nie je uzavretý (nečitateľný pre iné mechaniky) ale to je len otázka času (ešte 1 - 2 také dokumenty). Ak ti ale vyhovuje sieť, tak kľudne ťahaj už teraz.
OK. Veď sa dohodneme, to DVD si požičiam a skopírujem .... :)
voko

TV TIPY

Příspěvek od voko »

Tak když už se tu rozproudila diskuze o dobrých scifi filmech, tak u mě jednoznačně vítězí Kontakt s Jodie Foster. Ten nemá chybu (až na toho šíleného vědce) snad ani po odborné stránce - na rozdíl od těch všech výše citovaných. A je to zásluha hlaně C. Sagana, který je myslím autorem scénáře. Pokud jste neviděli, doporučuji shlédnout. A hlavně má i filosofickou hloubku.
e-mail: vokope(at)cmail.cz
Radous

TV TIPY

Příspěvek od Radous »

Ahoj, doporučuji hlavně přečíst knižní předlohu od C. Sagana. Je to jedna z nejlepších knížek, kterou jsem přelouskal. Pro nečtenáře ale určitě doporučuju aspoň ten film - knížka je dost tlustá ;-)

RA
voko napsal: Tak když už se tu rozproudila diskuze o dobrých scifi filmech, tak u mě jednoznačně vítězí Kontakt s Jodie Foster. Ten nemá chybu (až na toho šíleného vědce) snad ani po odborné stránce - na rozdíl od těch všech výše citovaných. A je to zásluha hlaně C. Sagana, který je myslím autorem scénáře. Pokud jste neviděli, doporučuji shlédnout. A hlavně má i filosofickou hloubku.
"Sněhové vločky jsou v pekle vzácné" S. Weinberg
mnagy

TV TIPY

Příspěvek od mnagy »

a co tak pozriet si reprizu dnes na CT2 23.40 Poslední let raketoplánu Columbia
Vesmírná mise, která 22 minut před plánovaným přistáním skončila tragédií. Dokument BBC ahoj
trieder 10x50, lidlskop 70/700, ED 80/600 black diamond, Newton 254/1200, EQ6 synscan, Canon 450D, 1000Dmod...
Frenk

TV TIPY

Příspěvek od Frenk »

Ahoj
Náhodou jsem objevil novou tv Brněnská 1 a mají tam pořad Hvězdárna Tvb1 jěště jsem je všechny neprohlídl ,ale vypadá to dobře .Tak na to jukněte ;)

http://www.tvb1.cz/hvezdarna.php
49°43'9"   N&&15°46'14" E
Skládací dobson 406f4.5
"Drbohlav"dobson 250f6
TG

TV TIPY

Příspěvek od TG »

Dnes o 12.00 na Discavery Chanel: Zrážka s kométou, vesmírna expedícia NASA.
3J

TV TIPY

Příspěvek od 3J »

Sice to není TV tip ale nechci zakládat další vlákno. ;)
V kolekci českých filmů na DVD vyšla za 190 Kč IKARIE XB-1. ;D

Osobně ji považuji za klasiku a jeden z nejlepších českých SCI-FI, kde to je opravdu vědecká fikce neodporující zdravému rozumu a ne ty debi... fantasmagorie made in U.S. porušující všechny přírodní a fyzikální zákony. >:(
Eryn
Kontaktovat uživatele:

TV TIPY

Příspěvek od Eryn »

No, čo sa mňa týka, v poslednom čase mi hlavne tie viac nezmyselné sci-fi filmy lezú pekne na nervy. Hlavne Armagedon. Keby som si mala vybrať, ktorý z filmov o zrážke "niečoho veľkého" so Zemou sa mi najviac páči, asi by to bol Drvivý dopad.

So mnou nikto nechce pozerať sci-fi film, lebo každý vie, že by som celý čas vykrikovala: Toto sa vôbec nemôže stať! A vzápätí začnem vysvetľovať celé odôvodnenie. Je teda trochu paradox, že ja sci-fi píšem. Ale ja sa aspoň snažím, aby moje diela spoň okato neodporovali fyzikálnym zákonom a keď odporujú, tak si to aj priznám :).
Rudy

TV TIPY

Příspěvek od Rudy »

Eryn napsal: So mnou nikto nechce pozerať sci-fi film, lebo každý vie, že by som celý čas vykrikovala: Toto sa vôbec nemôže stať! A vzápätí začnem vysvetľovať celé odôvodnenie. :).
Presne takto reagujem aj ja. Je ozaj malo Sci-fi filmov, ktore si pozriem bez komentara.
Rudy BASE ( Bojnice Amateur Space Ear ) "To invent, you need a good imagination and a pile of junk" - Thomas Alva Edison
TG

TV TIPY

Příspěvek od TG »

V pondelok 13 marca o 20.00 začína na STV 2 dokumentarny seriál Planéty1/8
Pavuk_

TV TIPY

Příspěvek od Pavuk_ »

Eryn napsal: No, čo sa mňa týka, v poslednom čase mi hlavne tie viac nezmyselné sci-fi filmy lezú pekne na nervy. Hlavne Armagedon. Keby som si mala vybrať, ktorý z filmov o zrážke "niečoho veľkého" so Zemou sa mi najviac páči, asi by to bol Drvivý dopad.

So mnou nikto nechce pozerať sci-fi film, lebo každý vie, že by som celý čas vykrikovala: Toto sa vôbec nemôže stať! A vzápätí začnem vysvetľovať celé odôvodnenie. Je teda trochu paradox, že ja sci-fi píšem. Ale ja sa aspoň snažím, aby moje diela spoň okato neodporovali fyzikálnym zákonom a keď odporujú, tak si to aj priznám :).Pozri si sci-fi film Contact, tam sa ti to nestane.
Je to podla knihy astronoma Carla Sagana. Hlavnu ulohu tam hra Judie Foster.

----
Videli ste poslednu relaciu "Pod lampou" na STV ? Opat boli prizvani odbornici - tentokrat matematici a aj tradicne jeden fyzik. Tema bola matematika. Fakt dobre, nahraval ste to niekto ?
voko

TV TIPY

Příspěvek od voko »

Pavuk_ napsal: Pozri si sci-fi film Contact, tam sa ti to nestane.
Je to podla knihy astronoma Carla Sagana. Hlavnu ulohu tam hra Judie Foster.voko napsal: Tak když už se tu rozproudila diskuze o dobrých scifi filmech, tak u mě jednoznačně vítězí Kontakt s Jodie Foster. Ten nemá chybu (až na toho šíleného vědce) snad ani po odborné stránce - na rozdíl od těch všech výše citovaných. A je to zásluha hlaně C. Sagana, který je myslím autorem scénáře. Pokud jste neviděli, doporučuji shlédnout. A hlavně má i filosofickou hloubku.Jsem rád, že se shodneme!
e-mail: vokope(at)cmail.cz
Pavuk_

TV TIPY

Příspěvek od Pavuk_ »

voko napsal:

Jsem rád, že se shodneme! a jeje, musim pozerat aj starsie prispevky, dik

No aspon to potvrdzuje, ze ide o skutocne dobry film.
Odpovědět