Spjujete Vesmír s Bohem?
Spjujete Vesmír s Bohem?
jsem optimista...Zítřek ani nemusí být...
Spjujete Vesmír s Bohem?
nikdy v Boha věřit nebudu jen z jednoho prostého důvodu...Nenechal by lidi umřít hladem...Nebo např. nedovolil koncentrační tábor...Moje tvrzení, v němž já VĚŘÍM...
Spjujete Vesmír s Bohem?
Coreysek napsal: nikdy v Boha věřit nebudu jen z jednoho prostého důvodu...Nenechal by lidi umřít hladem...Nebo např. nedovolil koncentrační tábor...Moje tvrzení, v němž já VĚŘÍM...
Toto je velmi lacny a casto pouzivany argument...
Ludia umieraju od hladu kvoli ludskej chamtivosti, a lahostajnosti, zodpovedny sme vsetci, co s tym nic neurobime...
koncentracne tabory su tak isto vytvorom ludstva, nie Boha, Boh stvoril svet, a hlavne Zivot...
...nie sme naprogramovane roboty... preto krestanstvo tvrdi, ze clovek ma dusu (svedomie?) ktora je absolutne slobodna...
...mozem niekoho zabit, ale aj nasytit... je to moje rozhodnutie... nikto ma k nicomu nenuti... ani Boh...
Toto je velmi lacny a casto pouzivany argument...
Ludia umieraju od hladu kvoli ludskej chamtivosti, a lahostajnosti, zodpovedny sme vsetci, co s tym nic neurobime...
koncentracne tabory su tak isto vytvorom ludstva, nie Boha, Boh stvoril svet, a hlavne Zivot...
...nie sme naprogramovane roboty... preto krestanstvo tvrdi, ze clovek ma dusu (svedomie?) ktora je absolutne slobodna...
...mozem niekoho zabit, ale aj nasytit... je to moje rozhodnutie... nikto ma k nicomu nenuti... ani Boh...
Spjujete Vesmír s Bohem?
Však se taky církev dobře zachovala během 2svět. války, hlavně papež.
Newton 114/900
Spjujete Vesmír s Bohem?
ale když je tedy ten Bůh, proč tomu tedy nezabránil?...je to sice povídání o ničem ale třeba se dobereme společné řeči....
Spjujete Vesmír s Bohem?
Coreysek napsal: ale když je tedy ten Bůh, proč tomu tedy nezabránil?...je to sice povídání o ničem ale třeba se dobereme společné řeči....
Vira je o necem jinem. Vsad se, ze nedoberete, akorat tu z toho bude zbytecny flame-war a jeste zbytecnejsi invektiva...
Vira je o necem jinem. Vsad se, ze nedoberete, akorat tu z toho bude zbytecny flame-war a jeste zbytecnejsi invektiva...

Ladislav Červinka
vizuální pozorování a fotometrie proměnných hvězd a zákrytů hvězd planetkami
Spjujete Vesmír s Bohem?
Coreysek napsal: ale když je tedy ten Bůh, proč tomu tedy nezabránil?...je to sice povídání o ničem ale třeba se dobereme společné řeči....
...lebo sme "zjedli" jablko poznania dobra a zla...
...lebo sme "zjedli" jablko poznania dobra a zla...
Spjujete Vesmír s Bohem?
Prosím nesměšovat Boha a církve. Bůh je řekněme princip existence všeho, kdežto církve jsou společenstvím lidí, sice zastávajícími určité religionistické myšlenkové proudy, nicméně poznamenané právě tím, že se jedná "jen" o lidi - se všemi plusy i mínusy, které to může sebou nést ( a již mnohokrát i neslo ).
Homer
Homer
Spjujete Vesmír s Bohem?
to Homer: pravdu máš
to Correysek: vítej zpět z tábora, doufám, že to nebyl ten koncentrační, o kterém tu píšeš
Jinak mj. věřím v to, že se lidstvo nezničí dřív, než dosáhne poznání světa kolem sebe....pak nebudeme potřebovat dokazovat existenci Boží v astronomii, na to je jiná věda - teologie 8)
to Correysek: vítej zpět z tábora, doufám, že to nebyl ten koncentrační, o kterém tu píšeš
Jinak mj. věřím v to, že se lidstvo nezničí dřív, než dosáhne poznání světa kolem sebe....pak nebudeme potřebovat dokazovat existenci Boží v astronomii, na to je jiná věda - teologie 8)
LightBridge 12 palců; Vixen VMC 110L; triedr 10x50; okuláry Pan 24mm, Hyperion 17mm, SW Planetary 7mm; filtr Astronomik UHC-E; Atik 16IC; stativ Celestron s Alt-Az hlavicí; HEQ5 Pro
Spjujete Vesmír s Bohem?
Kto neustojí na vlastných nohách potrebuje barly, kto sa bojí konca, potrebuje náboženstvo.
Kto si prečíta Starý zákon, veľmi rýchlo zistí, že je to oslava násilia, a korunou všetkého je 10. zázrak v Egypte na presvedčenie faraóna...
Á propó : Einsteinov výrok :,, Najnepochopitelnejšie na Vesmíre je, že je pochopitelný.", hovorí za všetko.
Kto si prečíta Starý zákon, veľmi rýchlo zistí, že je to oslava násilia, a korunou všetkého je 10. zázrak v Egypte na presvedčenie faraóna...
Á propó : Einsteinov výrok :,, Najnepochopitelnejšie na Vesmíre je, že je pochopitelný.", hovorí za všetko.
Spjujete Vesmír s Bohem?
Hmmm-nesčíslně krát se lidem, kteří měli pocit svého pevného postoje na obou nohách stalo, že ztratili z nejrůznějších důvodů rázem půdu pod nohama...Nejsem si jist, zda i potom byli ve svých postojích tam, kde předtím...
I Einstein se mýlil a to ne jednou
. Je to lidské i pro geniální lidi, nejen pro nás ostatní.
Homer
I Einstein se mýlil a to ne jednou
Homer
Spjujete Vesmír s Bohem?
Máš určite pravdu. Samozrejme máme právo si vybrať cestu a mať svoj názor. Pred 400 rokmi to však až také samozremé nebolo, že?
V živote som zažil nejedno trápenie a dokonca straty, ktoré bolia aj po 16 rokoch stále rovnako, no prekonať to musíš vždy sám, samozrejme , v prvom rade to musíš chcieť Ty sám. Mne pomohli nielen blízky a priatelia, ale hlavne moja záľuba - astronómia. Na záver však trochu ľahšie. Medzi kamarátmi som známy frázou : Som ateista, ale ten hore ma má rád.
V živote som zažil nejedno trápenie a dokonca straty, ktoré bolia aj po 16 rokoch stále rovnako, no prekonať to musíš vždy sám, samozrejme , v prvom rade to musíš chcieť Ty sám. Mne pomohli nielen blízky a priatelia, ale hlavne moja záľuba - astronómia. Na záver však trochu ľahšie. Medzi kamarátmi som známy frázou : Som ateista, ale ten hore ma má rád.
Spjujete Vesmír s Bohem?
Ještě před 20-ti roky to bylo těžké....Ale to nic neříká o nározech v našem nitru - mozku či srdci ( jak kdo chce )..Tam nám to nikdo nemohl a nemůže vzít .
Citát je pěkný-myslím že v jedné komedii řekl Arnošt Goldflam něco podobného - "Jsem ateista, díky Bohu" ...
Osobně si myslím, že je řada věřících lidí, kterým stačí Bůh a nepotřebují k tomu jakoukoliv církev. Homer
Citát je pěkný-myslím že v jedné komedii řekl Arnošt Goldflam něco podobného - "Jsem ateista, díky Bohu" ...
Osobně si myslím, že je řada věřících lidí, kterým stačí Bůh a nepotřebují k tomu jakoukoliv církev. Homer
- Algol77 (Jakub Koukal)
- Věk: 48
- Kontaktovat uživatele:
Spjujete Vesmír s Bohem?
To peto: pokud byl coreyskův argumetn chabý, vysvětli mi, jaktože Bůh stvořil lidi k obrazu svému? Pro mě to znamená jenom to, že Bůh stvořil lidi a je stejný jako oni, to znamená, že obsahuje i ty stavitele koncentračních táborů, i vrahy...co myslíš? Proč se pak uctívá jako všemocný a vykupitel někdo, kdo je z n % vrahem a grázlem?
Vybavení: Newton 240/1200+refraktor 110/1600 na paralaktice z dob krále klacka, Dobson 200/1200, 1 x Watec 902H2 Ultimate, 1 x VE 6047, 7 x KPF 131 HR...a spacáky s terénní plechovkou Peugeot 405
Spjujete Vesmír s Bohem?
Podle mne pokud Buh stvoril lidi k obrazu svemu, tak je pekny mizera, nebo nesika Pokud se mu opravdu povedli, tak je to pekny gaunerapokud nepovedli, tak nesika. Ovsem druhou variantu vylucuje fakt,ze Buh je pry neomylny (ovsem proc jsou v tom pripade lide omylni, kdyz jsou stvoreni podlenej???)
Tohle je povidani do nekonecna, protoze jsou to jen nazory bez dukazu. Krom toho kazdy ma jineho boha. Zakladni otazka totiz zni: "Co je Buh?". Pro kazdeho je to neco/nekdo jiny. Promne osobnejsou jakymsi bohem prirodni sily...
Mimochodem - kdyz jsem cetl Bibli, tak mne zaujalo, ze stvoril Adama a Evu, ti meli potomky Kaina s Abelem. Kde ti vzali zeny?
Tohle je povidani do nekonecna, protoze jsou to jen nazory bez dukazu. Krom toho kazdy ma jineho boha. Zakladni otazka totiz zni: "Co je Buh?". Pro kazdeho je to neco/nekdo jiny. Promne osobnejsou jakymsi bohem prirodni sily...
Mimochodem - kdyz jsem cetl Bibli, tak mne zaujalo, ze stvoril Adama a Evu, ti meli potomky Kaina s Abelem. Kde ti vzali zeny?
Jsem zacatecnik, ale lecim se