Je to zase na Rozdrože, tentokrát ale snímek znehodnotily reflektory z diskotéky v Porebe (10km daleko). Jestli tam teď budou o víkendech svítit, přišel jsem téměř o další lokalitu k focení, asi začnu jednat s Poláky, co s tím?
To že foukal silný vítr unášející ledové krystalky zdá se focení vůbec nevadilo, dokonce ani nárazy, které sice cloumaly se mnou, ale montáž to asi ustála. Pes, který se pohyboval kolem nás a ve sněhu a vichru klidně polehával mi montáž naštěstí jen očuchal a nepočůral.
Jako pokrok vidím test vypodložení redukce k objektivu, takže hvězdy už nejsou tak nesymetricky protažené v jednom z rohů, jako dříve při stejné cloně. Taky se jedná o první seriózní focení s napájením foťáku z gelového Pb akumulátoru.
S trochou nadsázky si říkám, jako test je to dobrý. Prostě zase jsem se nedostal k focení více než 3,25 hodiny a kdoví, jestli je to vůbec u tak velké části oblohy reálné. Chtělo by to lepší oblohu a optiku. SQM 21,05 a 50 mm objektiv ... proč nejde někdy něco vyfotit tak, jak si to člověk vysní?
Už vím, ak s tím naložit, aby dušička byla spokojená Budu to brát jako oslavu prvního roku s modifikovaným tělem 30D a že ten rok teda stál za to.
16.1., 20:00 až 23:25
Canon 30Da + Super Takumar 1,4/50@f4, ISO1600, 12+12x8min, Astronomik CLS-Clip, GSO+autoguider
Tak si asi někdy budu s tímhle hrát znova, nebo to nafotím lépe.. nevím.
P.S v případě, že se mi to bude chtít skládat znova, najmu učitele tvorby mozajek ze dvou snímků s nedobře navazujícím pozadím