To už jsem od pár lidí slyšel

Pokud je tu šance, že je to jen blbě seřízené v osách tak se po tom budu snažit pídit.
Opravte mě jestli dělam něco špatně. Při posledním seřízení jsem postupoval následovně:
Dalekohled jsem měl položený na stole výtahem nahoru. První krok jsem sešteloval výtah. Ještě před tím jsem celý dalekohled zkolimoval pomocí zkolimovaného laseru a cheshire okuláru (2" sada od Farpoint) jak nejlépe jsem uměl. Poté jsem zašrouboval do výtahu celý monolit tzn. korektor -> rotátor-> tilter-> 2" šachta s kolimátorem (takže kolimuji přes korektor). Vše závitem spojené, kolimátor pouze vložený bez dotažení. Povolil 8 šroubků co drží celý výtah (Baader Steeltrack Diamond) a otočil ho o 180°. Laser cestoval o značný kus mimo střed primáru, takže podobně jako polární hledáček jsem ho postupně seřizoval nakláněním dokud se laser po otočení výtahem o 180° nehnul. Výtah jsem znovu 8 šroubky utáhnul a zkontroloval, že laser je stále uprostřed značky. Po tomto kroku jsem to bral jako že je výtah seřízený a není vyosený. Otázkou je jestli je to správný krok?
Druhý krok bylo seřízení pomocí tilteru. Při otáčení rotátorem začal laser opět cestovat a pomocí tilteru jsem seřídil aby byl stále na stejném bodě, tedy uvnitř značky primáru. Opět jsem zkolimoval a výsledek byl takový že po libovolném otočení rotátorem se paprsek držel na stále stejném místě, ba i dokonce na místě odkud vycházel z kolimátoru, což byl taky účel celého seřízení. Protože v případě že místo 2" šachty s laserem bude později kamera to beru tak, že ať nastavím libovolnou kompozici, náklon kamery bude stále stejný a kresba by se neměla měnit. Ještě dodám, že úplně první pokus byl seřídit náklon výtahu jen při otáčení rotátorem (nikoliv celým výtahem), jenže to mi za boha nešlo, proto jsem zkusil nejprve seřídit výtah (krok první).
Jenže prdlajs. Po posledním testu jsem tam kde jsem byl a nevím co bych už udělal jinak. Nedokážu si v hlavně nějak dát dohromady kde dělám chybu, očividně pořád stejnou chybu a kresba je pořád stejná.
Vím, asi jsem puntíčkář ale neříkejte že to nejde lépe

Samozřejmě ta současná kresba není úplně nejhorší a musím přiznat, že z prvního světla ještě bez mého zásahu a jen s čistou kolimací byla o chlup lepší
*edit: vím že jsou tu dva tábory jestli kolimovat přes korektor nebo bez korektoru. V tomto případě si nechám poradit..