IC 443

Astronomické snímky pořízené členy našeho fóra, upozornění na nové snímky objektů, odkazy...
Odpovědět
MMys
Věk: 53
Kontaktovat uživatele:

IC 443

Příspěvek od MMys »

Ale kluci, notak, vyříkejet si to v jiný sekci nebo SZ.
Do tohohle vlákna to nepatří...

Dík, MMys
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
FunTomas

IC 443

Příspěvek od FunTomas »

My sa nebijeme a ani nehádame, ale je fakt, že to odbočilo od témy. Môže to moderátor zmazať všetko od príspevku 118? Vopred díky a ospravedlňujem sa, že som takto zišiel z témy IC443 k téme Technika... :-[
mail to:fun2mas(at)gmail.com
Ondra.P

IC 443

Příspěvek od Ondra.P »

Mne se to teda taky libi  :)

Chtelo by to vic expozic, to je jasny, ale i takhle je to slusna vypalovacka.
Sh2-249 je teda paradni objekt!
Dobson 400/2000, Borg 101ED F4, Walimex 90/500, EQ6, MII G2-8300, Watec 120n+, TV Guider
http://astrofotky.cz/~Ondra.P/
jirka.P
Věk: 53

IC 443

Příspěvek od jirka.P »

konihlav:Máš to parádní,pěkně se na to kouká.Stejně jak ta tarantule.Plánuješ i barvu?
Miloš Hroch

IC 443

Příspěvek od Miloš Hroch »

Shodou okolností jsem tento objekt zkusil před týdnem vyfotit Pentaxem. Výsledek je jaký je, ale nedalo mi to nepochlubit se. Když vyjde během následujících 14 dnů počasí, rád bych k tomu ještě jednu sadu snímků RGB alespoň 6 hodin dofotil.

http://www.astronom.cz/procyon/af/IC443.jpg

8.2.2011 Bělečko

GII-8300
PENTAX SDHF 500/6,67

LRGB kompozit (syntetická luminance z kanálů R a G)
R:G:B 120:100:90 minut v binningu 1x1
cca 5 h expozice celkem

Tahle noc byla opět celkem dobrodružná, zpočátku mi všechno šlapalo nezvykle dobře, prostě za 40 minut po příjezdu první expozice, minimální problémy s pointací, hladký přechod mezi jednotlivými kanály s minimálním laborováním při ostření. Idylka trvala až do 1 hodiny po půlnoci, kdy odjel Martin domů a já si vzpomněl, že bych si měl nastartovat na chvilku auto kvůli baterce. V tu vteřinu, kdy jsem si uvědomil, že bych to měl udělat mi začal blbnout notebook připojený do auta no a to už bylo pozdě, baterka byla vyšluslá a nešlo nastartovat. Ještě že se pro mě Martin vrátil a baterku jsme kabelama přivedli k životu. Takže jediná škoda která vznikla byla minimálně hodina expozic v B-kanálu v čudu a Martin přišel o hodinu spánku.
MartinV.

IC 443

Příspěvek od MartinV. »

Teda Miloši když si vzpomenu na to co ti padalo z pentaxu pomocí DSLR tak upřímě řečeno nic moc, ale tohle je super. Tedy alespoň na monitoru v práci. Sice mi tam nějak nesedí modrý kanál, ale je to moc dobré. Jen mít ty podmínky doma a nikam nejezdit to by bylo něco. Holt budu si muset sehnat nějakého sponzora abych si pořídil konečně taky G2-8300 a konečně přešel na CCD astrofotografii. Třeba konihlava ....
Sice jsem toho ještě nic moc extra nenafotil, ale změnu by to už chtělo.

MartinV
Osobní stránky: http://dslr-astrophotography.cz/
FSQ 106ED, Losmandy G-11 GoTo L4 (Ascom Gemini telescope.NET), EOS 40Dmod, Lunático EZG60, Lacerta MGEN, QHY5L II, SQM-L, Lenovo x200
Poz. stanoviště: Kamenný vrch, Stránské, Norberčany, Morav
deavi

IC 443

Příspěvek od deavi »

Ahoj Miloši, škoda že jsi nevyfotil i H-alfu, protože v tomto kanále je hrozně detailů, který RGB snímek prostě nemá. Jsou vidět barevné gradienty, ale jelikož vím jak je složité složit RGB snímek z mono kamery (sám takhle bojuji s M42) výsledný Tvůj snímek je pěkný, aspoň v tomto rozlišení které jsi sem dal. Nemáš něco většího?

On je to opravdu problém s tím gradientem, pokud jsi fotil blízko města, což Bělečko je, chtělo by to vymyslet způsob jeho odstranění ježtě než dojde ke smíchání RGB kanálů, nebo skusit použít GradX. Já fotil tu M42 ve Čbánu, kdy poloha mlhoviny byla zrovna v místech kde leží Plzeň. Zatím bojuji marně a ani nevím jestli to dám někdy dohromady.
http://www.astronom.cz/deavi/
EQ-8, Newton AG 300/1140mm, f:3,8, ASA OK3 focuser+ ASA 3'' Wynne 0.95x, ZWO OAG68 + ZWO ASI 174 mini, ZWO ASI 6200MC PRO. Powerbox Pegasus Advance
pepe30

IC 443

Příspěvek od pepe30 »

Ked vidim Vase fotky , vkladam sem moju (druhy pokus) s malimi obavami,tie prezentovane su naozaj paradne "vsetka cest":Konihlav,Miloš.
Ja som doteraz zle spracovaval kombinaciu RGB a H-Alfa,ale vdaka kolegom z AF (Ondrej P., Ogami)som sa to naucil.Tymto im chcem podakovat.
Viem ze to nieje nic extra ale som celkom spokojny .To spracovanie snimku je beh na dlhu trat  :D.

http://astrofotky.cz/gallery.php?show=. ... 369543.jpg
Miloš Hroch

IC 443

díky za poznámky

MartinV : upřímnost je určitě lepší než mazání medu kolem huby  8-). Nicméně musíš se na ty starší fotky dívat z pohledu toho, že to sice byla DSLR, ale řady 300D a kdo to jednou používal, ví o čem mluvím. Ten foťák se nedá absolutně porovnat už ani s nástupnickým modelem 350D, natož s tím, co máš ty. Prostě 300D strašlivě šumí. Druhá věc je nízká světelnost soustavy kterou používám, což vidím jako ten zcela největší průšvih a to i teď s CCD. Pokud si zredukuješ Taka a máš světelnost někde okolo f/3,5 tak ti k zachycení stejných detailů stačí cca 3,6x kratší doba než mě s f/6,7 a to je prostě na kvalitě snímku znát. Nicméně na řešení se už pracuje a doufám že v létě už budu fotit emisky se strojem f=600 mm, f/2.9, tak snad bude konečně na co koukat  :).

Deavi: Zpracování snímků z CCD kamery mi taky ještě zcela nepřešlo do krve a pořád s tím válčím, gradienty jsou fakt dost problém a to už jsem to trochu zkorigoval, bylo to mnohem horší. H-alfu nemám, ale vypadá to, že s Konihlavem dáme dohromady jeho H-alfu a moje RGB data, tak uvidíme, co z toho vznikne. Větší rozlišení mám a spolu s daty pro Pavla je to ke stažení tady: http://www.astronom.cz/procyon/tmp/ic443.zip

Pepe30: Já si myslím, že se není rozhodně za co stydět. Tvoje fotografie je pěkná a navíc pořízená zrcadlovkou a ten objekt je celkem slabý
MartinV.

IC 443

Příspěvek od MartinV. »

MartinV : upřímnost je určitě lepší než mazání medu kolem huby  . Nicméně musíš se na ty starší fotky dívat z pohledu toho, že to sice byla DSLR, ale řady 300D a kdo to jednou používal, ví o čem mluvím.
Cca od r. 2006 do 2008 jsem si ji užil až až. Taky jsem ji měl Teď ji má GaP. Na toho tvého drobka ve vývoji se těším a doufám, že bude bohatá recenze.

MartinV
Osobní stránky: http://dslr-astrophotography.cz/
FSQ 106ED, Losmandy G-11 GoTo L4 (Ascom Gemini telescope.NET), EOS 40Dmod, Lunático EZG60, Lacerta MGEN, QHY5L II, SQM-L, Lenovo x200
Poz. stanoviště: Kamenný vrch, Stránské, Norberčany, Morav
GaP

IC 443

Příspěvek od GaP »

Hele chlapi, opatrně s tou kritikou těch 300Dček ;),
Ta tvá MartineV je sice o fousek horší než ta moje původní, ale obě pořád makají a já doufám, že jim to vydrží protože na nic jiného nemám ani 1 Kč, teď mi odporoučel displej TV-guideru se kterým mi doufám jako vždy ochotně pomůže MMys, takže budu mít zase na dlouhou dobu dopředu jakékoliv astro vylepšení zatrhnutý.

Pavel.
SeeStar_S50
-karneades-

IC 443

Příspěvek od -karneades- »

sice se za ten snímek trochu stydím ::), ale dám sem nástřel jedné kompozice, co jsem včera cvaknul, naprosto se to nepodařlo zpracovat díky ultrakrátkému ohnisku 135mm, blbému zaostření a kinofilmovému políčku v DSLR, šíleně gradientu a podobně, nicméně jako mozaika na delším skle by to nemuselo vyzerat úplně špatně

Vabra

IC 443

Příspěvek od Vabra »

Ahoj Petre,

Tak tohle se moc nepovedlo, nerikal jsem ti vcera, ze je to tezky objekt na Astrotrac a ze tam tech hvezdicek bude na tak kratke ohnisko uz prilis ;)?

IMHO ten objektiv zrejme nebude asi o nic lepsi nez moje Sigma 150 ;)

No sam jsem vcera s IC 348 nedopadl o moc lepe jen jsem to jeste nestihl zpracovat...
Pavel Vabrousek
Miloš Hroch

IC 443

Tak druhý pokus, tentokrát s využitím Ha dat nafocených z pátku na sobotu v Bělečku.

Ke zpracování byla vzata RGB data (viz. výše) a Ha data (210 min, bin 1x1). Zpracování HaL-HaR-G-B
Konihlav
Kontaktovat uživatele:

IC 443

Příspěvek od Konihlav »

Milosi, asi budu muset prezentovat ten muj vytvor z mych nedetailnich H-a dat a Tvych detailnich barevnych. BTW muzu si ho dat na web? diky.

ad Tvoje verze z Tvych dat: prijde mi to moc tmave! a to mam pracovni laptop pred ocima. Jinak barvy jsou moc pekne :-)
Odpovědět