LITICE NAD ORLICÍ 2008
LITICE NAD ORLICÍ 2008
P.S. Letos Litice musím vypustit ze svého programu.
Myslel jsem že přijedu alespoň na víkend, ale zklátila mě choroba a ležím v posteli.
To je velká škoda...........
Já jsem na tom obdobně..... :'( Nedělní nachlazení a převít se drží. Ještě jsem zbraně nesložil!!! zatím remíza,ale každý večer vyhrávám na body. ;D
,,Jedu!!!´´ To nejde vynechat!
SW102/500, SW ED100/900, R100/1500, R125/1583, N127/646, R140/1543, R150/1800, C150/2250, N152/1178, N170/1022, NCN310/1768/5970,... + další sklíčka do 0,75m.
LITICE NAD ORLICÍ 2008
Kami napsal:
Já jsem na tom obdobně..... :'( Nedělní nachlazení a převít se drží. Ještě jsem zbraně nesložil!!! zatím remíza,ale každý večer vyhrávám na body. ;D
Tak to vypadá že nás je takových víc ;D Mě to taky v nedělu chytlo a už jsem myslela že mě to nepustí ale už skoro pustilo To by byla škoda zostat doma a nechat si ujít takovou akcu
Tak to vypadá že nás je takových víc ;D Mě to taky v nedělu chytlo a už jsem myslela že mě to nepustí ale už skoro pustilo To by byla škoda zostat doma a nechat si ujít takovou akcu
LITICE NAD ORLICÍ 2008
Cassi napsal:
Nejvic lidi bude spat na hrade na zemi, spacak a karimatka jsou nutne! Pro omezeny pocet lidi je tu mozno prespani v chate, ale to si musis domluvit s Bartajem.
Na hrade je to pod strechou?
Nejvic lidi bude spat na hrade na zemi, spacak a karimatka jsou nutne! Pro omezeny pocet lidi je tu mozno prespani v chate, ale to si musis domluvit s Bartajem.
Na hrade je to pod strechou?
Newton 200/1000 na HEQ5
LITICE NAD ORLICÍ 2008
Objevy planetek (2): 2002 EL163 and 2002 GX187.
Objevy proměnných hvězd (130): CzeV #245, 270, 323, 365, 370; SvkV 23 a spousta dalších...
Objevy proměnných hvězd (130): CzeV #245, 270, 323, 365, 370; SvkV 23 a spousta dalších...
LITICE NAD ORLICÍ 2008
Taky jsem nachcípanej jako minulý týden před šumava starparty. Tam jsem jel už s teplotou a první večer mě zklátila horečka. O půlnoci mě ale probudil svěží šumavský vzduch a krásná obloha a tak jsem i s 38 šel ven pozorovat a druhý den po horečce ani památky:-))
Snad mi teda zítra bude lépe (už jsem se nakop práškama) (zřejmě jsem to od minule pořádně nevyležel...)
Snad mi teda zítra bude lépe (už jsem se nakop práškama) (zřejmě jsem to od minule pořádně nevyležel...)
20” SW DOBSON GoTo, APM APO 152, Officina APO 130, TS APO 80, EQ8R, AZ-EQ6, AM5, Dobson SW 12", SW MAK 180, RASA 8, iOptron Pro AZ, 10" DK R. F. Royce; TeleVue EP; ASI: 294MC,462MC,662MC,2600MM,2600MCduo; Zeiss Bino; Quark Ha; ADC Gutekunst;
LITICE NAD ORLICÍ 2008
Upozornujem, ze do Litic nad Orlici sa nedostanete vlakom...
Prestup na nahradnu autobusovu dopravu je v dedine Doudleby nad Orlici. Od Litic je to cca 15 km...
Pocas pisania tohto clanku som zistil, ze vlak-bus.cz o tom vie ale neupozorni na to. Ja len, aby ste zbytocne necakali na vlak v Doudlebech (ci ako sa to spravne cesky sklonuje)
Prestup na nahradnu autobusovu dopravu je v dedine Doudleby nad Orlici. Od Litic je to cca 15 km...
Pocas pisania tohto clanku som zistil, ze vlak-bus.cz o tom vie ale neupozorni na to. Ja len, aby ste zbytocne necakali na vlak v Doudlebech (ci ako sa to spravne cesky sklonuje)
LITICE NAD ORLICÍ 2008
Ahoj,
rád bych se ještě zeptal, jak je to s elektrikou? Nejsem na ní sice moc závislý, ale mám notebook (potřebuji na ostření) a fén (snad nebude třeba).
Nemám ale dlouhý kabel, mohl bych se k někomu připíchnout? :-*
Připadám si jako Ježíšek ... kufr, heq5, autobaterka, dalekohledy, batoh, spacák ... je toho nějak moc.
Těším se
rád bych se ještě zeptal, jak je to s elektrikou? Nejsem na ní sice moc závislý, ale mám notebook (potřebuji na ostření) a fén (snad nebude třeba).
Nemám ale dlouhý kabel, mohl bych se k někomu připíchnout? :-*
Připadám si jako Ježíšek ... kufr, heq5, autobaterka, dalekohledy, batoh, spacák ... je toho nějak moc.
Těším se
Web: http://www.space-walk.info
Technika: FSQ85ED, SW70/500,15×70, QHY9,QHY8L Color,QHY5,
QHY 2"m.FW, 2"L,R,G,B,C,Ha, HEQ5, budka, i7 16gb, SSD&NAS, Nexus S+G.Tab, Wacom 4 L
Cloud: DropBox
Technika: FSQ85ED, SW70/500,15×70, QHY9,QHY8L Color,QHY5,
QHY 2"m.FW, 2"L,R,G,B,C,Ha, HEQ5, budka, i7 16gb, SSD&NAS, Nexus S+G.Tab, Wacom 4 L
Cloud: DropBox
LITICE NAD ORLICÍ 2008
Ahoj Honzo,
budu mít s sebou 50m prodlužku, tak se můžeš napíchnout ke mně. Snad už dosáhnem.
LITICE NAD ORLICÍ 2008
Nezapomente na online zpravodajstvi. Pocasi mate idealni, mrzi me, ze mi to letos nevyslo 
UL 16" F/4 a spousta drobotiny.
Světelné znečištění
Západočeská pobočka ČAS
Manětínská oblast tmavé oblohy
Světelné znečištění
Západočeská pobočka ČAS
Manětínská oblast tmavé oblohy
LITICE NAD ORLICÍ 2008
Ahoj, pojedu do Litic autem v pátek odpoledne, odjezd z Prahy-Strašnic kolem 17h. Kdybyste někdo chtěl, mám volná místa (cca 2-3 podle zavazadel). Ohaj.
triedr 10x50, SW N150/1200
LITICE NAD ORLICÍ 2008
Pojedu zitra (patek) odpoledne po trase HB - Zdirec n. Doubravou - Chrudim. Take budu mit 3 mista volna... 725511222
“Jakákoliv dostatečně pokročilá technika je k nerozeznání od magie.” A.C.Clarke
LITICE NAD ORLICÍ 2008
Taky jedu kolem 17té hodiny z Prahy Vinoře. Můžu nabrat klidně 3 lidi někde po trase. Koukám, že s dopravou se roztrh pytel Před odjezdem sem ještě kouknu. Nemáte někdo možnost vzít origo CD ke Canonu EOS 350 D? Popř. pokud máte automatickou samospoušť ... případně tisíceré díky 
Triedr 10x50, Canon EOS20D
http://astrofotky.cz/~Prazan/
-
Tomas Merka
LITICE NAD ORLICÍ 2008
zavidim vam 
Fedora | Astronomy Project -- http://fedoraproject.org/wiki/SIGs/Astronomy&&TSC/SKY NWT 254/1200mm 10” DOBSON, skylux 70/700, triedr 10x50
LITICE NAD ORLICÍ 2008
Právě jsem se vrátil z hradu! Byl jsem v Liticích pouze na noc, ale stálo to za to! Díky všem organizátorům, vrchnímu vrchnímu Bartajovi a vůbec všem. Obloha byla nádherná ... sice ji dlouho malinko "hyzdil" Měsíc, ale když zapadl, užili jsme si 3 hodiny báječné temnoty (když pominu osvětlený vstup do hradu
). Jakoby se to mělo na těchto společenských událostech stát zvykem? To si nechám líbit Spát jsem šel před 4tou ranní po přicmrndávání u focení honzy.ho ... máš to v ruce, chlape ... a už se na tu mozaiku těším 
Noc ve spacáku na hradě byla taky kouzelná ... no prostě super akce. Těch pár obrázků, co jsem spáchal vzápětí dodám ... tak zas příště
---
edit: První ochutnávka ... větší rozlišení v mým albu ... na klik
Noc ve spacáku na hradě byla taky kouzelná ... no prostě super akce. Těch pár obrázků, co jsem spáchal vzápětí dodám ... tak zas příště
---
edit: První ochutnávka ... větší rozlišení v mým albu ... na klik
Triedr 10x50, Canon EOS20D