Vďaka páni . Proky: i kontinuum je zaujimavé, hoci tam nie sú erupcie. A tebe sa daria super detailné fotky . Už by som to rád tiež fotil, ale už druhý mesiac čakám na fotografickú verziu Baader fólie.
Další moc pěkná aktivní oblast AR2671. Seeing byl slabší, možná také proto že jsem začal snímat později.
NextStar 102SLT, Herschelův hranol, 2xBarlow, filtr Baader Solar Continuum, kamera ASI224MC, Praha.
AR2671 se moc pěkně vyvíjí. Uvidíme jak bude pokračovat. Bohužel díky přeháňkám a oblačnosti se mi podařilo uvolnit jen pár snímku odpoledne, když nebyl právě ideální seeing.
Dík Prodky, veď i ty to máš parádne . Nechápem, ako máš stále tak perfektne ostrý ten "povrch" Slnka. Takto peknú granuláciu som nemával snáď ani za veľmi dobrého seeingu.
Dnes další úlovek AR2671. Bylo dost oblačno a seeing průměrný.
NextStar 102SLT, Herschelův hranol, 2xBarlow, filtr Baader Solar Continuum, kamera ASI224MC. Lomnice nad Popelkou.
Nadherný fotografie, až by se chtělo si sahnout. Vcera jsem skvrnky pozoroval v dobsonu 300/1500 přes baader folii a okular sw uwa 7mm a byl to taky pěkný zážitek. Je ale jasne ze detalu bylo násobně méně(taky cena vybaveni je tak setinova;)).
Tak rozdíl při pozorování v bílém světle a H-alfa je dán už z principu, co se pozoruje. V bílém světlo to nikdy nebude takové jako v H-alfa, i kdyby byl teleskop sebe dražší - vždyť pozorujeme úplně něco jiného.
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz