Astrofórum - nová verze
Re: Astrofórum - nová verze
Mě to teď před asi 10ti minutami nenačetlo forum.
William Optics FluoroStar 110, AFR-IV, ASI533MM Pro, EQ-6 R, Berlebach Planet, SVBony SV305M Pro, Intel NUC, DeepSkyDad AF3 a pár dalších kravin vlastní výroby
Astrofotky
Astrofotky
- Psion
- Věk: 62
- Kontaktovat uživatele:
Koukám, něco je prohnilého... začalo to nenápadně pár uživatelům.
Za mne problem take porad pretrvava.
Celestron C9.25, LZOS 115 mm, Lunt 80mm, Losmandy G11
Ano, stále to padá
.
SW 250/1000+EQ6 Pro, Achr 100/660, Achr 80/400 , ASI 294MC PRO i ASI 294MM PRO , ASI 2600MM Pro
- Tomáš Grygarčík
- Věk: 37
- Kontaktovat uživatele:
Brzy ráno (kolem 5:20) všechny pokusy o načtení beznadějně končily chybou.
SW 200/1000, SW 200/800, SW130/650PDS, TS Photoline 72mm f/5.5 APO, LUNT Ha 60/500 B1200
ZWO ASI1600MM Pro, 2×QHY-5 mono, OM-1 mark II, E-M1 mark III, E-M1 mark II mod
SW EQ6-R, SW HEQ-5 SS, TS AZGP, vlastní dobsonova montáž
FITS prohlížeč
ZWO ASI1600MM Pro, 2×QHY-5 mono, OM-1 mark II, E-M1 mark III, E-M1 mark II mod
SW EQ6-R, SW HEQ-5 SS, TS AZGP, vlastní dobsonova montáž
FITS prohlížeč
- HonzaStr
- Věk: 48
Takže, jak už všichni víte, to domnělé "vyřešení" nebylo tak úplně úspěšné
. Nejenom, že to nepomohlo, ale celé se to postupně docela intenzivně zhoršovalo...
A nakonec se to dostalo do velice zoufalého stavu, což mě donutilo udělat (také zoufalá a) dramatická opatření.
Nebudu popisovat veškerou evoluci a "zábavu", kterou jsem si s tím dneska v noci užil, raději už půjdu spát
.
Nicméně, aspoň stručně aktuální stav.
1. Je zaktualizované všechno, co šlo, tj samotný virtuální server, databáze, virtualizační (fyzický) stroj pod tím.
2. Jsou provedené některé drobné úpravy konfigurace virtuálního serveru, které by to mohly ovlivnit.
3. Vypnul jsem smartfeed (tj RSS funguje jenom "default", který bývá u phpbb), jak navrhoval nou. Tohle možná jenom dočasně, ale ještě uvidíme.
Pokud to teď bude ok, můžu zase zkusit povolit smartfeed a trochu ho ladit/omezovat přes fail2ban. Pokud to bude zlobit i za současného stavu, je tu ještě možnost vyměnit fyzický server, na kterém to běží (mám po dnešku určité indicie, že má problémy, bohužel docela nespecifické). Další věcí je možnost přeinstalovat OS virtuálního stroje na něco jiného.
A mimochodem, ty problémy, které hlásili Psion, dvader a Milan, jsem dneska zažil také, poměrně hodně intenzivně. Je to tedy rozhodně "blízko" serveru, každopádně v rámci Ondřejova. Momentálně mi přijde pravděpodobné, že to přímo souvisí s aktuálním problémem, takže je možné, že to (nakonec) vyřešíme společně.
A nakonec se to dostalo do velice zoufalého stavu, což mě donutilo udělat (také zoufalá a) dramatická opatření.
Nebudu popisovat veškerou evoluci a "zábavu", kterou jsem si s tím dneska v noci užil, raději už půjdu spát
Nicméně, aspoň stručně aktuální stav.
1. Je zaktualizované všechno, co šlo, tj samotný virtuální server, databáze, virtualizační (fyzický) stroj pod tím.
2. Jsou provedené některé drobné úpravy konfigurace virtuálního serveru, které by to mohly ovlivnit.
3. Vypnul jsem smartfeed (tj RSS funguje jenom "default", který bývá u phpbb), jak navrhoval nou. Tohle možná jenom dočasně, ale ještě uvidíme.
Pokud to teď bude ok, můžu zase zkusit povolit smartfeed a trochu ho ladit/omezovat přes fail2ban. Pokud to bude zlobit i za současného stavu, je tu ještě možnost vyměnit fyzický server, na kterém to běží (mám po dnešku určité indicie, že má problémy, bohužel docela nespecifické). Další věcí je možnost přeinstalovat OS virtuálního stroje na něco jiného.
A mimochodem, ty problémy, které hlásili Psion, dvader a Milan, jsem dneska zažil také, poměrně hodně intenzivně. Je to tedy rozhodně "blízko" serveru, každopádně v rámci Ondřejova. Momentálně mi přijde pravděpodobné, že to přímo souvisí s aktuálním problémem, takže je možné, že to (nakonec) vyřešíme společně.
Honzo,
moc moc díky za tu velkou práci a ochotu!!
moc moc díky za tu velkou práci a ochotu!!
Tlustá Berta (Celestron CPC-1100 XLT), Lunt LS60TC, WO ZenithStar 73 III APO, Lacerta Herschel, binohlava MaxBright II, okuláry Vixen LVW 42, Baader Eduiascopic 35, Hyperion 31 a Click Zoom, TV Apollo 11 a Nagler Zoom 6-3, triedr Kowa XD 8x33 Genesis 
Tak aspoň sa mi teraz fórum načíta ale je to dosť pomalé.
SW 150/750, TS UNC 200/800, SW EQ6-R, Canon R10, ASI220Mini, ASI1600MM Pro, ASI485MC, SW Flex 300/1500 INDI/KStars build skript FITS/XISF prehliadač
Pro mne to bylo pomale jakmile zacaly tyto problemy. Bud se to nenacetlo vubec nebo desne pomalu. Tak si nemyslim, ze by se to zpomalilo temito opravami.
Celestron C9.25, LZOS 115 mm, Lunt 80mm, Losmandy G11
-
TomKocanda
Nicmene kamarad hlasil ze RSS mu porad funguje i kdyz my ostatni jsme se na forum nemohli dostat
— Sharpstar SCA260, APM LZOS 105/650, ASI 2600MCPro, AsiAir Pro, AM5 ---
- Pepa217
- Věk: 39
Je pravda, že Tapatalk načítá obsah pomalu, ale upozornění na nové příspěvky chodí.
SW DOB 12" GoTo, TS 125 f/7,8 a AZ-EQ6
Problémy od štvrtku 11. 07. 2024 dodnes som mal tiež, a to aj z Ondřejova.
V niektoré chvíle bolo pripojených aj niekoľko stovák užívateľov, myslel som, že ide o DDOS.
V niektoré chvíle bolo pripojených aj niekoľko stovák užívateľov, myslel som, že ide o DDOS.
RSS mi nejde, ale protože jsem to měl přes Smartfeed. Zkusím přepnout na nativní. Stabilní (celé forum) mi to ale nepřijde
William Optics FluoroStar 110, AFR-IV, ASI533MM Pro, EQ-6 R, Berlebach Planet, SVBony SV305M Pro, Intel NUC, DeepSkyDad AF3 a pár dalších kravin vlastní výroby
Astrofotky
Astrofotky
- ok1in
- Věk: 64
- Kontaktovat uživatele:
Při každém pokusu o připojení mi to několikrát resetuje spojení, pak to nějak naběhne, ale odezvy jsou stále dost pomalé...
Na jaké adrese je ten defaultní rss feed? www.astro-forum.cz/rss mi nic nevrátí
Astrofotky
Astrofotky