Můj SkyLux, tedy vlastně už jen zbylá paralaktická montáž má na závažové tyči vnější závit M12 na připojení do polární osy hlavy montáže a vnitřní M10 pro pojistnou koncovku na druhé straně. Průměr tyče je 14 mm.
Naposledy upravil(a) TH dne 04. 01. 2021, 13:53, celkem upraveno 1 x.
Dalekohled + bino Baader = obraz viděný oběma očima současně, je fakt lepší ...
Ahojte. Chcem sa s vami poradiť, kúpil som si na inzerát za dobrú cenu Bresser 70/700 , ale nie je kompletný. Chýba predná krytka objektívu, hľadáčik, barlow člen, okulár je iba jeden 12mm. Viete mi poradiť kde by som za dobrú cenu kúpil chýbajúce veci prípadne aj niečo navyše a lepšie, ale zase aby to malo zmysel vzhľadom ku konkrétnemu modelu. Napadá ma nákup na Aliexpress , viem , že sa tam dajú kúpiť aj dobré veci. Ak bude niekto ochotný napíšte mi prosím presne označenie prípadne aj link.
Ešte taká podotázka, ten Barlow člen potrebujem? Chcel by som pomocou toho ďalekohľadu nájsť a pozorovať iba planéty, podľa možností samozrejme. Ďakujem.
Tu krytku by ti mohl někdo vytisknout na 3d tiskárně, pokud o někom v okolí víš, že ji má
William Optics FluoroStar 110, AFR-IV, ASI533MM Pro, EQ-6 R, Berlebach Planet, SVBony SV305M Pro, Intel NUC, DeepSkyDad AF3 a pár dalších kravin vlastní výroby Astrofotky
Jak píše Dvader, tak Barlow není moc kvalitní a na větší zvětšení je lepší si pořídit kvalitnější okulár s ohniskem mezi 8-5mm. Jinak mám doma 2 krabice okulárů Kellner z originálního Lídlskopu. Z nich je použitelný ten s nejdelším ohniskem- 20mm, ty s kratším ohniskem mají nepříjenou vzdálenost výstupní pupily - oko musíš natlačit na okulár, abys něco viděl. Pokud máš zájem, tak mi napiš SZ a domluvíme se. Jinak místo originálních okulárů používám TS Erfle17mm, ty jsou do refráku výborný. Na větší zvětšení pak TS UWA 9mm, teď se podobně vypadající vyskytuje pod značnou Omegon Ultra Wide Angle 9mm, ten můj model je výbornej na planety i v Dobsonu.
vidím, že se od mého příspěvku: viewtopic.php?p=98646#p98646
nic nezměnilo...
Ovšem než 3x dražší nestravitelně nechutný levenhuk (velké písmeno si nezaslouží) je tento ještě utišitelný kinedrylem..