Ahoj všem,
chci se zeptat na doporučení zda používat pro preprocesing Maxlm a nebo ne.
Zkouším fotit na vzdáleném dalekohledu, průměr 150mm a světelnost 2,8, na kterém je momentálně modifikovaná zrcadlovka Canon 6D, upravená hádejte kým

. (Plánoval jsem tam už mít kameru a řídit ji přes SIPS, viz debata v jiném vlákně, ale to zatím nemám). No a abych mohl zrcadlovku ovládat a fotit sady fotografií tak jsem koupil Maxlm. A mám teď dvě zásadní možnosti:
- nafotit obrázky, DF, flaty … a všechno stáhnout k sobě, preprocesing dělat až v PI, případně DSS.
- nebo udělat preprocesing na připojeném PC na dálku přímo v Maxlm a stáhnout si výsledek na dodělání v PI.
Dříve jsem používal DSS a nějak s ním umím. S PI trochu, ach ty masky

. No a v Maxlm zatím nastavuji objekty na focení a začal jsem fotit. Zpracování jsem v něm nezkoušel tak bych rád porovnal názory zkušenějších, která cesta vede k lepším výsledkům.
Fotky jsou z DLSR uložené ve formátu .fit, používám volbu v nastavení typu foťáku „Canon Eos II“ a pak v záložce Expose/Readout Mode mám „RAW Color“. Jak program přesvědčit, aby ukládal .CR2 nevím a ani netuším zda by to bylo lepší. Montáž je EQ8r, bez pointace a v podstatě všechny záběry na 300s jsou v pořádku.
Zdraví kk
EQ8-R, Hypergraph6, Canon 6Da modifikace MMys, Star Adventurer na cesty.
kk