HVĚZDOBRANÍ LITICE 2007
HVĚZDOBRANÍ LITICE 2007
Škoda, že jsem tam nemohl být, alespoň jsem si to včera v noci vynahradil po práci výjezdem do Bratronic. Obloha byla dosti ucházející, možná někam vyrazím i dnes. Příště to ale už jistě vyjde.
HVĚZDOBRANÍ LITICE 2007
Tak, pro úplnost...
Akce v Liticích se celkem (i s dětmi) zúčastnilo 36 "Hvězdobraňáků" a dva psi
(na hromadné fotce nejsme bohužel všichni).
Přístrojová technika byla zastoupena celkem 27 nejrůznějšími přístroji (triedry nepočítám
).
Tímto velmi děkuji všem zúčastněným, protože i oni velkým dílem přispěli ke zdaru této akce
. Laco Behavior mňam, mňam....
Ještě bych rád poděkoval Janu Zahajskému a Liboru Němcovi za přivezenou techniku, která byla ozdobou této akce. Malý dodatek, premiéra dalekohledu EQUINOX, který dovezl Honza se opravdu vydařila, už ho mám doma ;D.
Jinak doufám, že všichni, kdo fotily, si nenechají snímky jen pro sebe, ale rádi se s námi o ně podělí.
Risben
Akce v Liticích se celkem (i s dětmi) zúčastnilo 36 "Hvězdobraňáků" a dva psi
Přístrojová technika byla zastoupena celkem 27 nejrůznějšími přístroji (triedry nepočítám
Tímto velmi děkuji všem zúčastněným, protože i oni velkým dílem přispěli ke zdaru této akce
Ještě bych rád poděkoval Janu Zahajskému a Liboru Němcovi za přivezenou techniku, která byla ozdobou této akce. Malý dodatek, premiéra dalekohledu EQUINOX, který dovezl Honza se opravdu vydařila, už ho mám doma ;D.
Jinak doufám, že všichni, kdo fotily, si nenechají snímky jen pro sebe, ale rádi se s námi o ně podělí.
Risben
New 170/1020 i s paralaktickou montáží, vše vlastní výroba&&Rf WO Megrez 90/621 FD APO, CG-5, HEQ-5 SynScan&&Okuláry Tele Vue, Vixen&&Triedr Celestron SkyMaster 12x60&&Canon 300D
HVĚZDOBRANÍ LITICE 2007
Tak jsem konečne vytáhl foťák, založil si fotogalerii na astro.cz a vložil fota 
http://www.astro.cz/galerie/v/uzivatele/cassi/litice07/
http://www.astro.cz/galerie/v/uzivatele/cassi/litice07/
Objevy planetek (2): 2002 EL163 and 2002 GX187.
Objevy proměnných hvězd (130): CzeV #245, 270, 323, 365, 370; SvkV 23 a spousta dalších...
Objevy proměnných hvězd (130): CzeV #245, 270, 323, 365, 370; SvkV 23 a spousta dalších...
HVĚZDOBRANÍ LITICE 2007
Ahoj,
nezbývá mi než taky poděkovat Jirkovi a Risbenovi. BYLO TO SUPR.
PS: Zvláštní poděkování "panu Počasí", který ve čtvrtek otočil kurz o 180 stupňů.
DD Fifty
nezbývá mi než taky poděkovat Jirkovi a Risbenovi. BYLO TO SUPR.
PS: Zvláštní poděkování "panu Počasí", který ve čtvrtek otočil kurz o 180 stupňů.
DD Fifty
CELESTRON 10x50 ED GRANITE, UC 22" Obssession, TS-Optics 86SDQ
-
3J
HVĚZDOBRANÍ LITICE 2007
Haló Laco
Mohu poprosit o tuto fotku v plném rozlišení ?
Nějak jsme se nedostali na vypálení CD foto na místě. Holt byl tento výkend proklatě krátký.
- Alien_MasterMynd
HVĚZDOBRANÍ LITICE 2007
Taky se pripojim k podekovani za akci, parada 
SW NWT 200/1000, HEQ5 SS, SW ref. 70/500
Tr. 8x30,10x50,20x50
Praktica Super TL, Sigma SD10, chlazený mod. Canon 350D s amp-off, EOS IX, FujiFilm S3Pro, upravená chlaz. TV kamera, Watec 902H3 Ultimate, obj. 10-300mm
http://www.alien-mastermynd.com
Tr. 8x30,10x50,20x50
Praktica Super TL, Sigma SD10, chlazený mod. Canon 350D s amp-off, EOS IX, FujiFilm S3Pro, upravená chlaz. TV kamera, Watec 902H3 Ultimate, obj. 10-300mm
HVĚZDOBRANÍ LITICE 2007
Diky poradatelum a zucastnenym za skvely vikend a velmi prijemne straveny cas nejen pozorovanim!

Ladislav Červinka
vizuální pozorování a fotometrie proměnných hvězd a zákrytů hvězd planetkami
-
3J
HVĚZDOBRANÍ LITICE 2007
Pánové zdravím tímto všechny a doufám též, že všichni dorazili domů v poho. S radostí jsem si připomněla uplynulý, moc pěkný víkend prostřednictvím připnutých fotek. Akce se mi moc líbila, klobouk dolů před hlavními organizátory ::) Jirkou a Radkem. Laco potěšil naše žaludky výborným a neobvyklým behaviorem :-* Jen škoda,že jsem se ho nedožila v premiéře Nádherné okolí, pěkné počasí a fajn lidi - když se to sejde má pak člověk na co vzpomínat Tak papá a díky a těším se na příští setkání Zdeňka
HVĚZDOBRANÍ LITICE 2007
Bartajovi a Risbenovi bych chtel podekovat za vyborne hmotne i organizacni zajisteni Hvezdobrani, LbA za pripravu behavioru, majitelum dalekohledu za to je privezli a vsem ostatnim za hezky vikend 
A jeste bych dodal, ze to co tentokrat predvedlo pocasi (tj tak krasne se vyjasnit na astronomickou akci) uz jsem dlouho nezazil.
A jeste bych dodal, ze to co tentokrat predvedlo pocasi (tj tak krasne se vyjasnit na astronomickou akci) uz jsem dlouho nezazil.
UL 16" F/4 a spousta drobotiny.
Světelné znečištění
Západočeská pobočka ČAS
Manětínská oblast tmavé oblohy
Světelné znečištění
Západočeská pobočka ČAS
Manětínská oblast tmavé oblohy
HVĚZDOBRANÍ LITICE 2007
Bartaj a Risben to prostě zařídili excelentně Hlavně to počasí jak objednali to teda nevím ;D
Behavior bych vyhlásil oficiální astro baštou ;D
Všem díky a těším se, až bude zase nějaký sraz
Behavior bych vyhlásil oficiální astro baštou ;D
Všem díky a těším se, až bude zase nějaký sraz
Martin, eastman(at)centrum.cz, tel.:608515309
- Martin Vyskočil
- Věk: 45
HVĚZDOBRANÍ LITICE 2007
Panove, hluboce smekam!!!
Hvezdobrani bylo naprosto dokonala akce (coz ocenila i moje lepsi a mene astronomicky nadsena polovicka). Kluci to meli zajisteny do posledniho detailu, vcetne naprosto zdrcujici cenovy politiky ;D
To vse me presvedcilo v tom, ze opravdu ma smysl takovyhle akce poradat (proto se teste na Hodkovice 2).
Doufam, ze se u toho Jirka s Radkem aspon stihli podivat dalekohledama.
Jeste jednou DIKY MOC!
Hvezdobrani bylo naprosto dokonala akce (coz ocenila i moje lepsi a mene astronomicky nadsena polovicka). Kluci to meli zajisteny do posledniho detailu, vcetne naprosto zdrcujici cenovy politiky ;D
To vse me presvedcilo v tom, ze opravdu ma smysl takovyhle akce poradat (proto se teste na Hodkovice 2).
Doufam, ze se u toho Jirka s Radkem aspon stihli podivat dalekohledama.
Jeste jednou DIKY MOC!
TS 15x70, "Ostříží oko" 60/1040 (refraktor vlastní konstrukce)
- Alien_MasterMynd
HVĚZDOBRANÍ LITICE 2007
A hlavne jsem nikdy necekal, ze uvidim M101 v triedru 
SW NWT 200/1000, HEQ5 SS, SW ref. 70/500
Tr. 8x30,10x50,20x50
Tr. 8x30,10x50,20x50
HVĚZDOBRANÍ LITICE 2007
Chtěl mych tímto poděkovat všem kteří přijeli do Litic. Zvláštní poděkování RISBENOVI bez jehož pomoci by akce prostě nemohla proběhnout. Všem zůčastněným dámám za pomoc při zásobování, v kuchyni za barem a podobně
. LBA za totální nasazení při přípravě astrobašty "behavior". Jankovi za neutuchající optimizmus
, Psionovi za krátkou ale vyčerpávající ukázku zpracování fotek, Kamimu za vřelá slova a ukázku jeho techniky, Elbimu za ty "macky" kterýma zamotal hlavu asi mnoha účastníkům, Vabrovi za to, že dorazil přes všechny překážky, Pepikovi 3j za excelentní ukázku likvidace nebezpečného alkoholu ;D. Černickým "dvader" za nesmírně milou společnost, tvrdému jádru MAČe které prostě nemůže sklamat ;D (dík kluci) a prostě všem za skvělou náladu v trochu polních podmínkách.
PS: to god ... dík za počasí ;D
PS: to god ... dík za počasí ;D
bóbiká dobson 250, triedr 10x50, CG5, equinox ED 80, lídlskop 70/700, Canon D350 a nějaké ty fíčury
&&http://picasaweb.google.cz/bartaj007
HVĚZDOBRANÍ LITICE 2007
Také se musíme se Šárkou přidat k k výše vyslovovaným pochvalám
. Akce neměla chybu a jak už někdo psal, tak včetně "pana Počasí".
A samozřejmě nelze jinak než extra vyzdvihnout behavior...
A díky vám všem za milou společnost 8)
A samozřejmě nelze jinak než extra vyzdvihnout behavior...
A díky vám všem za milou společnost 8)
Tlustá Berta (Celestron CPC-1100 XLT), Lunt LS60TC, WO ZenithStar 73 III APO, Lacerta Herschel, binohlava MaxBright II, okuláry Vixen LVW 42, Baader Eduiascopic 35, Hyperion 31 a Click Zoom, TV Apollo 11 a Nagler Zoom 6-3, triedr Kowa XD 8x33 Genesis 
HVĚZDOBRANÍ LITICE 2007
Já se taky rád připojím k díkům organizátorům. Objevil jsem se tam v sobotním odpoledni předem neohlášen a v neděli ráno v půl čtvrté zase po anglicku zmizel. (ono tlouct v tu dobu na ztemnělé chatky by se asi nesetkalo s kladnou odezvou
). I když jsem neokusil zmíněné kulinářské zázraky (já to vzhledem ke svému asketickému stravování v podstatě ani neumím ocenit) bylo pro mne radostí setkat se s nadšenci postiženými noční oblohou stejně jako já (mnohdy i víc). Možnost podívat se různými přístroji mne utvrdila ve známém rčení, že každý dalekohled má "svoji oblohu" a žádný nezaslouží zatracovat.
Ještě jednou dík všem, kteří se v Liticích sešli.
Ještě jednou dík všem, kteří se v Liticích sešli.