Autoguiding s EQ6
Autoguiding s EQ6
To hledani portu strasne dlouho trva, nejlepsi je se podivat primo po pripojeni kabelu do pc do ovladacich panelu- system-hardware-spravce zarizeni na jakem portu to komunikuje a nastavit rucne.
newton 30 cm, eq6
Autoguiding s EQ6
A co instalace driverů/ovladačů RS232/USB?
MartinV
MartinV
Osobní stránky: http://dslr-astrophotography.cz/
FSQ 106ED, Losmandy G-11 GoTo L4 (Ascom Gemini telescope.NET), EOS 40Dmod, Lunático EZG60, Lacerta MGEN, QHY5L II, SQM-L, Lenovo x200
Poz. stanoviště: Kamenný vrch, Stránské, Norberčany, Morav
FSQ 106ED, Losmandy G-11 GoTo L4 (Ascom Gemini telescope.NET), EOS 40Dmod, Lunático EZG60, Lacerta MGEN, QHY5L II, SQM-L, Lenovo x200
Autoguiding s EQ6
Ovladače pro USB - serial jsou nainstalované. Jel jsem přes to montáž LXD-75. I číslo portu znám. Ale někde na internetu jsem našel, že USB - serial musí být v provedení TTL.
NEQ-6 PRO SS, HEQ-5 SS, Borg 101ED, GSO 8" a TS 10" Ritchey-Chretien, CCD Atik One 6.0, ZWO ASI183MMC, ASI071MC PRO (Lucie), QHY5 http://www.astronomy-mb.cz/
Autoguiding s EQ6
Drive nez jem zacal pouzivat eqmod jsem to ovladal pres ten klasickej ascom driver a mel nastavenej nexstar 5i pokud se dobre pamatuju. Tam bylo naopak potreba nepouzivat pcdirect mod. Zkusil bych to jeste takhle a pokud by to neslo asi bych videl ten problem v nejspise v kabelech.
newton 30 cm, eq6
Autoguiding s EQ6
Třeba vám to pomůže. Já jsem takhle no-probleno rozchodil EQ-6 SS v dobách kdy jsem ji vlastnil.
http://www.astro-forum.cz/cgi-bin/yabb/ ... 40102544/7
MartinV
Edit: Pokud se ti nepodaří najít Ascom 4.1 bo ten odkaz už nefunguje pošli SZ mám jej v PC.
MartinV
http://www.astro-forum.cz/cgi-bin/yabb/ ... 40102544/7
MartinV
Edit: Pokud se ti nepodaří najít Ascom 4.1 bo ten odkaz už nefunguje pošli SZ mám jej v PC.
MartinV
Osobní stránky: http://dslr-astrophotography.cz/
Autoguiding s EQ6
Děkuji všem za pomoc. Problém je vyřešen. Nevím proč, ale převodník USB/serial funguje pouze v jednom usb portu počítače. V ostatních se přihlásí jako COM ale nejde přes něj komunikovat.
NEQ-6 PRO SS, HEQ-5 SS, Borg 101ED, GSO 8" a TS 10" Ritchey-Chretien, CCD Atik One 6.0, ZWO ASI183MMC, ASI071MC PRO (Lucie), QHY5 http://www.astronomy-mb.cz/
Autoguiding s EQ6
Tak jsem včera a předevčírem začal používat NEQ-6. Narazil jsem na divnou věc při autoguidingu. Pointace jede v pohodě a z ničeho nic se začnou objevovat výchylky v RA,keré se vyskytují neperiodicky.Pak to ustane a zas to jede v pohodě.
Zkoušel jsem to vyvážit,rozvážit,ale nic. Včera to dělalo jen v RA.Předevčírem i v DEC souběžně s RA.Nevíte někdo kde může být zakopaný pes?
Nemůže to být vlivem seeingu,že se hvězda třepoce a autoguider se to snaží vyrovnávat?Seeing byl dost špatný. Protože když jsem fotil M57,tak jsem pointoval na o poznání jasnější hvězdu a tam to potom jelo úplně krásně celé 2 hodiny.
Zkoušel jsem to vyvážit,rozvážit,ale nic. Včera to dělalo jen v RA.Předevčírem i v DEC souběžně s RA.Nevíte někdo kde může být zakopaný pes?
Nemůže to být vlivem seeingu,že se hvězda třepoce a autoguider se to snaží vyrovnávat?Seeing byl dost špatný. Protože když jsem fotil M57,tak jsem pointoval na o poznání jasnější hvězdu a tam to potom jelo úplně krásně celé 2 hodiny.
- biker.fm
- Věk: 58
- Kontaktovat uživatele:
Autoguiding s EQ6
Ja mel kdysi podobny problem a problem s vetrem to nebyl. Mam listu a na ni jsou rychlouchyty pro pointacni dalekohled a na druhe strane pro dalekohled na foceni. Nekdy se mi pointace rozhodila az hruza. Nakonec jsem zjistil ze jsem musel poradne dotadnout srouby pro uchyceni obou rychlouchytu k liste. Pak uz se mi uvedeny problem neobjevil.
Pozorovani hvezd na nocni obloze = prijemny relax v kazdodennim stresu.
APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
Autoguiding s EQ6
Dalekohledy mám natvrdo přišroubované k sobě nad sebou.Zkusím se podívat jestli se mi nepovolil šroub,ale nejsem si jistý zda to bude tímto.Jak jsem psal,potom to přes dvě hodiny jelo úplně v pohodě bez výchylek.
Autoguiding s EQ6
Včera jsem po dvou hodinách pokusů konečně přišel na to,proč tam ty výchylky mám.Snížil jsem pointační rychlost na 0.25x a o stupeň agresivitu pointace na SmartGuideru.Zřejmě chtěl guider pointovat a když tam byla vyšší pointační rychlost,tak to spíš pointaci rozhodilo.Včil to jede krásně (aspoň doufám).Raději se na to jdu hned podívat. 
Autoguiding s EQ6
Ahoj,
mam velikou prosbu na nekoho zkuseneho.
Tady jsem prihodil jeden neupravenej .fit a .log z MaximDL.
http://www.uloz.to/8918341/pack-rar
5min,Ha6nm,FLT98+WO Typ4 0,8x,G2-8300 - Pointace QHY5+SWED80/600.
Od te doby co mam NEQ6 tak nejsem schopen "kulatych" hvezd... Driv jsem mel HEQ5 a nemel jsem zadny problem "dobre" upointovat alespon 5min.
Popravde nejsem schopny urcit pricinu tohoto chovani... Podle grafu ta DEC neni asi v poradku... Cas kamery mam nastaveny na 2sec a nastaveni defaultni. Vysledek treba v PHD je uplne stejny jako pri pointaci pres Maxima.
Ustavuju "snad" dobre driv jsem ustavoval HEQ5 podle vizualni polohy velkeho vozu a stupnic jsem si nevsimal a vetsinou to bylo ok
Ted ustavuju podle "presne" podle HA a vysledek...
Projistotu popisu moje ustaveni, treba delam nekde chybu.
1. najdu v hledacku polarku
2. vyvazim montaz vcetne dalekohledu
3. spustim montaz a nastavim polohu,datum,aktualni cas
a potvrdim +1 a daylight saving.
4. zjistim HA
5. krouzek na polarku nastavim dolu a stupnici dam na 0 a utahnu ji, pak otocim montazi az na horni stupnici nastavim pozadovany HA. Utahnu montaz a umistim polarku do krouzku.
6. Dam si montaz do parkovaci polohy, spustim znovu montaz a zadam
ustaveni na 3hvezdy. GOTO mi najede vetsinou vzdy do zorneho pole dalekohledu.
Bohuzel veskere akce musim provadet jen pri vyjezdech... da se nejak nahrat prubeh montaze do grafu? Ja to umim jen pres PHD,Maxim...ale tam jen za predpokladu, ze zacnu pointovat. Zajimal by me prubeh montaze bez pointace.
Uffff tak pokud si na tenhle "vyplod" nekdo najdete cas, tak predem moc dekuju.
Martin
Autoguiding s EQ6
da se nejak nahrat prubeh montaze do grafu? Ja to umim jen pres PHD,Maxim...ale tam jen za predpokladu, ze zacnu pointovat. Zajimal by me prubeh montaze bez pointace.
Nevím jak v PHD, ale u některých programů stačí vytáhnout AG kabel z montáže a začít "pointovat"
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Autoguiding s EQ6
Nevím jak v PHD, ale u některých programů stačí vytáhnout AG kabel z montáže a začít "pointovat" Ano, toto lze samozrejme i s PHD Guidingem...
Pavel Vabrousek
Autoguiding s EQ6
Ja se asi spatne vyjadril myslel jsem zpusob jak to udelat v domacich podminkach treba v pokoji...
Takhle porad musim najit nejakou pointacni hvezdu a zacit pointovat, jinak se do grafu nic nezacne zapisovat. Pak samozrejme staci treba v PHD zadat "disable guide output". Proste zadny program co znam nedokazu "donutit" nahrat krivku montaze bez pointacni hvezdy. Asi to jde pres umelou hvezdu, ale tu nemam.
Takhle porad musim najit nejakou pointacni hvezdu a zacit pointovat, jinak se do grafu nic nezacne zapisovat. Pak samozrejme staci treba v PHD zadat "disable guide output". Proste zadny program co znam nedokazu "donutit" nahrat krivku montaze bez pointacni hvezdy. Asi to jde pres umelou hvezdu, ale tu nemam.
Autoguiding s EQ6
Nahrát křivku zabere nějakých 10 minut. To to musíš mít opravdu teď hned
. Pokud ti to dělá skoky v DEC, nic z PE stejně nezjistíš a hlavně ji ani nezměníš.
lepší rada žádná než špatná