Nováčci se představují
Nováčci se představují
Taky bych se asi už měl představit, již asi půl roku tady pročítám stránky fora, patřím věkem už mezi ty starší mám pře padesátkou. Astromonie mě začala zajímat asi od dvaceti, Tehdy jsem začínal
s Homekukem "udělej si sám" dle časopisu ABC z brýlových skel. Teď se mi teprve naskytla příležitost si pořídit za přijatelný peníz
pro mne slušný dalekohled Newton 150/1200 a nějaké to vybavení pro astro foto. Jsem ze Zábřehu okr.Šumperk. Rád bych nějaké začátečnické foto ve vlákně "snímky" uveřejnil ale nevím jak se vkládají.
vybavení: NWT 150/1200, mont. EQ 3-2 s pohonem obou os,point.refraktor 90/900, DSLR Canon 450D neupravený, filtr Astronomik CSL
Nováčci se představují
http://my.imageshack.us/registration/
je sice potřeba registrace ale snímky z počítače se tam stahují dobře .
Jinak je tu celé vlákno o vkládání snímků .
http://www.astro-forum.cz/cgi-bin/yabb/ ... 7661/75#75
je sice potřeba registrace ale snímky z počítače se tam stahují dobře .
Jinak je tu celé vlákno o vkládání snímků .
http://www.astro-forum.cz/cgi-bin/yabb/ ... 7661/75#75
Newton 114/900
Nováčci se představují
Děkuji za odkazy a typy na servery pro uložení astrofotografií. Vybral jsem si server ASTROFOTKY.
S pozdravem Fous
S pozdravem Fous
Nováčci se představují
Zdravim vsechny nadsence astronomie. Je mi 28 let, o astronomii se zajimam asi celkem 12 let, driv ale intenzivneji. Vlstnim zrcadlovy dalekohled typu Newton, zrcadlem 120mm,ohnisko 900mm.
Urcite se neradim mezi pokrocily astronomi, zvlast ve skusenostech pozorovani s dalekohledem, coz je duvod meho prislaseni
Urcite se neradim mezi pokrocily astronomi, zvlast ve skusenostech pozorovani s dalekohledem, coz je duvod meho prislaseni
Nováčci se představují
Zdravím všechny fandy noční oblohy. Tak už sem to nevydržel a po roce brouzdání na tomto fóru jsem se rozhodl být jeho částí. Bydlím v Praze, takže většinou zažívám astronomické peklo, ale chalupu mám v Teplicko-Adršpašských skalách a tam je ráj (ne jenom astronomický). Když je špatný počasí a mam chvilku volna tak si jdu zahrat sqash, šachy a občas si brnknu na klavír. Toť vše. Marek
P.S. Jo a taky mam astro-manželku... (něco už tu na toto téma proběhlo-někdy připojím i moji zkušenost)
P.S. Jo a taky mam astro-manželku... (něco už tu na toto téma proběhlo-někdy připojím i moji zkušenost)
305/1500 Dobson autotrack "flexka" - dárek od ženy,SW 114/1000 na fakt zlý montáži + Yukon scout 30x50, TS 25x100, Astronomic UHC profi, Nagler 7,13,22, Omegon 5, Power Tank SW
Nováčci se představují
Taky se představím...
od let osmdesátých, kdy si mě RNDr. Grygar získal pořadem Okna vesmíru dokořán a po povinné návštěvě Hvězdárna a planetária M.Kopernika v Brně mě "hvězdičky" zcela dostaly a s přestávkama jsem se astronomii věnoval asi od r. 1985, Po nutných stavebnicích Optik Montage a Astro Cabinet z DDR jsem brousil asi ve 14-ti první 15 cm zrcadlo (upadlo v zapomění) ... potom přišla vojna, bydlení, rodina, dcerka a tak nějak "nebyl čas". Loni jsme ovdověl a zůstal mi na krku 12-ti letý výrostek ženského pohlaví. Koupil jsem motorku a tunil, tunil, tunil... a pak jsem potkal fantastickou ženu, která byla ochotná se mnou pokračovat životem, i s prvorozenou dcerkou si rozumí... takže idyla. Jediné, co vadilo, byl její strach když jsem si vyjel na motorce ....takže šla z domu vrátil jsem se ke "staronovému" koníčku. Pořídil jsem dalekohledy a na všech stranách je spokojenost. Žena je ráda, že se koukám do trubky bezpečně pár metrů od baráku, starší dcerka i žena občas taky kouknou a půlroční mimino se určitě brzo přidá. Je paráda, že jsem při svém návratu mezi "postižené oblohou" zjistil, že ceny vybavení klesly, ale pořád málo, kdo nepracuje na Charitě za 9000,- nepochopí
od let osmdesátých, kdy si mě RNDr. Grygar získal pořadem Okna vesmíru dokořán a po povinné návštěvě Hvězdárna a planetária M.Kopernika v Brně mě "hvězdičky" zcela dostaly a s přestávkama jsem se astronomii věnoval asi od r. 1985, Po nutných stavebnicích Optik Montage a Astro Cabinet z DDR jsem brousil asi ve 14-ti první 15 cm zrcadlo (upadlo v zapomění) ... potom přišla vojna, bydlení, rodina, dcerka a tak nějak "nebyl čas". Loni jsme ovdověl a zůstal mi na krku 12-ti letý výrostek ženského pohlaví. Koupil jsem motorku a tunil, tunil, tunil... a pak jsem potkal fantastickou ženu, která byla ochotná se mnou pokračovat životem, i s prvorozenou dcerkou si rozumí... takže idyla. Jediné, co vadilo, byl její strach když jsem si vyjel na motorce ....takže šla z domu vrátil jsem se ke "staronovému" koníčku. Pořídil jsem dalekohledy a na všech stranách je spokojenost. Žena je ráda, že se koukám do trubky bezpečně pár metrů od baráku, starší dcerka i žena občas taky kouknou a půlroční mimino se určitě brzo přidá. Je paráda, že jsem při svém návratu mezi "postižené oblohou" zjistil, že ceny vybavení klesly, ale pořád málo, kdo nepracuje na Charitě za 9000,- nepochopí
N150/750, motorized EQ 3-2, planetární kamerka (CCTV),nějaké okuláry a čas na koníčka asi jednou měsíčně 
Nováčci se představují
shamanix: [smiley=thumbup.gif] [smiley=thumbup.gif] [smiley=thumbup.gif] [smiley=happy.gif]
Nováčci se představují
Witam.Jestem z Polski.Astronomia zájem o docela dawna.Najbardziej vyjádření planet.Przepraszam zájmu mě, jestli nerozumím, ale nevím, český jazyk a píše translatora.Pozdrawiam všechny astro-nadšenců v Česká republika
Newton 8" , Maksutov 4"
plössl-25-10mm,ortho-7mm,barlow 2x
neodymium filter
plössl-25-10mm,ortho-7mm,barlow 2x
neodymium filter
Nováčci se představují
Super. Miło cię poznać. Mam nadzieję, że do zobaczenia wkrótce na Rozdroże Izerskie!
(using translate.google.com)
(using translate.google.com)

Ladislav Červinka
vizuální pozorování a fotometrie proměnných hvězd a zákrytů hvězd planetkami
Nováčci se představují
Zdravim sem taktez zacatecnik a vesmir a hvezdy mne vzdy velmi lakaly a az ted mi finance dovoli si koupit nejaky ten dalekohled a uz se na to velmi tesim.jinak se mi velmi libi toto forum a je tu sposta zajimavych a uzitecnych rad pro zacatecniky i pokrocile a velmi se mi zamlouva tento pristroj http://www.dalekohlady.sk/astro_zrkdobson.php SkyWatcher DOBSON 10" ktery bych si chtel poridit nekdy v budoucnu 
Triedr 40x70,Newton 130/650 EQ2
Nováčci se představují
Ahoj, já jsem taky nováček. Jsem tu od 26. srpna 2009. K astronomii mě dovedl můj táta (Rigel1). Před čtyřmi dny mi došel dalekohled Dobson 25. Jen se s ním musím naučit slušně zacházet.
Sky-Watcher Newton 254/1200 Dobson, Sky-Watcher refraktor 90/910, triedr 12x25, hledáčky k dalekohledům, okuláry 25mm, 10mm, 15mm, 13mm, 6,5mm a 6mm, filtry: žlutý, červený, zelený, šedý, UHC Profi, Baader O III, folie Baader Astrosolar
Nováčci se představují
ahoj,po problémech s pc se mi podařilo zaregistrovat a už jsem mezi vámi.Jsem ze Vsetína,v nejlepších letech(49).S astronomií jsem málem začal před40lety,když jsem si na hvězdárně koupil čočky s návodem.Tenkrát se cosi nevyvedlo,a tak mám spoždění.Můj zajem podnítil náhodně shlédnutý pořad na TV Noe Pod hvězdnou oblohou.Stal jsem se hrdým majitelem dobsonku firstscope.S ním jsem pozoroval měsíce Jupitera,galaxii v Andromedě i dvojhvězdy.Ale už je mi malý a tak se souhlasem mé sponzorky(manželky)budu pořizovat10"-možná12"dobsonek a také začínám kopat základy pro pozorovací domeček.Přeji nám všem čistou noční oblohu.
Nováčci se představují
ivopo: ahoj a vitej mezi nami Nikdy neni pozde neco zacit dobsonek je vzdy dobra volba zvlast 12" 
Nováčci se představují
patrim mezi ty uplne novacky.i kdyz se o vesmir atd..zajimam uz par let pokazde objevim neco noveho.velice rad fotim a nocni obloha neni vyjimkou.tohoto konicka si velice vazim nejen pro to ze je zajimava prace pracovat s necim ceho jsem se jeste ani dedotykal ale taky proto ze pokazde kdyz si prohlizim hvezdy vesmir....tak mam pocit ze jsem stredem toho vseho