Já dám zase jeden širokoúhlej, od M42 až ke koňské hlavě. Zatím jen H-alfa, mozaika ze 4 polí. Ještě mě čeká mozaika přes R, G a B. Takže si myslím, že letos to už asi nestihnu, pokud bude počasí ve stejným stylu. Ale co, času dost...
Na klik verze v plném rozlišení.
Je neuvěřitelné, jak se po zpracování objeví emisní mlhoviny prakticky všude. Znám tu oblast sice z cizích snímků, ale ten pocit, když to člověk loví z vlastních dat, je stejně nezapomenutelný. Dynamika toho snímku je silně komprimovaná, ale nejsou provedeny žádné lokální úpravy jasu, takže relace mezi jasnostmi objektů je skutečná. Pouze jasová škála je exponenciální.
Foceno pomocí Borgu 77ED s EDF4 superreduktorem (ohnisko 315mm). Mozaika pořízena automaticky, montáž řízena z MaxIm DL, bez pointace, celkem 4 pole nastojato, každé pole 18x5min v binningu 2x2.
Zpracováno pomocí trial verze PixInsight, už jsem hodně nalomenej a asi časem opustím nebo dost omezím PS a pořídím ho.
Už začíná trochu mizet i ta počáteční averze k uživatelskému rozhraní. Jak se člověk začíná orientovat, ale bude to ještě dlouhá cesta. Jak ten obrázek, tak práce s PI