tady sleduji, jak se tvuj nazor na muj prispevek vyviji, poprve to nebylo az tak spatne, jsem si rikal, ze mas dnes dobrou naladu..
to jako vzdycky ctyrikrate editujes tvuj text, aby ti nakonec z toho vyslo toto?
tohle je klasika, ktera neomrzi

Oto
A myslím že je to úplně jasné na co Milan naráží a z mého laického pohledu jsou to dvě věci:MMys píše:Takováhle hlava na těch šroubech je úplně zbytečná. Stačí vršek sloupu zavařit nebo zašpunotovat deskou s dírou pro středový šroub montáže a se závitem pro ten trn o který se opírají ustavovací šrouby, co je na stativu od EQ6. A pro ruku na utažení nechat říznout v boku trubky díru
Ne urcite se nepletes, je to mozna zbytecne "komplikovane", to jsem si zapamatoval od MMyse taky, uplne blby nejsem.. ale je to jedno z mala reseni na trhu, ktere se da za dostupny peniz poridit, je to blizko, Zywiec, PL a je skalovatelne s tim prodlouzenim - jen presroubujes prirubu na zakladnu a mas polovicni sloup, nebo si za 2k objednat jinou delku prodlouzeni atd. atd.zuzi píše: Vždyť tobě by stačilo na jejich sloupu mít rovnou základnu pro hlavu EQ6 a je to ne? Ta nivelace do vodoroviny ti stejně nějak nepomůže, a nebo se pletu?
Nivelace je naprosto zbytečná -ať se ti mé příspěvky líbí nebo ne. Je mi líto, pokud nechápeš , že to je naprosto k ničemu. Od toho na tom sloupu je dvojosá montáž, která polární osu namíří tam, kam je potřeba - a to bez toho všeho pod tím, to není k ničemu potřeba.Otoron píše:[
Nivelace se mozna precenuje, ale je fajn to mit moznost jednoduse upravit, pokud se to treba po zime rozhodi a bude to treba, furt to ma 170cm..![]()
.
A tak jisteeeeMilAN píše: Nivelace je naprosto zbytečná -ať se ti mé příspěvky líbí nebo ne. Je mi líto, pokud nechápeš , že to je naprosto k ničemu. Od toho na tom sloupu je dvojosá montáž, která polární osu namíří tam, kam je potřeba - a to bez toho všeho pod tím, to není k ničemu potřeba.
Hele nepodcenuj meMilAN píše:Ty jenom všemi příspěvky potvrzuješ, že netušíš, k čemu to tam je. A že to vůbec nikdo nikdy nepotřebuje a přesto mu ta montáž bude chodit naprosto přesně, včetně najíždění.