Binokulární nástavec WO SET 2x20mm, 1.6x Barlow
Neměl jsem to ještě rozebrané. To to mám jako nějak vypodložit?
Mělo by stačit převrtak 3 díry v tubusu, které drží podložku primáru a to blíže k sekundáru ( pokud máš SPX, u modelu Europa to bude jinak)
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Mrknu se, ale nevím jestli tam něco takového je.
Jak jsem "odrovnal" okular WA 66st. ze setu bino - nastavce WO :'(
Po delsi dobe cistil jsem okulary / lenspen, optical wonder, hadricka z vybavy/ a vse bylo OK az prisla rada na te 2 okulary. Striknul jsem tekutinou a uz to bylo; zmizela zelena protireflexni vrstvicka a ocni cocka razem byla matna. Jak se mi zda, je to uz natrvalo!
Druhy okular, pro zvedavost, umyl jsem destilovanou vodou a je jako novy !!!
Domnivam se, ze te cocky jsou plastove, muzu mit pravdu ? Napovidala by tomu vaha: cca 90g / ks !!!
Pokud nekdo menil / nebo bude menit / te setove okulary na jine a mely by se mu nekde valet v supliku - odkoupim. Podminka: nebyly myte, nebo jen destilovanou vodou. V kazdem pripade zeleny odstin / refleks / mel by byt zrejmy a cisty.

Po delsi dobe cistil jsem okulary / lenspen, optical wonder, hadricka z vybavy/ a vse bylo OK az prisla rada na te 2 okulary. Striknul jsem tekutinou a uz to bylo; zmizela zelena protireflexni vrstvicka a ocni cocka razem byla matna. Jak se mi zda, je to uz natrvalo!
Druhy okular, pro zvedavost, umyl jsem destilovanou vodou a je jako novy !!!
Domnivam se, ze te cocky jsou plastove, muzu mit pravdu ? Napovidala by tomu vaha: cca 90g / ks !!!
Pokud nekdo menil / nebo bude menit / te setove okulary na jine a mely by se mu nekde valet v supliku - odkoupim. Podminka: nebyly myte, nebo jen destilovanou vodou. V kazdem pripade zeleny odstin / refleks / mel by byt zrejmy a cisty.

Cassegrain GSO 6", TS APO 102/f.7 na FPl 53, Spektiv 80/430, EQM-35 GoTo, AZ5,
AZ3-R Pronto, bino MaxBright II, Sky Master, PRO 15x70, Canon EOS 650 mod
http://www.zam.fme.vutbr.cz/~druck/Eclipse/index.htm
Domnivam se, ze te cocky jsou plastove, muzu mit pravdu ?Tak o tom silně pochybuju, můj pocit z nich je sklo a WO snad není zas taková šméčková firma. Ale taková tragedie to zas nebude ne? Použitelný snad bude. Nojo, nejlepší rada obecně je nečistit ;)a v tomto případě hlavně ne samotný nádstavec, jsem to zkusil a akorát jsem si na optické ploše rozmazal nějaký sajrajt (asi mazadlo z toho bina), vliv to nemá ale vypadá to blbě 

SW Dobson 254/1200 Flex; Baader ED 66/400; TS-Optics ED 60/360, Luntík LS35T Deluxe; Sony A6400, Canon EOS 700D
Montáž AZ3/Denk II Binoviewer/Baader-8_24mm H-ZOOM;2" ES MaxV-28mm;Panoptic-24mm;PentaXF-12mm;Ortho-6mm/2"ES-OIII
Montáž AZ3/Denk II Binoviewer/Baader-8_24mm H-ZOOM;2" ES MaxV-28mm;Panoptic-24mm;PentaXF-12mm;Ortho-6mm/2"ES-OIII
Regulus a spol. / majitele bino WO / 
Dneska rano se divam a okular je cisty jako slza ! Behem vecera a nocy "zakalena" cocka postupne se vratila do puvodnicho stavu!
Podotykam, ze nebylo to tak, ze jsem nepockal az to po nastrikani optical wonderem a jemnou praci lenspenem a hadrickou se vysusi. Tekutina, dobre vite, rychle se odparuje...Proste ta cocka dlouhe hodiny byla matna, dokonce pozoroval jsem jakesi mikro-bublinki rovnomerne po cele plose... Nepredpokladam, ze by cokoliv zalezlo pod tu cocku...
Neverite ? Zkuste !

Dneska rano se divam a okular je cisty jako slza ! Behem vecera a nocy "zakalena" cocka postupne se vratila do puvodnicho stavu!
Podotykam, ze nebylo to tak, ze jsem nepockal az to po nastrikani optical wonderem a jemnou praci lenspenem a hadrickou se vysusi. Tekutina, dobre vite, rychle se odparuje...Proste ta cocka dlouhe hodiny byla matna, dokonce pozoroval jsem jakesi mikro-bublinki rovnomerne po cele plose... Nepredpokladam, ze by cokoliv zalezlo pod tu cocku...
Neverite ? Zkuste !

Cassegrain GSO 6", TS APO 102/f.7 na FPl 53, Spektiv 80/430, EQM-35 GoTo, AZ5,