Region Gamma Cygni
- MMys
- Věk: 52
- Kontaktovat uživatele:
Region Gamma Cygni
urobil som si synteticke okolie Sadra... Snazil som sa o zvyraznenie tmavych oblasti pri zachovani jemnosti farebnych prechodov... No i tak, ked vidim ako obdivujete "jednofarebne" obrazky, som na pochybach, ci to ma zmysel - snazit sa o realisticky pohlad na dany objekt... :-/
Tohle se mi celkem líbí a ještě není proti srsti. Tipuji na nějaké adaptivní filtry pro kontrast (DDP či, Shadow/Higlights v PS) + doostření.
Já jsem úmyslně tyhle operace nepoužil, ukázal nejjednodušší cestu, kterou začít. Pak se dá i pokračovat...
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
Region Gamma Cygni
to ceres:
nechápu, jak jsi mohl na svět pustit to první, pro mě příšerné zpracování (že by z recese? ;) ), a pak následně tak parádní :o snímek. Pokud je to ze stejných dat, tak klobouk dolů…
nechápu, jak jsi mohl na svět pustit to první, pro mě příšerné zpracování (že by z recese? ;) ), a pak následně tak parádní :o snímek. Pokud je to ze stejných dat, tak klobouk dolů…
http://astrofotky.cz/~Froggy
ED refraktor SW 80/600, refraktor SW 100/500, CCD Atik ATK-16, CCD Meade DSI Pro, EQ-6 Sky Scan
ED refraktor SW 80/600, refraktor SW 100/500, CCD Atik ATK-16, CCD Meade DSI Pro, EQ-6 Sky Scan
Region Gamma Cygni
ty jo tak to jo to je fakt moc pekny Romane!!! ale rekl bych, ze ten super dojem dela to, ze jsi to o dost zmensil - tim se ten hrozny sum, co vylejza nesmirne potlaci a je vse moc pekne... takze by to asi chtelo tu novou CCD od Apogee Instruments co ma 39Mpix to by se dalo zmensovat na 33% krasne 
Vabra:
Ceres:
no me by postup te tvorby syntetickeho okoli zajimal. Ostatni uz nejak dosolicham, ale ta syntetika je dost umeni...
Ceres: ma to smysl. Halfa je sice moc fajn, ale udelat pekny bicolor obrazek neni jaksi snadne...

Vabra:
Ceres:
no me by postup te tvorby syntetickeho okoli zajimal. Ostatni uz nejak dosolicham, ale ta syntetika je dost umeni...
Ceres: ma to smysl. Halfa je sice moc fajn, ale udelat pekny bicolor obrazek neni jaksi snadne...
Region Gamma Cygni
Nuz, pravdupovediac nedokazem popisat postup, akym som k nemu dospel Pouzil som vsak niekolkovrstvovu metodu, v kazdej bola ina verzia spracovania. Na tmave partie som pouzil moju prvu verziu, na tie svetle verzie podobne tej od MMys. Potom som sa hral s roznymi typmi prelnutia a najma som dooost dlho ladil farby. Vsetko bolo robene v PS CS2, HighPass filter som pouzil len raz pri prvej verzii, Shadow/Highlights dvakrat, raz pri prvej verzii, potom pri vysledku, ale len ako Fade 20%. Najhorsie bolo mixovanie kanalov, to je naozaj "titerna prace". Ale aspon su tam vidiet farebne odtiene a nie je to cele cervene 

Vixen VC200L, EQ-6 Pro SynScan, Scopos ED 66/400, Celestron 102/500, Konus MC 90/1200, Sonnar 2,8/180, CCD astropix 1.4, Nikon D300, DMK 21AU04.AS, Creative NX Ultra, Watec 902H, ceres(slimak)astrofoto(bodka)sk
Region Gamma Cygni
Pavel Vabrousek
- Psion
- Věk: 62
- Kontaktovat uživatele:
Region Gamma Cygni
Pěkné foto, ale stálo by zato vyřadit tu fotku s tím přeletem satelitu...
Region Gamma Cygni
Diky, uz mne to take napadlo, ale vzhledem k tomu ze na astrofotkach je treba fotku smazat a vlozit znovu, necham to na pozdeji az budu mit vice expozic.
Jeste to porad dost sumi...
Jeste to porad dost sumi...
Pavel Vabrousek
Region Gamma Cygni
fotka ze soboty, tentokrat se to podarilo podstatne lepe nez posledne. chtelo by to jeste jednou tolik dat a barvu, uvidime co na to pocasi

Ondřej Kozáčik
Dalekohledy: SW Esprit 80
Montaz: HEQ-5 Syntrek
CCD: ATIK 383L+, QHY5, ZWO ASI 2600 MC Pro
Filtry: IDAS P2, Baader Ha 3,5nm
Dalekohledy: SW Esprit 80
Montaz: HEQ-5 Syntrek
CCD: ATIK 383L+, QHY5, ZWO ASI 2600 MC Pro
Filtry: IDAS P2, Baader Ha 3,5nm
- Psion
- Kontaktovat uživatele:
Region Gamma Cygni
Včera jsem snad letos poprvé vyjel na Suchomasty za Prahou, abych něco vyfotil v tomto krásném počasí. Začal jsem fotit až kolem půlnoci kdy SQM byla v Labuti kolem 21.05 při teplotě 18°C. Fotil jsem opět chlazeným 40D, čip měl 0°C, okolní vlhkost 30cm nad zemí byla cca 66%. Objektiv jsem měl půjčený Canon 300/4 L a musím uznat, ze kreslí velmi pěkně (kam se na něj hrabe moje Sigma 300/4). Na začátku jsem měl trochu problém s montáží (zlobil pohon), pak se to rozchodilo. Bohužel to ustavení nebylo ideální a nakonec se to trochu hnulo, takže z 18 fotografií jsem nakonec vybral pouze 4 nejlepší a z nich jsem vytvořil následující obrázek.
Objektiv : Canon 300/4 L IS
Kamera : Canon 40D chlazený na 0°C
Montáž : Vixen Photoguider (bez pointace)
Expozice : 4x4 minuty s filtrem CLS CCD
SW : Nebulosity, PixInsight 1.5, Lightroom
Objektiv : Canon 300/4 L IS
Kamera : Canon 40D chlazený na 0°C
Montáž : Vixen Photoguider (bez pointace)
Expozice : 4x4 minuty s filtrem CLS CCD
SW : Nebulosity, PixInsight 1.5, Lightroom
Region Gamma Cygni
Psion: hezky, jsem taky rad, ze konecne neco fotis a nejsi jen sberatelem rekvizit a majitelem muzea s astro technikou.
Neni nad to vyjet ven a fotit
ad fotka - ja bych mirne snizil gammu (tj. stredni jezdec na Levels v PS dat na cca 0.95) a pak bych pridal mirne saturaci (tak 8 nebo 16). Vsak me znas - krvave a hodne barevne je moje vize...
Neni nad to vyjet ven a fotit

ad fotka - ja bych mirne snizil gammu (tj. stredni jezdec na Levels v PS dat na cca 0.95) a pak bych pridal mirne saturaci (tak 8 nebo 16). Vsak me znas - krvave a hodne barevne je moje vize...
Region Gamma Cygni
Já bych to hlavně vertikálně zrcadlil 

Web: http://www.space-walk.info
Technika: FSQ85ED, SW70/500,15×70, QHY9,QHY8L Color,QHY5,
QHY 2"m.FW, 2"L,R,G,B,C,Ha, HEQ5, budka, i7 16gb, SSD&NAS, Nexus S+G.Tab, Wacom 4 L
Cloud: DropBox
Technika: FSQ85ED, SW70/500,15×70, QHY9,QHY8L Color,QHY5,
QHY 2"m.FW, 2"L,R,G,B,C,Ha, HEQ5, budka, i7 16gb, SSD&NAS, Nexus S+G.Tab, Wacom 4 L
Cloud: DropBox
- Psion
- Kontaktovat uživatele:
Region Gamma Cygni
Konihlav: Bohužel to počasí je většinou děsný a tak to muzeum je nevyhnutelné, prodávat to nemá cenu, tak se na to občas zajdu jenom podívat 
honza.ho : SW Nebulosity všechny snímky mě z neznámých důvodů otáčí, nicméně světové strany ve vesmíru neřeším, tam ztrácejí smysl, alespoň to není tak šablonovité

honza.ho : SW Nebulosity všechny snímky mě z neznámých důvodů otáčí, nicméně světové strany ve vesmíru neřeším, tam ztrácejí smysl, alespoň to není tak šablonovité

- MMys
- Věk: 52
- Kontaktovat uživatele:
Region Gamma Cygni
Pepo, ale tohle není otočené, to by nevadilo, ono je to zrcadlově převrácené, takže to vypdá dost divně 

http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
- Psion
- Kontaktovat uživatele:
Region Gamma Cygni
Jo to je pravda, je to otočené kolem horizontální osy (tedy vertikální flip to srovná), nevím proč, kdoví, co tím autor Nebulosity zamýšlel. Mám pocit, že to samé dělá Astroart.
Region Gamma Cygni
Já bych řekl, žu SBIGu se počítají pixely z jiného rohu.
SBIG má počátek v levém horním rohu, AA v levém spodním .Jak ostatní programy - netuším
SBIG má počátek v levém horním rohu, AA v levém spodním .Jak ostatní programy - netuším
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
milantos(šnek)centrum(puntík) cz