Prosím poraďte
-
hadak
Re: Prosím poraďte
Prosím co je špatně ?
foceno : Canon 450Dm, SW ED80, EQ6, CLS filtr 2"
Když dám rovnač pole tak celá jedna strana totálně ujede viz foto Sirius není úplně zaostřeno víc to vynikne.
Když ho vyndám tak to taky ujíždí ale už né tolik viz foto růže.
Děkuji za pomoc Lada.
https://www.uschovna.cz/zasilka/WDR7RXBCGV8AD3D7-T9T/
foceno : Canon 450Dm, SW ED80, EQ6, CLS filtr 2"
Když dám rovnač pole tak celá jedna strana totálně ujede viz foto Sirius není úplně zaostřeno víc to vynikne.
Když ho vyndám tak to taky ujíždí ale už né tolik viz foto růže.
Děkuji za pomoc Lada.
https://www.uschovna.cz/zasilka/WDR7RXBCGV8AD3D7-T9T/
Jak to máš spojenou kameru a dalekohledem? Snímek bez korektoru ukazuje na velké naklonění foťáku. S tím korektorem , se to ještě umocnilo . Vyklonění odhaduji tak na 1° možná i víc .
SW 250/1000+EQ6 Pro, Achr 100/660, Achr 80/400 , ASI 294MC PRO i ASI 294MM PRO , ASI 2600MM Pro
-
hadak
Canon kroužek prodloužení vše 2" výtah Baader..
Nemohlo to být tím že jsem měl blbě uzasenou lištu v montáži... teď jsem na to koukal...na fotce je to vidět.... nahoře sedí úplně a dole je o kousek výš díky šroubu co drží lištu na dalekohledu...sem to v noci asi přehlédl....
Nemohlo to být tím že jsem měl blbě uzasenou lištu v montáži... teď jsem na to koukal...na fotce je to vidět.... nahoře sedí úplně a dole je o kousek výš díky šroubu co drží lištu na dalekohledu...sem to v noci asi přehlédl....
To spojení foťák výtah je jak , sroubení nebo se to zasouvá a aretuje těmi šroubky?(z obrázku není patrné ) Pokud se to zasouvá , tak je to v tom . Spojení musí být šroubením nebo rybinou . Tím se zabezpečí souosost. Pokud zasouvání , tak musí být vedení dlouhé cca 50mm a těsnost pod 0,1mm .
Ta lišta drží celý dalekohled se zobrazením nemá co společného .
Ta lišta drží celý dalekohled se zobrazením nemá co společného .
SW 250/1000+EQ6 Pro, Achr 100/660, Achr 80/400 , ASI 294MC PRO i ASI 294MM PRO , ASI 2600MM Pro
Ta lišta nemá na obraz absolutně žádný vliv. Spíš mi tam vadí to velké vysunutí okulárového výtahu. Tohle moc Steeltrack neudrží
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
-
hadak
Jo tubusek je zasunut 50mm a drží tam mosazným kroužkem těmi třemi šrouby.
Ještě mě napadá, změna oproti poslednímu focení je také v tom že jsem doplnil steltrack o Autofokus ale už tam není ten aretační šroub který zřejmě tím jak se po zaostření dotáhl tak upevnil vše do přesnější pozice, zkusím převrat lištu EAF a ten šroub tam dát.
A přidat před rovnač pole prodloužení tak aby výtah byl co nejvice zatažený.
Ještě mě napadá, změna oproti poslednímu focení je také v tom že jsem doplnil steltrack o Autofokus ale už tam není ten aretační šroub který zřejmě tím jak se po zaostření dotáhl tak upevnil vše do přesnější pozice, zkusím převrat lištu EAF a ten šroub tam dát.
A přidat před rovnač pole prodloužení tak aby výtah byl co nejvice zatažený.
To je právě ten problém . Ten pásek a ty šroubky to nemohou udržet . Potřebuješ pevné propojení výtahu a kroužku foťáku . Buď sešroubovat nebo tubusek cca 50mm dlouhý a přišroubovaný k výtahu s max 0,1mm větším vnitřním průměrem než ten co zasuneš . Ten musí být taky dlouhý těch 50 mm . Pak možný náklon bude max. 0.11°.
-
hadak
tak jsem všechno přeházel tak aby byl výtah min zatížený, doplnil aretační šroub,,,,je to lepčí...2,h dat na zkoušku...i když zázraky se neději
Pokud to držení neměníš, tak budeš mít problém stále . Zkus dalekohled postavit na kolmo objektiv dolů . Foťák s tím zasouvacím tubuskem zasuň až na doraz ,aby se to opřelo ploškami o sebe . Je jasné ,že o tolik se pak musí vysunout výtah pokud to umožní . Tak by jsi mohl mít alespoň částečně zajištěno srovnání . Otázka je, kolik toho pak udrží ten upínací kroužek ??
Ten obrázek je malej , že na něm není skoro nic vidět.
Ten obrázek je malej , že na něm není skoro nic vidět.
-
hadak
Sestava kroužek Canon našroubovaný rovnač hotech a filtr CLS v rovnači , usazeno do steltrack
https://agenaastro.com/hotech-2-sca-fie ... tener.html
Foto v odkazu , zaostření na betalguse, autosave NGC 2244 cca 2 hodiny, na eq6 pointace Asi120mc..... není to ono, je to asi lepší než bez rovnače... bohužel ten steltrack nemá závit....ale třeba to uchycení přez šrouby na výtahu je tam na závit a šlo by to sundat a nechat vyrobit přechod na 2" a sešroubovat to napevno...
https://www.uschovna.cz/zasilka/WE97WA5SZP9E8A9W-VNY/
https://agenaastro.com/hotech-2-sca-fie ... tener.html
Foto v odkazu , zaostření na betalguse, autosave NGC 2244 cca 2 hodiny, na eq6 pointace Asi120mc..... není to ono, je to asi lepší než bez rovnače... bohužel ten steltrack nemá závit....ale třeba to uchycení přez šrouby na výtahu je tam na závit a šlo by to sundat a nechat vyrobit přechod na 2" a sešroubovat to napevno...
https://www.uschovna.cz/zasilka/WE97WA5SZP9E8A9W-VNY/
Naposledy upravil(a) hadak dne 16. 03. 2020, 11:09, celkem upraveno 1 x.
Těxh cca 5cm co je vytažený výtah bych raději viděl jako 5cm mezikroužek mezi tuibusem a OV.
-
hadak
Milane ten hotech má dost dlouhý nos, včera jsem to zkusil na něj dát 3cm prodloužení, aby ten výtah zajel ale už to nešlo doostřit, takže zajedu za kamarádem pro kratší nástavec 1,5 cm zkusím to znovu...
Přece tím, že tam dáš nos a zkrátíš vysunutí OV nezměníš silové poměry v OV ( vzdálenost od konce tělesa OV k čipu bude stejná a páčení zůstane stejné ). Ty změníš jen tak, že bude vše za OV co nejkratší ( víc to asi o moc nejde , než jak máš ) , OV co nejvíce zasunutý a ta délka, o kterou máš doteď OV vysunutý, se nastaví před ním - tedy mezi tubusem a OV.
Naposledy upravil(a) MilAN dne 16. 03. 2020, 12:34, celkem upraveno 1 x.
-
hadak
Jojo
...on ten steltrack má převlečenou matici na spojení k tubusu tak nechat vyrobit mezikus...to bude chvíli trvat 
Ty tolerance,ve kterých se vyrábí ty zasouvatelné mezikusy jsou strašné. 0.2mm žádná míra. Dodržet souosost přes ty šroubky s DSLR je skoro nemožné. Samotný výtah má vůle na hranici. Chce to najít vzdálenost,kdy je zaostřeno,odměřit a vyrobit jeden mezikus tak,aby výtah byl z 80% zasunutý.Pak by to mohlo být jakž takž souosé.První,co jsem s ED80 udělal,byla výroba kvalitního bezvůlového ostření a všechno kromě okuláru jen na závit.
Číňan souosost výtahu moc neřeší. Ten můj jsem po vyndání z tubusu zkontroloval na soustruhu a byl mimo střed o skoro 4 desetiny mm.Pak se může člověk snažit,jak chce a do osy to nedostane.
Číňan souosost výtahu moc neřeší. Ten můj jsem po vyndání z tubusu zkontroloval na soustruhu a byl mimo střed o skoro 4 desetiny mm.Pak se může člověk snažit,jak chce a do osy to nedostane.