u OIII je to horsi v tom, ze jedna slozka (cca 1/4 intenzity, asi) ma peak kolem 487nm (ted si nejsem opravdu jist tim cislem, ale je hodne vzdalene te druhe OIII care) a to je od te druhe, silnejsi OIII cary proklade vzdaleno! Takze silnejsi cara je kolem 500.7nm a kolem te se prave delaji uzkopasmove filtry.
záření v čárách 2x ionizovaného kyslíku ( OIII) probíhá na vlnových délkách 500,7 a 495,9 nm. Proto se používá buď filtr OIII s pološířkou 12 nm pro obě čáry ( N1 a N2, nebo pouze OIII s pološířkou 6 a méně nm pro čáru 500,7 nm.
Tebou uváděná vlnová délka se týká záření vodíku v čáře H-beta (487,6), některé mlhoviny v ní produkují více záření než v OIII a na toto záření se používá filtr H-beta, nebo pro komplexní proexponování v čáře H-beta + dubletu OIII se používá filtr UHC
........
Jelikož Tio na tu Tvoji šířku filtru odpopvěděl již MMys, je zbytečné, abych totéž opakoval.
Proto jsem dával v předchozím příspěvku ( č. 102) tu poznámku, že pokud by Ti tam chyběly ty fotony z pozadí, můžeš si tam uměle přisvětlit a výsledek bude stejný

...............
P.S. : všechno, co je zde, bylo ale již v mojich předchozích příspěvcích, proto jsem to ve své poznámce ( č. 117 ) nepovažoval za nutné znovu opakovat - jen jsem na to upozornil.