Zdravím ze slunné Kréty

,
situace je následovná, montáž se již klepe na první nájezd do pozice ;D
A není to jen montáž, jsem to i já. Vzhledem k obrovskému zájmu nadšenců ;D, já a můj pes, pak dlouho, dlouho nic a potom, já a můj pes..... ;D, to nejde tak rychle, jak by se snad zdálo. Díky Martinu Myslivcovi, kde to na jaře nevypadalo tak růžově, vše se však obrátilo k lepšímu a mimo to, že je Martin v současné době na dovolené, jeho rozpracovanost jede na plné obrátky

Horší už je to s financováním, které jsem už bez dalších předsudků vzal plně na sebe, neboť ještě obíhat a vyhledávat sponzory je nad mé síly. Snad jedině mohu poděkovat gen. řediteli fy Farmet a.s. Česká Skalice (bývalému spolužákovi ze střední a týmovému kolegovi v odbíjené), který pomohl s Fe materiálem na dokončení mechanických částí montáže.
Takže zbývá dokončit převody (řemenové) a veškerou elektroniku. Poté hodiny testů a každopádně autoguider.
Dost dobře mě přesvědčil Pavel Marek, na letošním setkání Skymaster, o kvalitě CCD kamer CG2, takže i to je jedna z budoucích priorit.
Jinak co se týká návštěv na Koruně, 2měsíce jsem tam nebyl :'( Jednak díky počasí, nepříznivému období a transportní montáži, která byla ještě do včerejška mimo provoz. Dnes díky panu Matouškovi je tomu jinak

Co se týká návrhu střechy, je už téměř dořešeno. Otevírání bude na způsob "květu " 8) Vyřeší případné povětrnostní podmínky v této oblasti.
Nevím, co bych ještě doplnil, snad jediné, být šťastným majitelem " větší, než obvykle " ;D ;D ;D
Zdraví D.