TV TIPY

Nezávazné povídání o všem, co se týka astronomie.
Odpovědět
LbA

TV TIPY

Příspěvek od LbA »

Práve ide Pod Lampou
Téma Najmenšie častice hmoty
Stream tu
http://www.stv.sk/live.php
Výborná debata ;)
igi

TV TIPY

Příspěvek od igi »

Asi budem trosku off-topic, ale bol som v IMAXe na Space Station 3D, a bola to parada :D. Clovek hned jasnejsie pochopi rozmery tych kozmickych hraciciek. A stat asi 100 metrov od startujuceho Protonu (alebo raketoplanu), ramus ako na metalovom koncerte, sutre lietaju do ksichtu... Odporucam, za tie prachy to stoji. :)
LbA

TV TIPY

Příspěvek od LbA »

http://www.cern.ch/beyondeinstein

Zapínajte svoje prehrávače v browseroch oplatí sa
Beží to do polnoci
HlavaXXII

TV TIPY

Příspěvek od HlavaXXII »

nasa tv ma dnes odrána celkom zaujímavý program. momentálne ide film o apollo 11 a potom by mal rozprávať jim lowell.
MIZ

TV TIPY

Příspěvek od MIZ »

Aha, takže když mi NASA TV už řadu dnů nějak nefunguje, bude problém na mém přijímači... :(

Běží čas, vše se tváří ok, ale žádný obraz, žádný zvuk, jen černé ticho.
Předtím mi to fungovalo několik měsíců, ČT24 mi jde, jiné TV nesleduji.
Kdybyste někdo měl nějakou radu, prosím soukromou zprávou. Díky
Mé distribuované výpočty: BOINC, nonBOINC
FunTomas

TV TIPY

Příspěvek od FunTomas »

V nedeľu ráno som stretol na plavárni Martina Mojžiša, ktorý sa často vyskytuje v relácii Pod Lampou.
Okrem toho, že sme sledovali ako sa naše deti učia plávať, pokecali sme trocha aj o relácii. Vo štvrtok 15. bude jediným hosťom J. Grygar, takže záujemcovia, nenechajte si to újsť. Budem mať záznam na DVD pre prípadných záujemcov.
mail to:fun2mas(at)gmail.com
Pavuk_

TV TIPY

Příspěvek od Pavuk_ »

FunTomas napsal: V nedeľu ráno som stretol na plavárni Martina Mojžiša, ktorý sa často vyskytuje v relácii Pod Lampou.
Okrem toho, že sme sledovali ako sa naše deti učia plávať, pokecali sme trocha aj o relácii. Vo štvrtok 15. bude jediným hosťom J. Grygar, takže záujemcovia, nenechajte si to újsť. Budem mať záznam na DVD pre prípadných záujemcov.Tak tak, len pre upresnenie:

STV: Štvrtok 15. 12. 2005, 21:45
Pod lampou
téma: Okná vesmíru dokorán
Zaujímavé osobnosti v diskusii s otvoreným koncom...
Slovenská republika 2005, 150min.
(Premiéra)

HlavaXXII

TV TIPY

Příspěvek od HlavaXXII »

Pavuk_ napsal:
Tak tak, len pre upresnenie:

STV: Štvrtok 15. 12. 2005, 21:45
Pod lampou
téma: Okná vesmíru dokorán
Zaujímavé osobnosti v diskusii s otvoreným koncom...
Slovenská republika 2005, 150min.
(Premiéra)

no a samozrejme, bude to dostupné aj cez internet na stránkehttp://www.stv.sk/live.php.
kto má rád ténmu UFO, tak práve na stv1 prebieha debata pre a proti...no a ten proti je tam pán Kapišinský :-)
takže stv je dnes dáka spaceova :-)
LbA

TV TIPY

Příspěvek od LbA »

HlavaXXII napsal:

no a samozrejme, bude to dostupné aj cez internet na stránkehttp://www.stv.sk/live.php.
kto má rád ténmu UFO, tak práve na stv1 prebieha debata pre a proti...no a ten proti je tam pán Kapišinský :-)
takže stv je dnes dáka spaceova :-)
JJ Kapišinský a UFO Borci ako Benda ho vytáčali do neskutočných otáčok :)
Najlepšie bolo na tom to, že ľudia v štúdiu dávali (väčšinou) za pravdu Kapišinskému...
Kapišinský potom zahlásil pamätnú vetu, že zo slov Bendu a toho druhého sa dá zostaviť skvelá silvestrovská show :)

A potom sa zjavil na chvíľu pri Grygarovi na STV2. Kapišinský bol hviezda STV...
Grygar bol Pod Lampou hviezda tak isto. Hríb v podstate sa len na neho pozeral a počúval. Bolo to výborné. Dnes popoludni nahrám reprízu a zajtra ju dám cez torrent ďalším záujemcom ;)
Myzer

TV TIPY

Příspěvek od Myzer »

LbA napsal:

Najlepšie bolo na tom to, že ľudia v štúdiu dávali (väčšinou) za pravdu Kapišinskému...
Kapišinský potom zahlásil pamätnú vetu, že zo slov Bendu a toho druhého sa dá zostaviť skvelá silvestrovská show :)

A potom sa zjavil na chvíľu pri Grygarovi na STV2. Kapišinský bol hviezda STV...
Grygar bol Pod Lampou hviezda tak isto. Hríb v podstate sa len na neho pozeral a počúval. Bolo to výborné. Dnes popoludni nahrám reprízu a zajtra ju dám cez torrent ďalším záujemcom ;)
Vcera som len uplnou nahodou prepol na STV 1 a tam bezala ta relacia Pre a proti. Na jednej strane stali dvaja vedecko-vyskumni pracovnici na cele s Kapisinskym a na druhej strane nejaky cvok co sa zaobera kruhmi v obili ako o mimozemskej civilizacii a druhy bol s CR a propagoval tam tych vesmirnych ludi. Nestacil som sa divit. Ze vraj stotisice ludi od nas sa s nimi uz stretlo a vie ako vyzeraju. Dokonca tam aj hovorili o nejakej dohode s Klausom a Schusterom.  ;D Mozes vysvetlit o co islo? Zapol som to tak 10 minut pred koncom. No uzil som si aj tak dost zabavy. :)
http://www.astronom.cz/astropo/ - Visual deep-sky observing&&Kontakt na Skype: myzer16
Listy3

TV TIPY

Příspěvek od Listy3 »

Myzer napsal:

Dokonca tam aj hovorili o nejakej dohode s Klausom a Schusterom. ;D Mozes vysvetlit o co islo? Zapol som to tak 10 minut pred koncom.
Taky by mě to zajímalo, rád se zasměju. Napiš to zrovna do tématu Astronomický humor
;D
Newton 250/1250 ve výstavbě&&Newton 130/1000 GS montáž&&triedr 10x50 a 8-24x50&&Lidlteleskop 70/700
LbA

TV TIPY

Příspěvek od LbA »

No včera si mal Pre a Proti pozerať od začiatku. Predčasná silvestrovská show :)
Benda (to je ten propagátor vermírnych ľudí) nemal chybu. V kuse splietal o Aštarovi Šeranovi a ďalších. Stále ukazoval tie svoje nádherné maľovky. A najlepšie bolo, keď mu osvetľovač vyrobil akúsi svätožiaru okolo hlavy ;D No show brutálna
A čo sa týka Schustera a vesmírnych ľudí, oni ho fakt kontaktovali.
Pusti si toto. Je to staré niekoľko rokov ale ;D
http://meteory.persoholic.org/downloadz ... aliens.mp3

Záznam správy z rádia TWIST
Myzer

TV TIPY

Příspěvek od Myzer »

Listy napsal:
Taky by mě to zajímalo, rád se zasměju. Napiš to zrovna do tématu Astronomický humor
;D
Nuz prave vtedy som to zacal pozerat a zachytil som len, ze hovorili o nejakej dohode a mali tam plagat vesmirnych ludi s oboma prezidentmi. ;D Pozeral som program a mam taky pocit, ze repriza uz nebude. :(

LbA napsal: No včera si mal Pre a Proti pozerať od začiatku. Predčasná silvestrovská show :)
Benda (to je ten propagátor vermírnych ľudí) nemal chybu. V kuse splietal o Aštarovi Šeranovi a ďalších. Stále ukazoval tie svoje nádherné maľovky. A najlepšie bolo, keď mu osvetľovač vyrobil akúsi svätožiaru okolo hlavy  ;D No show brutálna
A čo sa týka Schustera a vesmírnych ľudí, oni ho fakt kontaktovali.
Pusti si toto. Je to staré niekoľko rokov ale ;D
http://meteory.persoholic.org/downloadz ... aliens.mp3

Záznam správy z rádia TWIST
Diky. Tak nebol to Klaus ale Havel. ;D
http://www.astronom.cz/astropo/ - Visual deep-sky observing&&Kontakt na Skype: myzer16
Pavuk_

TV TIPY

Příspěvek od Pavuk_ »

LbA napsal:

Grygar bol Pod Lampou hviezda tak isto. Hríb v podstate sa len na neho pozeral a počúval. Bolo to výborné. Dnes popoludni nahrám reprízu a zajtra ju dám cez torrent ďalším záujemcom ;)UFOlogov som neopozeral. Prednost mala relacia na STV2, kde prebiehal velmi zaujmavy rozhovor s panom Grygarom a hostami. Kapisinsky aj tak potom prisiel a porozpraval "vocotamgo". (o nic som neprisiel)

Zato pan Grygar je NAOZAJ TRIEDA. Bol som na velmi vela jeho prednaskach, ale vcera som pocuval s otvorenymi ustami. Aj moja manzelka, ktora nema o astronomiu zaujem (ked jej to rozpravam ja ;D ), teraz pocuvala a ja som musel ist urobit caj, lebo chcela vediet "ako to dopadne". (kedze to bola zrovna tema o meteoritoch a ich nasledkoch - vedel som ako to dopadne (uz som to z jeho ust pocul) a spokojne som isiel zaliat caj ;D )

Jeho styl mi vyhovuje. Je zrozumitelny, rozpraval bez zavahania, suvisle, vecne a ako vzdy mal poruke vela vela nazornych prikladov a prirovnani + citaty osobnosti a nositelov nobel.cien. Je skratka MACHER. Klobuk dolu (ak nejaky este mate). Dokaze rozpravat velmi putavo. Pacilo sa mi, ze Hrib akceptoval jeho odpovede "nevieme". Maximalne sa este raz opytal "a ani Vy ?" a on "to nevie nikto apod.".

Pacila sa mi pasaz, ked Hrib sa spytal na problem (ktory mu vrta v hlave uz 2 relacie ) ako je mozne, ze pre rychlosti vacsie ako rychlost svetla neplati skladanie rychlosti. Ked stale opakoval, ze sa to vzpiera ludskej logike. Pacilo sa mi ako na to odpovedal pan Grygar. Okrem ineho povedal, ze v kvantovke su ovela nepochopitelnejsie veci ako napr. to ze mozeme prejst naraz dvoma klucovymi dierkami sucasne, to ho ocividne prekvapilo a uz sa nic nepytal (asi pochpil, ze skladanie rychlosti je iba spicka ladovca ).

Zaujmave bolo porovnanie, pre toho, kto sleduje astrotemy Pod lampou pravidelne, ako odpovedal pan Grygar na (v podstate) tie iste otazky a vazne problemy dnesnej astrofyziky a kozmologie ako fyzici v predoslych relaciach Pod lampou. Bolo vidno, ze Hrib uz ma zasebou par takych relacii a uz sa pytal viac "k veci". Bolo vidno, ze Grygarove odpovede ho uspokojili a nemal dalsie "a preco". Ten respekt a silu osobnosti som citil aj ked som sedel doma a nie v studiu. Naozaj sa to oplati vidiet CELE.

LbA

TV TIPY

Příspěvek od LbA »

Máš pravdu, Grygar bol ako vždy výborný, ale tých pár minút si mal venovať Kapišinskému... By si sa aspoň zasmial :)
Repríza Pod Lampou však dnes popoludní nebude. Bude až v nedeľu o 3:15 ráno. ja to ale nahrávať nebudem, takže z torrentu asi nič... :(
Odpovědět