Fotoobjektivy pro astrofoto

Optika, montáže, autoguidery, elektronika...
Odpovědět
MilAN
Věk: 76

Příspěvek od MilAN »

To,že to nemá pevný doraz na nekonečno, je vždy spíše výhoda. Ale použítí LD skel s tím absolutně nesouvisí. Jen doufám, že ostatní údaje nemají podobnou váhu :)
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
04miro84

Příspěvek od 04miro84 »

Pred časom som chcel skúsiť fotiť mesiac na starú filmovú zrkadlovku a zhanal som nejaký projektov len vždy ma odrazila cena
, ale teraz som našiel teleobjektivy za smiešnu cenu oproti originálnom preto s chcem spýtať či s nimi máte niekto skúsenosť či je ich "kvalita" taká nízka ako cena.
Ďakujem
http://www.fototechnika.eu/90-canon
Bill

Příspěvek od Bill »

No záleží, který se ti líbí. Ty zrcadlové jsou podle testů nepoužitelné na cokoliv, možná tak natáčení videa. Ten pevný 500/8 se podle testů musí zaclonit na F11, takže je málo světla. Tenhle používám na pointování, na to je dobrý. Ten 85 mm je na denní foto špičkový, ale na astro by se musel přiclonit a udělá to hvězdičky okolo jasných hvězd. Ty širokáče jsou slušné, ale krom toho, že se musí dost clonit, tak už nemají 100% kresbu v rozích. Ale každý je na to jinak citlivý. Navíc skoro každý širokáč se tak nějak chová. Sám jsem některé chtěl koupit, ale vždy jsem si to rozmyslel.

Pokud tě zajímají širokáče, tak nějaké fotky jsou tady: http://astrofotky.cz/show.php?album=%3D ... zSFRVQDFkW
M:736 750 113
gunaroid

Příspěvek od gunaroid »

Jestli ti jde o ty zrcadlový teleobjektivy, mrkni tady:
http://urixblog.com/en/2010/08/29/samyang-800-test-en/
Je to měkký sklo, řekl bych že kvalita opravdu odpovídá ceně, ale dají se s tím jako se vším udělat pěkný fotky, ne že ne. Na takový to klasický astrofoto mlhovin a hvězdných polí jakýho jsou plný astrofotky.cz to rozhodně není, ale měsíc by s tím šel určitě vyfotit líp než to zvládl autor blogu, tomu jdou evidentně spíš slečny ;)
Tenhle objektiv mám v práci a měsíc bych s tím mohl zkusit cvaknout, zajímavý námět :)
SW MAK 180/2700 na NEQ-5, SW ED80/600, FirstScope 76/300, Binokulár TS 20x80 UHC, Triedr BPC 8x30
Cztwerec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cztwerec »

Měl jsem ho v ruce, ale jediné co se mi líbilo tak to mechanické zpracování a že byl bílý. Skoro jako L objektiv (myšleno ironicky), to má ten Samyang docela vymakaný u každého objektivu. Je to zrcadlo, takže i ten bokeh je takovej jakej je. Podle mýho škoda peněz.
Lectorem iustus...
04miro84

Příspěvek od 04miro84 »

mitovka

Příspěvek od mitovka »

O dve odpovede vyššie Ti okdazuje gunaroid práve na testovacie zábery toho objektívu.

Ten mesiac je odfotený tak, že ho lepšie odfotím kompaktom pridržaným za hľadáčikom.

Ak chceš naozaj fotiť Mesiac a planéty (spomínal si v inom vlákne), tak na tento objektív sa vykašli. Ak máš záujem o pár rád, ozvi sa mi na mail michal.vajda@post.sk, nejakú tú planétu som už pár krát odfotil:

http://asztrofoto.hu/adatlap/mitovka
mitovka
Bill

Příspěvek od Bill »

Myslel som tentohttp://www.photonet.sk/samyang-800-mm-f-8-mirr ... 20350.html
Ten je asi opravdu nejhorší - sám jsem ho neměl, ale ty recenze, které jsem viděl, byly dost jednoznačné :-(
Bill

Příspěvek od Bill »

Z trošku jiného soudku - pro (relativně) krátké ohnisko používám Canon 400/5.6. Používám tu originální stativovou patku a měl jsem pocit, že je dostačně pevná. Teď jsem ale zjistil, že "něco" asi není. Používáte ji někdo samostatně, nebo je třeba ten objetiv ještě podepřít ve druhém bodě?

Díky za tipy.
viator

Příspěvek od viator »

Používam rovnakú pätku na kratšom objektíve ( 70-200 ) aj na denné fotenie. Používaním sa však opotrebovala tá semišová páska vo vnútri a objektív sa začal po čase " viklať " Riešil som to pásikom kobercovej pásky na polovicu obvodu vnútornej strany objímky - teraz je to OK .
...astronómia vraj buduje pokoru a charakter. Neexistuje vraj žiadny lepší spôsob, ako ukázať smiešnosť ľudskej namyslenosti...
Bill

Příspěvek od Bill »

Díky, asi to je tenhle problém - otázka je, zda to bude stačit. Ale vyzkouším a uvidím.
Ondo6

Příspěvek od Ondo6 »

Nazdar fotiči:)

Chystam sa kupit objektiv Canon 70-200 F4, chcel by som ho kupit z bazaru z netu-problem: este som nikdy nekupoval nic pouzivane a trochu sa toho bojim,ze mozno po case zistim,ze tam je zle toto-hento

Mohli by ste mi prosim napisat vase skusenosti s kupou pouzivanych objektivov? Dakujem, Ondo

(Nevedel som kam to mam napisat tak pardon ak duplikujem tema)
Psion
Věk: 62
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Psion »

Kupovat objektiv z internetového bazaru je velká sázka do loterie. Pokud není možnost vrácení, tak bych takový nákup neriskoval.
vla

Příspěvek od vla »

Měl jsem možná možná 20 různých "L"objektivů od Canonu, různého stáří i používání od prakticky netknutých až po profi užívaných, otlučených a skoro bez barvy, ale všechny byly po stránce funkčnosti naprosto bezproblémové. Vybíral jsem vždy to co bylo právě nejlevnější. Vyzkoušet chod clony, funkčnost ostření a obhlídnout mechanický stav a případně koupit. Pokud by to byla verze s IS vyzkoušet funkci, hlučnost nemusí být na závadu, některé objektivy byly prakticky neslyšné, jiné jsou jasně při stabilizování slyšet, ale to už od nových. PS: Dost jsme se ve zkušenostech s Pepou rozešli, ale takový je život. :)
tel 608 920 902 Nemám rád tenhle stát.
Ondo6

Příspěvek od Ondo6 »

Samozrejme by som ho prezval osobne takze toho, ze ma odrbe ked mu poslem peniaze vopred sa nebojim...a moznost vratenia tam nieje:/...bolo by teda asi rozumnejsie dat "par" eur viac a kupit ho original?...ceny v obchodov sa pohybuju okolo 550eur a na bazaroch okolo 400eur, co sa mi zda celkom velky rozdiel
Odpovědět