První astrofoto
První astrofoto
Jednak právě nepohyb toho zrcátka - neškube s dalekohledem - a pak to zrcátko jde odklopit - je jen pro fázové ostření a to u dalekohledu není k ničemu.Že jde ručně odjistit a sklopit při čištění čipu, to vím. Ale nikde jsem se nedočetl, že lze to zrcadlo nechat v téhle poloze a fotit.
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
- Howking
- Věk: 54
- Kontaktovat uživatele:
První astrofoto
Ale nikde jsem se nedočetl, že lze to zrcadlo nechat v téhle poloze a fotit. - není tam nikde žádné čidlo. Jediné, co je problém, že čouhá odklopené trochu ven, ale to je problém u klasických objektivu - redukce to pustí.
První astrofoto
čouhá odklopené trochu venTak tohle jsem ještě u žádné zrcadlovky neviděl 
SW 150/750 na CG-4; okuláry 3,5; 5; 8; 13; 21; a 28 mm
První astrofoto
A už jsi s tím zkusil udělat snímek, když je zrcadlo v poloze pro čištění čipu ? Co tomu říkala elektronika a její logika ?
- Howking
- Kontaktovat uživatele:
První astrofoto
jj, zkusil. Normáně udělá. (dokonce mě napadla parádní modifikace - vyjmout ir filtr z před čipu a sehnat větší a oříznout ho na rozměr toho zrcátka a připevnit jej za něj. Pak by byl foťák s vyklopeným zrcátkem připraven na astro a stačilo by jen sklopit a jít fotit krajinky bez bílých stromů 
- Psion
- Věk: 63
- Kontaktovat uživatele:
První astrofoto
Problém bude, že neznám filtr, který funguje rozumně v 45°náklonu, nehledě na to, že při focení se vždy zrcátko sklopí a nelze to nastavit jinak.
První astrofoto
Ale Pepo,tady se při focení zrcátko nesklápí,je pevné a nic se nehýbe,je tam stále pod úhlem 45
- Psion
- Věk: 63
- Kontaktovat uživatele:
První astrofoto
Už to vidím, prostě nahradili klasiku polopropustným sklem, takže je pak prach nejen na čipu, ale i na dalším skle před ním No každopádně filtr nakloněný na 45°nebude to pravé ořechové.
První astrofoto
Interferenční filtr nakloněný pod úhlem by musel být k tomu účelu speciálně vyroben. A druhá věc, světlo by tím filtrem procházelo 2x, to už je úplně mimo
První astrofoto
Howking : Nějak mi tu chybí příspěvek, jak doopravdy dopadlo astrofoto tím foťákem a nebo, proč jsi se ho tedy zbavil. Bez toho ta celá řada příspěvků je celkem k ničemu
- Howking
- Kontaktovat uživatele:
První astrofoto
Zbavil jsme se ho. To zrcátko je zbytečná komplikace. Kdybych ho chtěl jen na astro, tak se dá prostě vyhodit napořád, ale chci užít foťák i na "normál" - nikdy jsem pořádný foťák neměl. Pečlivě sleduju bazary co se namane. Zatím nic co by mě oslovilo poměrem cena výkon věk opotřebení. Nikam nespěchám. Mám jen tři parametry co chi dodržet. Pravá zrcadlovka, FullHD video a cena pod 5 litrů i s objektivem.
První astrofoto
Ale pokud to zrcátko šlo sklopit, tak by to komplikace nebyla. A na video a velmi rychlé ostření a sekvence to je vlastně dělané.Tam je to právě plus oproti klasické zrcadlovce
- Howking
- Kontaktovat uživatele:
První astrofoto
Šlo vyklopit, ale když se tam dala redukce na T-2, tak se to o ni opřelo a trochu to stínilo čip. Ono šlo i snadno vytáhnout - bylo na zacvaknutí, ale vzhledem k tomu, že to byla folie, tak to smrdělo tím, že po chvilce na to sáhnu a už to nevyčistím. Raději jsem to poslal dál. Možná to byla chyba - dozvěděl jsem se, že to bylo schopno vyfotit Hα bez modifikace.
První astrofoto
Kdybych ho chtěl jen na astro, tak se dá prostě vyhodit napořád, ale chci užít foťák i na "normál"
Já ti nevím, zda není lepší uvažovat o dvou různých...
Stejně bez modifikace to dlouho nevydrží, a s modifikaci už to nebude barevně asi úplně ono.
I když - tohle je modifikovanou 5D. Ale jenom ten filtr stál okolo 3 litrů
http://i62.tinypic.com/wld6ip.jpg
Ale nezkoušel jsem nikdy třeba trávu na slunci ap.
Pokud koupíš APS-C, tak tam můžeš dát "denní" filtr, ale nejdou pak použít levné EF-S objektivy
http://www.supra-dalekohledy.cz/filtr-a ... -4828.html
Každopádně v bazaru se občas objeví něco levného už modifikovaného.
Jinak pokud by jsi opravdu tlačil na cenu, vyhnul bych se prvním generací - 300D, 350D, 5D ...
Nemají Liveview, mají docela velkou elektroluminiscenci a nejsou drivery na 64 bit Win - je problém je ovládat s novějšího PC.
Taky se nedá udělat dlouhá expozice přes USB - max. tuším 30s.
Já ti nevím, zda není lepší uvažovat o dvou různých...
Stejně bez modifikace to dlouho nevydrží, a s modifikaci už to nebude barevně asi úplně ono.
I když - tohle je modifikovanou 5D. Ale jenom ten filtr stál okolo 3 litrů
http://i62.tinypic.com/wld6ip.jpg
Ale nezkoušel jsem nikdy třeba trávu na slunci ap.
Pokud koupíš APS-C, tak tam můžeš dát "denní" filtr, ale nejdou pak použít levné EF-S objektivy
http://www.supra-dalekohledy.cz/filtr-a ... -4828.html
Každopádně v bazaru se občas objeví něco levného už modifikovaného.
Jinak pokud by jsi opravdu tlačil na cenu, vyhnul bych se prvním generací - 300D, 350D, 5D ...
Nemají Liveview, mají docela velkou elektroluminiscenci a nejsou drivery na 64 bit Win - je problém je ovládat s novějšího PC.
Taky se nedá udělat dlouhá expozice přes USB - max. tuším 30s.
M:736 750 113