LbA napsal:
JJ Kapišinský a UFO Borci ako Benda ho vytáčali do neskutočných otáčok

Najlepšie bolo na tom to, že ľudia v štúdiu dávali (väčšinou) za pravdu Kapišinskému...
Kapišinský potom zahlásil pamätnú vetu, že zo slov Bendu a toho druhého sa dá zostaviť skvelá silvestrovská show
A potom sa zjavil na chvíľu pri Grygarovi na STV2. Kapišinský bol hviezda STV...
Grygar bol Pod Lampou hviezda tak isto. Hríb v podstate sa len na neho pozeral a počúval. Bolo to výborné. Dnes popoludni nahrám reprízu a zajtra ju dám cez torrent ďalším záujemcom ;)UFOlogov som neopozeral. Prednost mala relacia na STV2, kde prebiehal velmi zaujmavy rozhovor s panom Grygarom a hostami. Kapisinsky aj tak potom prisiel a porozpraval "vocotamgo". (o nic som neprisiel)
Zato pan Grygar je NAOZAJ TRIEDA. Bol som na velmi vela jeho prednaskach, ale vcera som pocuval s otvorenymi ustami. Aj moja manzelka, ktora nema o astronomiu zaujem (ked jej to rozpravam ja ;D ), teraz pocuvala a ja som musel ist urobit caj, lebo chcela vediet "ako to dopadne". (kedze to bola zrovna tema o meteoritoch a ich nasledkoch - vedel som ako to dopadne (uz som to z jeho ust pocul) a spokojne som isiel zaliat caj ;D )
Jeho styl mi vyhovuje. Je zrozumitelny, rozpraval bez zavahania, suvisle, vecne a ako vzdy mal poruke vela vela nazornych prikladov a prirovnani + citaty osobnosti a nositelov nobel.cien. Je skratka MACHER. Klobuk dolu (ak nejaky este mate). Dokaze rozpravat velmi putavo. Pacilo sa mi, ze Hrib akceptoval jeho odpovede "nevieme". Maximalne sa este raz opytal "a ani Vy ?" a on "to nevie nikto apod.".
Pacila sa mi pasaz, ked Hrib sa spytal na problem (ktory mu vrta v hlave uz 2 relacie ) ako je mozne, ze pre rychlosti vacsie ako rychlost svetla neplati skladanie rychlosti. Ked stale opakoval, ze sa to vzpiera ludskej logike. Pacilo sa mi ako na to odpovedal pan Grygar. Okrem ineho povedal, ze v kvantovke su ovela nepochopitelnejsie veci ako napr. to ze mozeme prejst naraz dvoma klucovymi dierkami sucasne, to ho ocividne prekvapilo a uz sa nic nepytal (asi pochpil, ze skladanie rychlosti je iba spicka ladovca ).
Zaujmave bolo porovnanie, pre toho, kto sleduje astrotemy Pod lampou pravidelne, ako odpovedal pan Grygar na (v podstate) tie iste otazky a vazne problemy dnesnej astrofyziky a kozmologie ako fyzici v predoslych relaciach Pod lampou. Bolo vidno, ze Hrib uz ma zasebou par takych relacii a uz sa pytal viac "k veci". Bolo vidno, ze Grygarove odpovede ho uspokojili a nemal dalsie "a preco". Ten respekt a silu osobnosti som citil aj ked som sedel doma a nie v studiu. Naozaj sa to oplati vidiet CELE.