Tiež som pozeral animáciu z posledných pár dní a tá škvrna úplne "vybuchla". Snáď budú aj nejaké zaujímavé erupcie. Už len to jasno aby bolo. Skvelý snímok ako vždy .
Skupina AR 2673 je opravdu fascinující. V září mám ráno alespoň trochu klidný vzduch mezi takovou 8:15 a 9:30, jak kdy, takže než jdu do práce, stíhám si hrát. Obě skupinky tentokráte v H-Alfa ze dneška.
Přílohy
2017-09-05-AR2674.jpg (290.77 KiB) Zobrazeno 3028 x
2017-09-05-AR2673.jpg (261.15 KiB) Zobrazeno 3028 x
Sledujem ich a vypadajú úplne parádne, aj aktivita. Už sa teším na piatok, keď si ich tiež skúsim, snáď sa dovtedy nerozpadnú . Super snímky, ako vždy .
Já bych snad jen doplnil pár fotek této neskutečně zajímavé skvrny. AR 2673 má stále zajímavý vývoj. Včera jsem trefil opravdu vynikající podmínky a tak jsem se ani nebál to nechat ve 200% rozlišení s ořezem.
Pohled Herschelem přes triplet opravdu vyrážel dech. Toto okno v atmosféře trvalo hodinu a kdybych nebyl hlupák a neměl zapojeno USB 3 kamerku do USB 2 portu neztrácel bych čas hledáním toho proč to jede pomalu.
Tak tohle je první... doporučuji větší monitor a koukat tak z metru.
Díky za povšimnutí. Snímky jsem trošku pozměnil. V tom detailu jsem to zmenšil a obě dvě skvrny jsem přepracoval. Protože jsem zjistil, že na videu byl i stín listů ze stromu jak občas foukalo
CaK se také dočká přepracování, protože tam vidím s odstupem nějakou posterizaci...